ceva bun
Pagina 4 din 5
Te-ar mai putea interesa:
ceva dulce facut rapid, ceva dulce ieftin rapid, ceva dulce lapte oua faina zahar, ceva gustos ana olson tarta ciocolata picanta pere inabusite, ceva dulce ana olson tort vienez nuci miere, ceva dulce, emisiunea ceva bun de la euforia stile, ceai finochio pentru ce i bun pagina 2 din 5
O supa cult a bucatariei franceze, traditionala si totodata noua, mancare rustica acceptata ca o axioma de nouvelle cusine . O compozitie fierbinte, de consistenta onctuoasa, deliciu de toamna-iarna in care dulceata cepei caramelizate se combina cu aroma de branza densa si vin rosu. Bucatarie: franceza Ocazie: de zi cu zi Portii: 4 Timp: aproximativ o ora (preparare 15, gatire 45) Ingrediente: * 1 / 4 cana (55 grame) de unt * 3 cepe, feliate subtire (pestisor) * 1 lingurita de zahar * 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Toata lumea stie ca, in teorie, vinul rosu se serveste la temperatura camerei, iar cel alb de la frigider. Dar, intr-o lume a vinurilor atat de complexa, o astfel de recomandare generala si generica este suficienta? Stefan Timofti , somelier, ne explica mai multe despre temperaturile corecte de servire a vinului. Primul pas este stabilirea temperaturii pe care o are vinul ce urmeaza a fi consumat, cu un termometru special pentru vin. Acesta se poate achizitiona din magazinele specializate...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Siteul culinar www.retetecalamama.ro va invita sa participati la un concurs destinat tuturor blogurilor culinare de limba romana. Calendarul de desfasurare: 29 aprilie 2011 30 mai 2011- inscrierea si postarea retetelor in concurs 31 mai 2011 6 iunie 2011 jurizarea si anuntarea rezultatelor finale Cine poate participa: orice autor de blog scris in limba romana (cei care nu au bloguri si doresc sa participe sa lase un comentariu, ii invatam ? ) Premii: premiul 1: 500 LEI premiul 2: 300...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O salata cruda ca o zi de primavara salata de ton cu sos de iaurt si mustar.. Amestecurilor deosebite de salata (verde, rosie, nasturel, etc.) si tonului li se adauga castravetii, ceapa verde, rosiiile cherry . Dar tonul acestei salate il da dressingul, proapat, aromat, pe baza de iaurt, mustar si un strop de usturoi. [readalso] Vezi aici si reteta de: Salata de spanac cu nuci si Gorgonzola. [/readalso] Reteta: Salata de ton cu sos de iaurt si mustar Ingrediente: 1 mana de salata (la...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta usor de preparat, colorata si satioasa, aceasta salata de paste cu ton si ardei copt este excelenta pentru un pranz sau chiar pentru luat la pachet. Este recomandat sa folositi paste scurte pentru a fi mai usor de servit si pregatit. [readalso] Salata de paste cu fructe de mare si telina. [/readalso] Reteta: Salata de paste cu ton si ardei copt Ingrediente: 200 grame de paste scurte 2 ardei copti 1 conserva de ton bucati 1 ceapa rosie medie 1-2 castraveti 2 linguri otet balsamic alb...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Chef Cezar Munteanu Chef Cezar Munteanu isi formeaza propria echipa de bucatari pentru a participa la competitiile culinare interne si internationale. Dupa o selectie, echipa finala va fi formata din 4-5 bucatari. Vreau bucatari din zona Bucuresti-Ilfov cu care sa ma pot intalni, fiindca inainte de fiecare competitie si intre competitii sa organizam sesiuni de pregatire, sa ne formam ca echipa, fiecare pe specializarea lui. Timpul e destul de scurt pentru ca prima competitie la care vreau sa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Incepe cea de-a sasea editie a festivalului Transilvania Fest . Transilvania Fest, care va avea loc intre 30 iulie si 1 august la Biertan, langa Sibiu, are ca scop dezvoltarea, organizarea si implementarea unui eveniment care sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala si turistica in regiunea Transilvaniei. Festivalul se adreseaza nu doar comunitatilor locale ci si tuturor celor interesati de traditiile si produsele specifice acestei zone. Obiectivele sale strategice sunt promovarea...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ah, cum mai revine neastimparata noastra foame de a defini ce este si ce nu este bucataria romaneasca! Cum ne mai copleseste pofta de a identifica care sint si care nu retetele romanesti! Care este calea de mijloc intre curentele de excesiva mitizare si agresiva demitizare ale mincarurilor romanesti? Pentru ca (nu-i asa?!) daca sintem ceea ce mincam, ce sintem noi, in cele din urma? Eterni pe acest pamint si netulburati de nimeni, sau de-a pururi la margine de imperii si influentati de-a lor...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... 