Cauta in 21.292 retete
... pere, 2 pahare vin rosu, 150 gr zahar, 2 crengute de menta, 1 creanga ... , se pun intr-o craticioara cu vinul rosu, zaharul apa, o ramura de ... si se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pana se mai ... o pira, cu putin sirop de vin si cu o frunzulita de menta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , piper, cimbru, 1 pahar mic cu vin Mod de preparare: Se curata ... . Deasupra, se toarna uleiul si vinul. Se da vasul la cuptor ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 1 foaie de dafin, 1 paharel cu vin, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2-3 cepe ... in locul lui se adauga vinul. Se pune din nou pe ... pana ce carnea a absorbit tot vinul. Se adauga patru cesti de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 100 gr. unt, 1 pahar cu vin alb, 1/2 ceasca zeama de carne ... bucatile, se clateste tigaia cu vinul si zeama de carne. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne scoici, 3 cepe taiate marunt, 1/2 telina taiata cuburi mici, 2 morcovi taiati marunt , 1 legatura patrunjel taiat fin , 500 ml vin alb, 1/2 lingurita , 1/2 lingurita sare, 2 foi de dafin Mod de preparare: Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la inabusit 5-7 minute, dupa care se adauga ceapa, vinul, sare si piper, foile de dafin. Se da un clocot. Mod de servire Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 5 cepe mici, 5 lingurite faina, 1 pahar vin, sare, piper, 1 foaie dafin Mod ... stinge cu un pahar de vin, se adauga o foaie de dafin ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr caractita, 4 lingurite ulei de masline, 2 cepe mari, taiate julien, sare, piper, o frunza dafin, 50 ml vin alb sec Mod de preparare: Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecand constant. Se adauga ceapa, sarea, dafinul si vinul. Se acopera vasul cu un capac, se lasa 15 minute, amestecand din cind in cind
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 oua intregi, 1 dl vin, 100 gr. zahar pudra, sucul de la o lamiie si coaja rasa Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul, sucul si coaja de lamiie, impreuna cu vinul, se bat cu telul pe foc, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se adauga albusurile spuma. Se pune crema in pahare, care se pun la rece. Mod de servire Se serveste cu piscoturi de sampanie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
coaja a doua portocale mari, 1 litru vin vechi, 200 gr. zahar, scortisoara, felii lamiie Mod de preparare: Cojile de portocala se incalzesc bine in cuptor, se pun intr-un vas si se toarna vinul, se adauga zaharul si scortisoara. Se pastreaza o zi, apoi se incalzeste din nou. Mod de servire Se serveste in pahare, cu o felie de lamiie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 2 cepe mijlocii, 3-4 buc. rosii, 1 pahar vin, putina nucsoara rasa, sare, piper ... ceapa taiata rondele, rosiile intregi, vinul, nucsoara si se acopera vasul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 2 linguri branza rasa (branza de oaie), 1 lingurita marar tocat, sare, crengute ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 1/2 kg. smantana, 1 pahar vin alb, 1 lingurita faina, sare, o lingura unt Mod de preparare: Puiul taiat bucati se asaza intr-o cratita cu unt si sare. Se fierbe in abur, in cratita acoperita. Cind este fiert pe jumatate, se adauga un pahar mare de smantana batuta cu o lingurita de faina si un pahar de vin alb de buna calitate. Dupa ce a fiert pe deplin, se adauga restul de smantana. Mod de servire Se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ficat, 2-3 linguri grasime, 3-4 rosii, 1 pahar vin, sare, piper Mod de preparare: Se asaza ficatul in cratita cu grasime de gisca sau cu unt, se adauga citeva rosii, vin, piper, 1/2 foaie de dafin (facultativ) si se da la cuptor. Sarea se adauga dupa 20 minute, iar peste 30-40 de minute, ficatul este gata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. zahar, zeama si coaja a 2 lamii, 2 pliculete zahar vanilat, 1 1/2 litru vin alb, rom Mod de preparare: Se freaca zaharul cu coaja de lamiie impreuna cu un pahar de apa si zaharul vanilat. Se lasa 12-24 ore sa se dizolve. A doua zi dupa ce s-a dizolvat zaharul bine se adauga zeama a doua lamii, vinul si putin rom dupa plac. Se amesteca toate foarte bine si se pun intr-o sticla bine astupata si sigilata. Se pune la rece pana la intrebuintare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g branza de oaie, 300 g cirnati afumati, 6 oua, 50 g ulei, 3 cepe potrivite, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga cirnatii taiati felii subtiri si se prajesc in continuare cu ceapa. Dupa 4-5 minute se adauga branza si ouale, care au fost batute ca pentru omleta. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... (dulce sau iute dupa gust), vin alb sec. Mod de preparare ... bine intr-o cratita, se toarna vinul pana ce il acopera si ... fierbe scade se mai adauga vin. Mod de servire Cu cartofi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 cartofi mari fierti in coaja, 1/4 kg ciuperci, 1-2 cepe rase, 1 catel usturoi, 1/2 pahar vin alb, 1/2 Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi si se taie felii subtiri. Ciupercile taiate bucatele se inabusa in ulei si calde se pun impreuna in vinul alb amestecat cu cel rosu si se lasa sa macereze pana ce absorb tot vinul. Apoi se sareaza, se pipereaza, se toarna deasupra uleiul amestecat cu zeama de lamiie, cu ceapa si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de foetaj, 250 g branza de oaie (telemea sfarimata), 3 dovlecei, 5 linguri ulei ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. orez, 1/2 l vin rosu, 5 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 3 linguri unt ... si spalat se fierbe cu vinul si cu jumatate din cantitatea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com