chicken noodle soup recipes
Pagina 2 din 5
Nu mai facusem pui intreg la cuptor de ceva vreme asa ca am achizitionat un pui intreg, din care soata visa fo' 5 feluri de mancare, numai ca planurile i-au fost miseleste incurcate de nemernica cu pofte :D Ingrediente: - 1 pui intreg - ulei - usturoi - lamaie - patrunjel - sare, piper Mod de preparare: Spalati si curatati puiul de eventuale reziduuri. Pregatiti umplutura, din patrunjel tocat, usturoi pisat, sare, piper, ulei si zeama de lamaie. Bagati parte din emulsie pe sub pielea puiului...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Tot pentru concursul Laurei trebuia sa gasesc o alta reteta. Ei bine, pentru ca m-am gandit eu asa ca ar fi dragut sa va prezint doua retete din doua zone total diferite ale tarii, si pentru ca in venele mele curge sange de moldovanca, ce puteam sa va arat, decat o reteta din Moldova, mai precis tipica manastirilor din nordul Moldovei. Reteta am gasit-o in cartea regretatului Radu Anton Roman , Povestile bucatariei romanesti, volumul 4. La prima lectura reteta pare foarte usoara, insa este ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Azi am avut pofta de ficatei cu sare, la gratar , asa ca am facut :D Nici macar nu pot sa zic ca e reteta, e mai mult un fel de tehnica pe care am adoptat-o (de descoperit sigur n-am descoperit-o eu, ca nu ma cheama nici Columb nici Vespucci :P) si care merge de minune de fiecare data. Imi place textura ficateilor la gratar si-mi place ca in interior se fac cremosi. Nici ca-mi mai trebuie altceva decat un codru de paine si cativa ficatei la gratar, calzi! De ce avem nevoie: - ficatei de pui...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Ingrediente: 4 bucati piept de pui 1/3 pahar de faina 4 linguri ulei de masline 4 linguri unt 1/2 cana de vin alb suc de lamaie un borcanel de capere patrunjel sare si piper Reteta este foarte simpla si foarte rapida: pentru inceput taiem pieptul de pui in caz ca este prea mare, il condimentam si il trecem prin faina, dupa care il prajim in ulei. Il scoatem si il punem deoparte intr-o farfurie, dar sa stea undeva in apropierea aragazului pentru a nu se raci. Intr-o alta tigaie amestecam vinul...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Mai tineti minte pasta de curry verde pe care am facut-o zilele trecute? Asa de buna si aromata a iesit, ca era musai s-o folosesc urgent. Cu ocazia asta am incercat si noul meu wok de fonta , pe care mi-l doream de multa vreme. A fost mai complicat la inceput pana m-am obisnuit, fiind putin mai greu decat wokul meu vechi, dar e super. Se incalzeste foarte repede (nu degeaba e marca Vitesse) si caldura se distribuie uniform, asa ca mancarea nu se arde. Manerele fiind de otel se cam incalzesc...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In acceptiunea mea meniul de Craciun include si ciorba de perisoare, asa ca nici anul asta nu m-am dezis si am am produs o oala de ciorba. Iata din ce: - carne tocata (amestec vita-porc) - orez - morcovi - telina - pastarnac - praz - dovlecel - mazare - suc de rosii - frunze de telina si leustean - zeama de varza - sare (daca este necesar) Cum se fac perisoarele: - se fierbe orezul al dente in apa cu sare si o lingura-doua de suc de rosii apoi se lasa la racit. - se amesteca cu ou, carnea ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
In ultima vreme lumea ma "acuza" prieteneste ca retetele mele sunt cam sofisticate si au mult prea multe ingrediente. De aceea m-am gandit sa incep o rubrica in care sa pun retete rapide si cu, sa zicem, 5 ingrediente (fara sare si piper, ca din astea presupun ca are toata lumea prin casa). Si asta fara sa fac rabat de la gust. Recunosc, pentru mine va fi o provocare, asa ca urati-mi succes! Pentru inceput, am ales niste legume de primavara aromate cu oregano. Am pus si niste ciocanele de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
De cand cu concursul Electrolux, m-am gandit sa inaugurez pe blog o noua categorie: Reteta in 30 de minute. Asta pentru ca am observat ca nu prea am asa ceva pe aici :D. Prin urmare azi iata o astfel de propunere. Cand frigul incepe sa ne sacaie, o supa calda si aromata e tot ce ne trebuie ca sa uitam de el. Asta e teoria mea. De aceea iarna fac cele mai meseriase supe :D Broccoli e o leguma al carei gust imi place doar in piureuri, prin urmare azi supa mea este verzuie. Pe langa broccoli de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Stiu, friptura de pui cu cartofi e cea mai simpla reteta care poate exista pe fata pamantului. Dar, cum noua ne place tare mult si o fac foarte des, mai ales cand n-am timp de o mancare sofisticata, m-am gandit s-o impartasesc cu voi. Tipul acesta de friptura e foarte versatila, pentru ca o poti aroma de fiecare data cu alceva: ierburi italiene, curry indian, sau simplu cu sare si piper. De data asta am ales combinatia mea preferata: herbes de Provence :) Ingrediente pentru 6 persoane: 1 pui...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
pentru aceasta zi de marti, o sa pun o reteta care am facut-o acum ceva zile si de care am mancat acum mai mult timp, numa ca n-am apucat sa o si scriu, si anume, pui african. pui in sensu de pasare, nu de elefant, sau leu, sau girafa sau chiar jaguar. necesita dupa cum urmeaza: 1 cutie lapte de cocos , 2 ardei iuti, piept de pui, usturoi, ceapa , 2 ardei rosi, 2 portocale, sos de soia, smantana dulce de gatit , sare, piper, curry si boia dulce . am marinat carnea de pui taiata felii in 5 ...
