consome pasare
Pagina 3 din 5
Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte. Se aduna spuma si cand sunt fierte pe jumatate se adauga ficatul spalat si scurs bine. Cand sunt fierte se lasa la racit apoi se toaca marunt , se vor toca si pulpele,ceapa si verdeata. Se amesteca toate intr-un castron cu ouale crude,ulei,delikat si piper dupa gust. Se unge o forma de cozonac si se aseaza un strat din compozitia obtinuta,se pun ouale fierte apoi se aseaza si restul compozitiei. Se da la cuptorul incins...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie puiul in bucati nu prea mari ,se spala si se pune la fiert sa traga un clocot ,doua,dupa care aruncam apa si spalam carnea si o punem iar la fiert,adaugam ceapa tocata marunt,morcovul tocat marunt,ardeiul gras si gogosarul tocat ,apoi adaugam si cartofii taiati cuburi micute si lasam sa fiarba la foc potrivit de mare,cand carnea este fiarta adaugam borsul de tara si acrim cat ne dorim noi ,adaugam si sare dupa gust si la final dupa ce oprim focul adaugam patrunjel tocat marunt.Se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: -3-4 cepe potrivite, un pachet ficatei de pui (1/2 kg), ulei, sare, piper Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt: le-am pus intr-un vas de iena si am turnat ulei cat sa le cuprinda (sa nu le acopere chiar de tot) Am asezat apoi ficatul, 2 catei de usturoi taiati marunt, piper si am mai pus un amestec de maghiran, cimbru si coriandru (nu e obligatoriu). Sare nu am pus decat inainte sa fie gata. Apoi am bagat totul in cuptorul preincalzit. Se servesc cu mamaliga sau cu ce va place!...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Se pune la foc într-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile la care se adauga, dupa ce s-au facut spuma, 100 g de zahar , batandu-se din nou pana albusul e tare. Cand laptele incepe sa fiarba, se trage cratita pe foc mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea în clocot. Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura în cratita cu lapte, cu ajutorul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , se serveste cu carnea de pasare si ciupercile fierte. - 1 pui mic ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In zilele de duminica, cand toata lumea era pe acasa, se intampla ca uneori, prea rar as zice, ca mama sa ne pregateasca, mai mult pe ascuns, un desert pe care-l invatase din cartea de bucate a Sandei Marin, biblia bucatariei romanesti. Ne striga de la balcon, pe mine si pe fratele meu Dan ca masa-i gata si sa lasam joaca, dar n-avea sorti de izbanda cu noi pana nu ne ademenea cu ceva dulce. Dar
Reţetă de pe gabrielacara.blogspot.com
Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie in felii un ficat de curcan sau 2-3 ficatei de gaina, se prajesc in unt, se pune sare si un praf de faina. Se face o omleta obisnuita, cand e gata se toarna deasupra mancarica de ficati, se impatureste in trei si se serveste. - 2-3 ficatei de gaina sau 1 ficat de curcan, oua, unt, sare, faina. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Morcovii si cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mai mici. Se pun in apa rece, ca sa nu se oxideze si sa se inchida la culoare. Prazul si feniculul se curata, se spala si se taie in rondele, respectiv in felii subtiri. Vinetele si dovleceii se spala, se taie in felii sau in cubulete. Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga prazul, feniculul, vinetele si se calesc doua minute. Se pune o oala cu trei litri de apa la fiert si cind incepe sa cloco-teasca se pun pieptii...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... sferturi. In cazul folosirii unei pasari batrine, legumele se vor adauga ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb 5 oua. In alta cratita se fierb ficateii. Se curata ouale si se taie in doua, scotind galbenusul. Albusul trebuie sa fie cit mai bine pastrat. Se prajeste bine ceapa in tigaie, se adauga ficateii si galbenusurile. Se aduce la o pasta omogena. Se adauga piper si sare dupa gust. Se ia de pe foc, se raceste. Se umplu albusurile cu pasta obtinuta. Se poate adauga cate putina maioneza de asupra. Se ornamenteaza cu patrunjel. - 5 oua, 200 g ficatei, ulei, sare, piper. Livrare la domiciliu!...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Partile mai moi de la gaina sau pui mai mare (piept, pulpe, aripi) se pun la fiert in apa clocotita, impreuna cu o lingurita de sare, ca sa se formeze la suprafata carnii un strat intarit care nu va permite sucului din ea sa treaca in supa, astfel carnea va ramine mustoasa si frageda. Se adauga imediat si zarzavat de supa si se lasa sa fiarba la foc mic, dupa ce a dat din nou in clocot, pina cind carnea se inmoaie bine. Daca se foloseste carne de gaina, este preferabil ca aceasta sa fiarba in...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun intr-o oala pulpele de pui, legumele si sarea si se fierb cca 30 de minute, dupa care se scurge zeama si se pune intr-un castron. Apoi se arunca legumele, iar carnea se taie in cubulete si se pune in castron. Deasupra se adauga patrunjel tocat marunt. - 2 pulpe de pui, 2 morcovi, 3 cepe, sare, cateva fire de patrunjel. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa primul clocot se ia spuma din supa si, cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile curatate si spalate si piperul. Se continua fierberea cca 1 1/2 - 2 ore. Cind carnea si zarzavaturile sint fierte, se ia oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa. O jumatate din cantitatea de supa se pune din nou sa fiarba impreuna cu taiteii. Cind...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune laptele la fiert. Batonul de vanilie se taie in doua si se adauga in lapte. Pana cand laptele incepe sa fiarba, se bat cele 8 albusuri spuma, adaugandu- se treptat 2 linguri de zahar (50 g) si putina sare. Spuma trebuie sa fie foarte bine batuta si zaharul complet dizolvat. Cand laptele incepe sa fiarba, se ia cu o lingura mai mare din spuma de albus si se pun galustele la fiert in lapte. Laptele trebuie sa fiarba incet. Dupa 2 minute de fierbere, galustele de spuma se intorc cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si taiate in sferturi. Daca pasarea este batrina, legumele se vor adauga la fiert cind pasarea a fiert pe jumatate. Dupa fierberea puiului ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa lasata de ceapa si carne a scazut, se toarna apa cit sa acopere carnea si se lasa vasul sa fiarba incet, pe foc mic. Dupa 30 de minute, se pune zaharul putin ars (rosiatic), stins cu 2 linguri de apa. Gutuile curatate si taiate felii se rumenesc putin in unt, apoi se aseaza in sosul din vas. Se adaugati pasta de rosii si, la sfirsit, vinul. - Carne de gaina, 3-4 buc. gutui...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata carnea de pe oase si se lasa la o parte. Intr-un vas, se pun apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, se ia spuma de cite ori este nevoie si dupa o ora se strecoara zeama, care se pune din nou la fiert cu o ceapa marunt tocata si zarzavaturile. Intre timp, se da prin masina de tocat carnea impreuna cu o ceapa. In castron, peste tocatura, se pun albusurile, o lingura buna de verdeata tocata marunt si sare dupa gust. Din compozitie, se pregatesc perisoare pudrate cu faina. Cind ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba. Se face separat un rintas dintr-o lingura grasime si o lingura faina; cind rintasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pina se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in oala cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro