ceva bun
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
ceva dulce facut rapid, ceva dulce ieftin rapid, ceva dulce lapte oua faina zahar, ceva gustos ana olson tarta ciocolata picanta pere inabusite, ceva dulce ana olson tort vienez nuci miere, ceva dulce, emisiunea ceva bun de la euforia stile, ceai finochio pentru ce i bun pagina 2 din 5
Roquefort este una din cele mai cunoscute branzeturi cu mucegai albastru. Din lapte de oaie, roquefort este o branza traditionala maturata din regiunea Combalou, sudul Frantei. Branza roquefort se produce prin stropirea cheagului de lapte cu mucegaiul Penicillium roqueforti . Se lasa la maturat 3 luni, in folie, se spala in saramura ceea ce ii confera un gust intens sarat si o consistenta cremoasa. Roquefort este o branza fara coaja, de culoare alb-galbuie, strabatuta de firisoare de mucegai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Cimbrul, denumit si cimbrul de vara, este originar din Iran de unde s-a extins atat inspre vest, in intreaga Europa, cat si inspre Est, pana in Orientul Indepartat. Nordul Americii si cel al Africii sunt de asemenea zone care cultiva si folosesc calitatile deosebite ale cimbrului. Prezentare: Planta anuala, cu tulpina de aproximaiv 50 de centimetri, cimbrul se regaseste in 48 de varietati. Cimbrul poate fi plantat in ghiveci sau in gradina alaturi de fasole pe care o protejeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
La sfarsitul acestei saptamani, sambata, 17 septembrie 2011, in localitatea Saschiz din judetul Mures, va avea loc Sarbatoarea Rabarbarului. Pe parcursul intregii zile, la Hanul Cetatii din centrul comunei, localnicii vor oferi spre degustare si vanzare produse care au un singur numitor comun: rabarbarul (revent). Localnicii promit sa ofere dulceturi si compoturi de rabarar, tarte si prajituri, inghetate si chiar mancaruri care sa aiba in compozitie planta dulce-acrisoara pentru care...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
A patra editie a Targului Bianual Raw Generation va avea loc pe 25 martie 2012 la Rin Grand Hotel, Bucuresti. Targul de Primavara Raw Generation este organizat de Ligia Pop si va deschis pentru public intre orele 10:00 si 20:00. Intrarea libera. Expozantii vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse pentru o viata si dieta sanatoasa. Vor avea loc prezentari despre raw food, degustari de produse, demonstratii culinare si workshops. Mai multe detalii pe website-ul targului www. ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ) tartinabila. Bogata in grasimi de buna calitate provenite din avocado si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta de exceptie atunci cand vreti sa va bucurati de creveti intr-o combinatie foarte gustoasa si rapid de gatit risotto cu creveti. Ideala pentru un pranz sau cina dar si pentur momente mai speciale. Daca nu aveti la indemana un orez carnaroli sau arborio , incercati un orez cu bobul cat mai mare si mai rotund, care sa absoarba cat mai mult din gustul ingredientelor. [readalso] Vezi aici si reteta de Risotto cu pui si ardei copt. [/readalso] Reteta: Risotto cu creveti Ingrediente: 400...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , satios, sanatos si foarte, foarte bun. La baza, terciul nu e altceva ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru ca nici macar noi nu le stim chiar pe toate - chiar nu - am deschis un loc public, dedicat celor care iubesc cu adevarat mancarea si doresc sa le impartaseasca si celorlalti experientele lor. Mai placute sau nu prea Sunteti invitati asadar sa folositi din plin acest spatiu pentru a va posta retetele, cu sau fara poze. Libertatea si responsabilitatea pentru texte si imagini - copyright-ul- va apartin. Construiti-va profilul - daca doriti ca ceilalti sa stie cine sunteti - adaugati...