Cauta in 21.294 retete
... recipe for a fast and tasty soup. Ingredients: 5 potatoes 2 carrots 1 onion 1 leek ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... the reserved liquid, until the soup has the desired consistency. Add ... , in 3 tablespoons oil Serve hot soup with some fried onions on ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Victima a lucrurilor auzite despre Anglia, nu am prea multa incredere in bucataria lor. De aceea nu am fost foarte entuziasmata cand am inceput sa prepar aceasta supa, dar cum se intampla adeseori omului plin de prejudecati, s-a dovedit ca m-am inselat amarnic si nu am stiut cum sa descopar comorile culinare ascunse in fiecare bucatarie traditionala. Ingrediente 2 linguri de unt 1 ceapa mica 1/2 praz o caserola de ciuperci champignon proaspete putina nucsoara 4 cani de supa de pui 1 piept de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
In acceptiunea mea meniul de Craciun include si ciorba de perisoare, asa ca nici anul asta nu m-am dezis si am am produs o oala de ciorba. Iata din ce: - carne tocata (amestec vita-porc) - orez - morcovi - telina - pastarnac - praz - dovlecel - mazare - suc de rosii - frunze de telina si leustean - zeama de varza - sare (daca este necesar) Cum se fac perisoarele: - se fierbe orezul al dente in apa cu sare si o lingura-doua de suc de rosii apoi se lasa la racit. - se amesteca cu ou, carnea ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Cu ceva timp in urma am fost invitata de Qbebe.ro, portalul dedicat tuturor mamicilor, sa particip la campania lor dedicata alimentatiei sanatoase. Imi face o mare placere sa le raspund invitatiei, mai ales ca stiu cat e de important pentru viitorul micutului ca mama sa se hraneasca corect. Nu trebuie sa se infometeze, dar nici sa manance "cat pentru doi", asa cum gresit se crede. Campania este sustinuta si de Mihaela Bilic, medic nutritionist, autoarea cartii Sanatatea are gust . Pe siteul...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In acceptiunea mea meniul de Craciun include si ciorba de perisoare, asa ca nici anul asta nu m-am dezis si am am produs o oala de ciorba. Iata din ce: - carne tocata (amestec vita-porc) - orez - morcovi - telina - pastarnac - praz - dovlecel - mazare - suc de rosii - frunze de telina si leustean - zeama de varza - sare (daca este necesar) Cum se fac perisoarele: - se fierbe orezul al dente in apa cu sare si o lingura-doua de suc de rosii apoi se lasa la racit. - se amesteca cu ou, carnea ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Scroll down for English recipe Anul acesta am facut o supa de dovleac mai deosebita. Are si pui si orez, si e asa de satioasa, ca eu o manac ca fel principal. Ingrediente: 500 g carne de pui (poate fi cu os) 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 8 boabe de piper negru 1 kg dovleac 10 pastai de cardamom (optional) 1 bucata de praz 50 g unt 4 linguri ulei de porumb 200 g orez sare, piper dupa gust Mod de preparare Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
De cand cu concursul Electrolux, m-am gandit sa inaugurez pe blog o noua categorie: Reteta in 30 de minute. Asta pentru ca am observat ca nu prea am asa ceva pe aici :D. Prin urmare azi iata o astfel de propunere. Cand frigul incepe sa ne sacaie, o supa calda si aromata e tot ce ne trebuie ca sa uitam de el. Asta e teoria mea. De aceea iarna fac cele mai meseriase supe :D Broccoli e o leguma al carei gust imi place doar in piureuri, prin urmare azi supa mea este verzuie. Pe langa broccoli de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... me of summer vacation. Tomato soup is , for me , the ultimate ... version (so far ) of a tomato soup . Ingredients 1 kg tomatoes 2 l water 2 large ... juice obtained in the boiled soup, and let boil 5 minutes. Add ... off the heat , let the soup covered half an hour ( so ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Dupa cum va spuneam saptamana trecuta, am facut supa de ceapa. Felul asta de mancare atat de usor de facut e fie iubit cu ardoare, fie renegat la fel de patimas. Asta pentru ca daca nu e bine gatit provoaca mari neplaceri ficatului. (Am mancat eu o data si nu mi-am revenit o zi intrega). Dar daca cine gateste supa stie ce face, rezultatul e deosebit de bun. Supa mea de astazi are si un mic adaos, cafeaua. Bineinteles n-am pus o cantitate mare, pentru ca nu vreau sa-i simt gustul. Dar atat...