Cauta in 21.294 retete
Un desert delicios, dulce si parfumat. Ingrediente si cantitati: 3/4 cana faina 1/2 cana zahar 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita sare 1 1/2 cani mere, curatate de coaja si seminte si taiate cubulete 1/2 cana migdale taiate marunt 3/4 cana zahar brun 1/4 cana margarina vegetala 3/4 cana apa fiarta 1/2 cana lapte de soia Mod de preparare: 1. Incalzeste bine cuptorul. Unge cu margarina un vas termorezistent. 2. Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteca faina,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cureti merele de coaja,le cureti de samburi si le razi pe razatoare,iei o tava si ungi cu jumatatea de unt fundul tavii,adaugi jumatatea de zahar pe toata tava si pui merele si adaugi scortisoara,le dai la foc mic in cuptor timp de 10 minute si in timpul asta spargi ouale si separi albusul de galbenus si bati albusurile si torni cate putin zahar (puio cana de zahar),adaugi esenta de rom,separat bati galbenusurile cu cealalta jumatate de unt,apoi iei o lingura de lemn si adaugi peste albusuri...
Reţetă de pe retete.eva.ro
o banana mare, stafide, frisca, unt, visine din compot, fructe confiate, sirop acrisor (pentru 2 portii) Mod de preparare: Banana se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. De-a lungul ei se infig stafide sau fructe confiate. Se unge un vas rezistent la foc cu unt si se asaza bananele. Se lasa cam 10-15 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit. Se pune deasupra frisca si se orneaza cu visine sau cu sirop ori fructe confiate.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat sare si apa si se omogenizeaza bine.. Am servit sosul cu carnaciori prajiti si mamaliga .
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Se încalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Ardeii, cartoful dulce, dovleceii si ceapa rosie, se asaza întrr-o tava stropita cu ulei de masline. Se asezoneaza cu piper proaspat macinat. Se introduc la cuptor pentru 25 de minute. Separat, se curata cotletele de grasime, se amesteca verdeturile cu piper negru proaspat macinat si se tapeteaza cotletele de miel. Se scoate tava cu legume din cuptor, se întorc, cotletele se asaza peste legume, în tava fierbinte si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta trimisa de Roxy07 Timp preparare: 30 min Ingrediente: 2-3 mere, 1,1/2 lingura de scortisoara, 2 linguri de zahar si apa plata Mod de preparare: Se spala merele, se taie in jumatate si li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun intr-o craticioara, peste ele se adauga apa plata, dar sa nu le acopere, apoi se adauga zaharul si scortisoara. Se dau la foc mic pana ce merele sunt fierte si moi si a mai scazut apa (apa sa fie ca un sirop). Pofta mare !!! Mod servire: Se servesc...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
6 mere mari, ionatane, 200 gr. zahar, 8 linguri ulei, 2 linguri lichior de fructe, esenta de vanilie sau migdale; Optional - 6 linguri frisca vegetala Mod de preparare: Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ulei (se poate folosi si margarina vegetala). Se dau la cuptor cca 30 min, la foc moderat. Pentru glazura, zaharul se rumeneste, apoi se adauga o lingura ulei, lichiorul si esenta....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 mere mari, 3 linguri de unt, 3 linguri zahar pudra, scortisoara si cuisoare macinate, 2 linguri zahar brun Mod de preparare: Se scoate miezul merelor, apoi se freaca 2 linguri de unt cu zaharul pudra, scortisoara si cuisoara. Acest amestec se introduce in mere. Merele se tavalesc in untul ramas topit, apoi in zaharul brun, dupa care se introduc la cuptor pentru 15 min., la foc mediu. Mod de servire Se servesc calde
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin potolite. Dupa ce au dat in clocot...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In trecut, experienta mea cu supele de rosii a fost una destul de trista. Le asociam cu un soi de bulion, cu taitei sau galuste, nu cine stie ce la gust si cu o munca migaloasa in spate, pentru curatarea de coaja a rosiilor. Si cum ma stiti pe mine ca sunt mereu in cautare de solutii rapide, ideea de a pregati o astfel de supa nu ma incanta. Dar pentru ca aveam o gramada de rosii si era pacat de ele, am improvizat. Si uite asa, cand improvizeaza omul, descopera minuni! Ingrediente 1 kg de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Astazi nu va prezint o reteta, ci mai mult o idee pentru a rezolva cu minim de efort un mic-dejun. Ouale ochiuri nu le mai pregatiti in tigaie, ci in forme de briose :) Ungeti cu putin ulei tava si spargeti cate un ou in fiecare compartiment. Dati la cuptor la foc mare pana se coc. Merg grozav pentru a face sandwichuri :) Eu le-am combinat cu paine prajita frecata cu usturoi si cascaval. Pofta buna!
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
pentru 10 mere se ia 1/2 pahar de dulceata Mod de preparare: Se spala merele in apa rece, se scobeste mijlocul fara sa se strapunga marul de la un capat la celalalt, se umplu merele cu dulceata si se pun pe tava. Se adauga 2-3 linguri de apa si se da tava la cuptor pentru 15-20 minute. Imediat ce merele se inmoaie se scot din cuptor se lasa sa se raceasca putin dupa aceea se asaza pe platou si se toarna deasupra siropul pe care l-au lasat merele in tava. In dulceata este bine sa se adauge 1/2...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 mere mari, olingurita miere, coaja si zeama de la o lamiie, o lingurita margarina degresata Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se scobesc merele si se indeparteaza cotoarele. Cu un cutit, se cresteaza merele pe verticala la distante egale. Se pun intr-o tava de teflon. Se amesteca mierea, margarina, coaja si zeama de lamaie. Se toarna cu o lingurita amestecul obtinut in mere, se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor timp de 40-45 minute. Mod de servire Se servesc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ciupercile se taie lamele grosute si se pun pe o foaie de copt, intr-o tava la cuptor. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la cuptor 5 minute. Ceapa si ardeiul se taie marunt, se calesc si se amesteca cu rosiile date pe razatoare. Se adauga busuioc, oregano, usturoiul pisat, sare, piper si se lasa la fiert 10-15 minute. Cand se ia de pe foc se adauga frunzulite de patrunjel proaspat. Pastele se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj si la final se amesteca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... farfurie, puneti peste iart, merele coapte si presarati cu scortisoara. PS ... cea mai mare e gustul merelor coapte in ulei de cocos! :) Uleiul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de pulpa, cind acestea sint coapte), ajutindu-ne si de un ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... se toarna pandispanul peste merele coapte, dupa care se pune din ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pregateste maiaua din drojdie,apa calduta si zahar.Se pune faina in castron ,se face o adancitura unde punem maiaua.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini si il lasam la dospit.Dam varza pe razatoare,o frecam cu sare si o punem la calit.Potrivim gustul de sare si piper.Luam din aluat bucati,care le intindem cu sucitorul,punem 2 linguri de umplutura ,le adunam la colturi si le intindem cu sucitorul.Cand am terminat totul,incepem sa le prajim in baie de ulei.Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 g cartofi, 250 g branza de vaci, 250 g faina, 1/4 l lapte, sare, bucatele de sunca, 2 linguri unt cald Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se farimiteaza. Se amesteca cu branza, laptele, faina, sare, piper, vegeta, pana rezulta un aluat mai moale dar care nu curge. Se iau cu lingura si se pun in tava unsa, la distanta intre ele. Deasupra se presara citeva bucatele de sunca. Se ung cu unt incalzit si se coc pana primesc o culoare maronie. Mod de servire Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com