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de lemn usor. Cel mai bun sortiment de camembert este cel ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Unul dintre multele mezes (aperitive grecesti) care pun in valoare se putea altfel! versatilitatea branzei feta. Preparata rapid, in cuptor sau pe gratar, feta picanta are cam tot ce trebuie ca sa te duca cu gandul catre Grecia: rosii, ulei de masline, oregano. Portii: 2 Timp preparare: 15 minute Ingrediente: 300 grame branza feta (de capra sau de oaie) 1 ardei iute rosu 1 rosie 1 lingurita de oregano 2 linguri ulei de masline Preparare: 1. Incalziti cuptorul la 170-180 de grade ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O garnitura universala, simpla si eficienta, potrivita cu aproape orice tip de carne atata timp cat aromele acesteia nu intra in conflict deschis cu gustul rozmarinului. Portii: 4 5 Timp preparare: 35-40 minute Ingrediente: 1 kilogram de cartofi (de preferinta rosii, care sa nu se sfarame la fiert) 50 ml ulei de masline 3 catei usturoi 1 crenguta rozmarin (sau o lingurita de rozmarin uscat) sare piper Preparare: 1. Cartofii daca nu sunt noi se curata se coaja si se taie in bucati mari,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
ALIMENTA 2011, targ international pentru industria alimentara, este un eveniment dedicat furnizorilor de tehnologie de procesare si producatorilor de produse alimentare si bauturi. Ce puteti gasi la targul ALIMENTA: o Alimente o Bauturi o Tehnologie de procesare alimente o Igiena, Siguranta alimentara, Transport, logistica, depozitare o Gastronomie, Literatura de specialitate/Carti de bucate o Echipamente si utilaje uzate Perioada : 19-23 octombrie 2011 Locatia : Bucuresti, Centrul...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
E cool , si in acelasi timp hot , sa mananci vorba reclamei- ca odinioara. Curentul nu e nou si nici macar original. Poate doar la noi.A fost anuntat de miscarile care propovaduiau slow-food-ul ca alternativa sanatoasa la fast-food si organicul ca replica la mancarea ultraprocesata. Cu siguranta ca nu e mai ieftin sa mananci organic, poate nici macar intru totul sanatos, regimul alimentar traditional romanesc era solicitat de regimul de viata, ultra-activ fizic, al vremurilor pe care le ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sloganul bacaniei, de toate cele bune: uleiuri de masline grecesti, masline ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... specialisti va desemna Cel mai bun desert. Programul expozitiei: vineri - duminica ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sosurile marine asiatice (peste, stridii, creveti) se simt foarte bine in wok alaturi de legume dar, mai ales, de carnuri. O reteta clasica a bucatariei chinezesti este, cu siguranta,vita in sos de stridii. De data asta va recomandam insa o combinatie de carne de porc cu ciuperci inotand in acelasi sos dens si onctuos . Portii: 2 Timp preparare: 30 minute Ingrediente: 450 grame carne de porc (spata este o bucata potrivita) 350 grame ciuperci de cultura (cele albe, cunoscute generic ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru iubitorii de peste, exista viata si dincolo de clasicul peste prajit in tigaie sau fript de gratar. File-urile de peste preparate la cuptor cu legume sunt din ce in ce mai cautate. Se pregatesc cat ai zice peste ;-). Portii : 2 Timp de preparare : 30 minute Ingrediente : 2 file-uri maricele de halibut (aproximativ 350 -400 g in total) 250 g spanac congelat 1 ou 1 lingurita rasa de mix de condimente: coriandru, piper alb, lemon grass, cardamom. 2 linguri de ulei 20 g unt 50 g mozzarella...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sosul Bearnaise (pronuntat bernez ), ruda apropiata a sosului olandez, este in egala masura simplu la nivel de ingrediente, rafinat cat e vorba de gust si delicat cand e vorba de realizare. Acest sos este unul dintre principalele motive pentru care marile restaurante au sosieri, bucatari specializati exclusiv in realizarea sosurilor. Geniu fragil al sosurilor, bearnaise-ul este indispensabil carnii de vita sau peste, dar si legumelor, in special cartofilor copti. Imprumutand numele regiunii...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de aluminiu care ii confera o buna conductibilitate si o greutate redusa, tigaile ... prin forma ergonomica si o priza buna data de suprafata mata a bachelitei ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Decadenta la patrat! Cum altfel ar putea fi numita ciocolata cu ciocolata, acest pacat servit cu sos de pacat?! E suficient sa te gandesti la o negresa, cu miezul ei dens si inima de ciocolata, plutind intr-un sos de ciocolata aromat cu Amaretto di Sarono, pentru a te simti vinovat de propriile pofte. Pregatiti acesta reteta atat din negrese proaspete dar, mai ales, din cele mai uscate. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 500 grame negresa 400 ml frisca indulcita, nebatuta...
Reţetă de pe www.cevabun.ro