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Reteta asta de supa cu dovleac si rodie, isi are sorgintea intr-o rodie. De fapt in doua, ca atatea am cumparat de la magazin. Mi se facuse pofta tare cand le-am vazut asa rotunde si rubinii, si nu mai mancasem cam de multisor rodii. Dar, cand am ajuns acasa si le-am gustat, yeak! erau extrem de acre. Nu asa mi le aminteam eu! Prin urmare de mancat in stare pura nu aveam nici o sansa. Trebuia sa le folosesc altfel. Iata cum: Ingrediente (pentru multe portii): 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Recunosc, chiar daca mie nu-mi place, supa asta de salata verde e foarte raspandita. Am gasit o multitudine de retete, si cred ca fiecare familie o are pe a sa proprie. Eu, recunosc, am facut-o dupa Sanda Marin, pentru ca pana acum n-am mai mancat supa de salata. Se pare ca am nimerit reteta, mama si sotul meu fiind foarte incantati de ea. In reteta originala se foloseste untura si slanina afumata, dar eu n-am putut merge asa de departe cu desfraul. Ulei si sunca afumata a fost maximul de ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe De multe ori aud de copii care nu mananca fructe. Sau legume. Si de fiecare data le indemn pe mame sa insiste si sa ofere copiilor o varietate cat mai mare de legume, pentru ca nu se stie de unde sare iepurele. Si, in definitiv, gustul se educa, mai ales la varste fragede. Broccoli este, in general, o leguma putin placuta de copii. Dar regula asta nu se aplica baiatului meu. I-a placut broccoli dintotdeauna. A mancat broccoli in toate felurile: fiarta, la...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Aceasta este cea de-a doua reteta cu leurda pe care am facut-o saptamana asta. Pentru ca leurda este fiarta putin in supa si isi pierde din iuteala, am pus in supa si putin pesto de leurda . De asemenea am folosit si florile, pe care le-am sotat in putin ulei (unt) pana au devenit crocante. A iesit o supa foarte gustoasa si chiar picanta, daca pui putin mai mult pesto. Noua ne-a placut foarte mult, mai ales ca acum la inceputul primaverii am manca numai verzituri. Prin urmare, nu ratati ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ce am facut azi se inscrie tare bine in ciclul " Reteta in 30 de minute ". Adica numai buna pentru un pranz rapid intr-o zi de weekend. Ca doar sunt atea alte carti de citit sau seriale de urmarit, parca azi nu ai chef de stat in bucatarie. Ciorba asta de burta o fi ea falsa la cum arata, dar gustul e ala adevarat, pe bune. In loc de burta de vita care mie mi se pare dizgratioasa si n-o sa pun mana pe ea s-o gatesc in veacul vecilor se pun ciuperci pleurotus, care daca sunt taiate fasii ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Reteta de gazpacho care urmeaza am facut- o la recomandarea unei doamne tare dragute, care ma urmareste si ma apreciaza din umbra ;) De vreo saptamana ma tot bantuie, dar vremea asta racoroasa si ploioasa nu m-a inspirat deloc. Azi, insa, caldura ne-a doborat si pe noi. Prin urmare supa asta e numai buna ca sa ne racoreasca. Gazpacho e de fapt considerata o salata de catre spanioli. Ea se face din legume crude si trebuie neaparat sa o lasati cateva ore sa se raceasca in frigider. Reteta de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Uite ca mai e putin si se termina vara. Calendaristic, pentru ca daca e sa ne luam dupa ce spun meteorologii, si in septembrie o sa fie vreme de balaceala in mare. Dar eu nu stiu daca o sa mai ajung in vreun weekend, asa ca raman cu dorul de mare pana la anu'. De aceea azi m-am hotarat sa recreez o supa pe care am mancat-o de foarte multe ori la mare in Bulgaria: Tarator. E o supa facuta la rece din catraveti si iaurt, fara foc, tocmai buna cand te intorci incalzit si insetat de la plaja. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ah, ah, ce buna e supa asta de mazare intr-o zi geroasa de iarna. Si se face asa de usor, fara prea multe ingrediente si fara prea multa munca. Numai buna pentru o zi de ianuarie cand n-ai chef de nimic, dar ai manca o supa calda. Am dat peste mancarea asta cand cautam ceva retete din Suedia pentru un concurs la care participam. Si cum niciodata n-am destule retete de supa, am pastrat-o. In original, supa de mazare are si ceva ghimbir, dar de data asta am preferat sa-i pastrez gustul pur de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daca va uitati prin retetele mele, o sa vedeti ca imi plac foarte mult supele. Am facut creme din aproape toate legumele. In vara asta m-am gandit sa-i dau o sansa si dovlecelului. Pana acum n-am incercat supa crema de dovlecei, pentru ca m-am gandit ca nu are nici o aroma deosebita, asa ca n-o sa faca mare branza. Cat m-am inselat! Pe langa faptul ca e foarte usor de facut, supa asta e la indemana oricui. Nu i-am pus cine stie ce ingrediente fancy, ci am lasat-o destul de simpla. Ca arome...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com