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
... me of summer vacation. Tomato soup is , for me , the ultimate ... version (so far ) of a tomato soup . Ingredients 1 kg tomatoes 2 l water 2 large ... juice obtained in the boiled soup, and let boil 5 minutes. Add ... off the heat , let the soup covered half an hour ( so ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Dupa cum va spuneam saptamana trecuta, am facut supa de ceapa. Felul asta de mancare atat de usor de facut e fie iubit cu ardoare, fie renegat la fel de patimas. Asta pentru ca daca nu e bine gatit provoaca mari neplaceri ficatului. (Am mancat eu o data si nu mi-am revenit o zi intrega). Dar daca cine gateste supa stie ce face, rezultatul e deosebit de bun. Supa mea de astazi are si un mic adaos, cafeaua. Bineinteles n-am pus o cantitate mare, pentru ca nu vreau sa-i simt gustul. Dar atat...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
500 g file de piept de pui (fara piele si os), o capatana de usturoi, o ceapa mica, 2 linguri de zahar, 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soya), 3 linguri de ulei (de preferat de alune), 2 linguri de unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, o lingura de sos chilli, o lingura de lemmon grass powder Mod de preparare: Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Supa crema de dovleac copt, cu suc de rodii (Roasted buttersquash and pomegranate creamy...
Adauga la favorite
Scroll down for English recipe Reteta asta de supa cu dovleac si rodie, isi are sorgintea intr-o rodie. De fapt in doua, ca atatea am cumparat de la magazin. Mi se facuse pofta tare cand le-am vazut asa rotunde si rubinii, si nu mai mancasem cam de multisor rodii. Dar, cand am ajuns acasa si le-am gustat, yeak! erau extrem de acre. Nu asa mi le aminteam eu! Prin urmare de mancat in stare pura nu aveam nici o sansa. Trebuia sa le folosesc altfel. Iata cum: Ingrediente (pentru multe portii): 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daca va uitati prin retetele mele, o sa vedeti ca imi plac foarte mult supele. Am facut creme din aproape toate legumele. In vara asta m-am gandit sa-i dau o sansa si dovlecelului. Pana acum n-am incercat supa crema de dovlecei, pentru ca m-am gandit ca nu are nici o aroma deosebita, asa ca n-o sa faca mare branza. Cat m-am inselat! Pe langa faptul ca e foarte usor de facut, supa asta e la indemana oricui. Nu i-am pus cine stie ce ingrediente fancy, ci am lasat-o destul de simpla. Ca arome...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... pufos si salata verde. *** Ingredients: 4 chicken breasts, skin attached 2 tablespoons butter ... pepper 1/2 cup orange juice 1 cups chicken broth 2 sprigs tarragon Sear the ... butter until golden. Put the chicken in a baking skillet together with the orange juice, chicken broth and tarragon and let it cook ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Anul asta am fost certata cu carnea de miel pentru pretul nesimtit cu care se vinde, asa ca mielul nostru de Paste a fost cam...zburator =)) Si pentru ca tot am facut ciorba din carne de pui, stufatul la fel, am zis sa incerc si drobul, tot din pui. Si buna alegere am facut! Reteta este inspirata de aici , si-i multumesc inca o data autoarei pentru idee! Ingrediente: - ficat de pui - inimi si pipote de pui - ciuperci - ceapa si usturoi verzi - morcovi - oua crude si oua fierte - sare, piper...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
De cand am descoperit puiul piccata am "abuzat" de aceasta reteta de fiecare data cand am avut ocazia. Puiul Piccata vine, poate v-ati dat seama dupa denumire, de la prietenii nostri italieni. Este o modalitate foarte rapida de a prepara carnea, rezultand un preparat destul de sofisticat. Pana acum nu am avut musafiri la masa care sa nu imi ceara reteta :) asa ca din toata inima v-o recomand. Si astept impresii! Ingrediente -un piept de pui -3 linguri cu varf de parmesan -3 linguri faina...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Reteta de gazpacho care urmeaza am facut- o la recomandarea unei doamne tare dragute, care ma urmareste si ma apreciaza din umbra ;) De vreo saptamana ma tot bantuie, dar vremea asta racoroasa si ploioasa nu m-a inspirat deloc. Azi, insa, caldura ne-a doborat si pe noi. Prin urmare supa asta e numai buna ca sa ne racoreasca. Gazpacho e de fapt considerata o salata de catre spanioli. Ea se face din legume crude si trebuie neaparat sa o lasati cateva ore sa se raceasca in frigider. Reteta de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com