1 mana de spanac crud 1 mana buna de verdeata (patrunjel si leustean ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... tocanita vestitor al primaverii, numai buna sa puna capat postului Pastelui ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . In spatele unei inghetate de buna calitate dincolo de ingrediente, bineinteles ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Un clasic al bucatariei italiene traditionale, Scaloppine di vitello al pomodoro (escalopul de vitel cu rosii) este o alternativa proaspata la un snintel. Preparat din carnea mai putin pretioasa vrabioara sau pulpa escalopul de vitel este scos in evidenta de prospetimea rosiilor aromate cu busuioc, oregano si capere. Incercati aceasta reteta rapida pentru un pranz sau o cina si nu veti regreta. Portii: 4 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 600-700 grame de carne de vita (pulpa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ar fi inutil sa mai subliniez potriveala dintre branza si dulceata ardeiului gras sau kapia. Dar nu strica sa exersati un alt mod de a expune o astfel de combinatie, adaugand un iz de fum si copt ardeiului invartit de cateva ori deasupra unui jar . Portii: 2 Timp preparare: 15 minute Ingrediente: 4 ardei kapia de dimensiuni medii 200 grame mozzarella (sau alta branza moale) 1 lingura busuioc tocat 1 catel de usturoi (optional) 2 linguri ulei de masline sare si piper Preparare: Cei mai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Unul dintre cele mai vechi condimente, scortisoara, este originara din Ceylon (astazi Sri Lanka) unde pare a se simti cel mai bine. Rude ale acesteia se regasesc in sudul continetului asiatic, in Vietnam, Indonezia si chiar si China. Prezentare: Scortisoara o cunoastem, asa dupa cum ii spune si numele, sub forma unei scoarte de copac. Sulurile de scortisoara sunt insa greu de folosit motiv pentru care, in Occident se vinde mai mult sub forma de pudra gata de a fi folosita. Aroma: ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Rau Alb?! Rau Alb& Rau Alb&Aaa, e pe undeva prin judetul Dambovita? A&, atunci nu stiu&Nu stiam nici noi nimic pana nu demult despre localitatea Rau Alb, comuna Salasu de Sus, judetul Hunedoara. Si atunci ce cauta o localitate cvasinecunoscuta pe lista mancalatoriile romanesti? Pentru ca, incepand de astazi, inauguram o noua subcategorie a mancalatoriilor romanesti, care are in vedere nu atat locurile, ci mai ales oamenii care dau insemnatate locurilor. Faceti cunostita cu Luminita si Iulian,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cel mai popular cocktail pe baza de tequila, Margarita, este nelipsit de pe lista de de bauturi a oricarui bar respectabil din lumea asta. Un mix de tequila, triple-sec, lime si sare in care raportul dintre cantitatile de tequila si triple-sec difera de la reteta la reteta. Insa reteta de margerita e una singura. O bautura excelenta, recomandata prin definitie pentru zilele calduroase de vara. Reteta: Margarita Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml triple-sec 30 ml suc de limeta (lamaie verde) 50...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sezonul estival culinar va debuta cu un festival si concurs de pregatire a placintelor si clatitelor. Locatie : Romexpo Bucuresti Perioada : 23-26 iunie 2011
Reţetă de pe www.cevabun.ro
A aparut editia de decembrie a revistei Esquire in care cevabun.ro va prezinta un ghid de baza a tehnicii fripturilor de Craciun. Un material extins va fi publicat si pe cevabun.ro in zilele urmatoare.
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iata o ciorba unica si, din pacate, insuficient de raspandita. Se regaseste in Bucovina, intreaga Transilvanie cu tot cu Banat, si o mica parte din Muntenia. O compozitie verde, de primavara, in care iarna isi pastreaza insinuant aroma de afumatura. Spre deosebire de suratele ei urzifere si lobodarifere, aceasta compozitie salatiera nu este o simpla fiertura menita sa detoxifice organismul dupa iarna sau una de post, menita sa curete pacatele iernii. Dimpotriva. Ciorba de salata e o alcatuire...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Emmenthaler (emmentaler) a devenit sinonim al branzeturilor elvetiene, un simbol folosit adesea chiar pentru branza in sine. Celebra datorita gaurilor din interiorul calupurilor, emmenthaler are un gust inconfundabil si o culoare galben inchis. Numita la noi si svaiter, branza emmenthaler autentica provine din Valea Emmei, Elvetia, dar exista unitati de productie si in Franta si Germania, nefiind subiectul unei protectii stricte ca gruyere. Golurile din branza se formeaza prin producerea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro