Cauta in 23.608 retete
Amesteca zaharul brun, mierea, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si sosul iute. Condimenteaza fâsiile de piept de pui cu sare si piper. Încinge uleiul într-o tigaie mare, apoi adauga bucatile de pui si rumeneste-le pe fiecare parte, pâna când devin usor maronii. Toarna sosul peste pui si lasa sa fiarba neacoperit la fic mic, timp de 8-10 minute sau pâna când sosul se îngroasa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
La origine, mancarea se cheama "Ratatouille", dar eu nu am inteles de ce! Stiu doar ca este foarte gustoasa. Ingrediente : trei-patru ardei capia, doi dovlecei, doua vinete mari, o ceapa, doua rosii bine coapte, 50 grame ciuperci albe de cultura, o cana de suc de rosii, verdeata (reteta cere busuioc, dar poti incerca cu frunze de telina sau leustean, plante aromate puternic), sare, piper negru macinat, un borcan mic de smantana. Preparare: Curata toate legumele. Pregateste un vas putin adanc,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... fiesta  friptura de porc in stil canariot Ingrediente: 1200 grame carne ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Painea asta m-a cucerit complet! Am pregatit-o intr-o dupa-amiaza tarzie si intunericul acesta de toamna m-a luat pe nepregatite. De aceea nu am reusit sa o pozez prea mult proaspata, insa ceea ce m-a surprins a fost ca a treia zi dimineata (cand am facut pozele la sectiuni) painea era in continuare incredibil de moale si ....nici nu mai indraznesc sa spun nimic de aroma! Cred ca este painea ideala pentru micul dejun. In principiu nu mai ai nevoie de nimic pe langa ea! :)) Reteta de paine...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Un risotto cu adevarat deosebit de toate celelalte, in care gustul somonului afumat da noi intelesuri acestui preparat. O reteta excelenta pentru o cina cu musafiri, alaturi de un vin alb. Portii: 3-4 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli) 200 de grame de somon afumat 1 pahar de vin alb sec 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 linguri zdravene de unt 800 ml supa de pui 4 linguri de parmezan ras piper negru proaspat macinat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... reteta italiana foarte rapida pentru a obtine un pate de somon afumat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1/2 ceasca ulei, 3 lingurite otet (de preferinta rosu), un catel de usturoi, taiat marunt, o lingurita busuioc, un varf de lingurita de ardei rosu uscat, o lingurita sare, un pachet de macaroane, 1/4 de cana de branza Parmezan, 2 cani de buchetele de broccoli, 200 de grame de cirnati picanti, 5 rosii medii, 1/2 cana branza mozzarella, sare, piper Mod de preparare: Se fierb pastele al dente. Intr-un vas mare se amesteca uleiul, otetul, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul. Se amesteca sosul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g piscoturi Savoiardy, 500 g crema Mascarpone, 4 oua, 150 g zahar, 10 linguri lichior Amaretto, 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar, 10 g gelatina praf, cacao pentru presarat desupra Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Acest mic-dejun a fost o surpriza incredibila. M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva bun si am incropit aceasta omleta coapta la cuptor care este atat de colorata, de delicata si de bogata incat iti tine de foame o zi intreaga. Aveti nevoie de 3 oua 100 ml lapte integral (gras) 2 zucchini micuti 1 ceapa rosie 1 ardei gras (sau jumatate - depinde de dimensiuni) 2 catei de usturoi 100 grame Mozzarella Lactitalia busuoic, sare, piper Caliti usturoiul impreuna cu ceapa rosie intr-o tigaie. ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... ca sa impresionez cheful meu italian favorit. primele trei zile mi ... sa-l incerc insa n-am apucat. caracatita gatita bine poate fi minunata ... fiecare data acelasi rezultat minunat: o caracatita care se topeste in gura ... gustul piureului. pentru ca minunata caracatita sa nu se plictiseasca singura ... fi gustat-o. Electrolux, predau legatura J caracatita sous vide cu piure de ... 15 minute....
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Unul dintre cele mai populare sosuri italiene, marinara, isi trage numele si faima din porturile din sudul Italiei. Amestec simplu de ingrediente proaspete, de baza, sosul marinara se poate combina in fel si chip cu carne, peste si fructe de mare, ciuperci samd. Midiile in sos marinara sunt o combinatie clasica si se pot consuma ca atare sau cu paste. Portii: 2 Timp de preparare: 30 Ingrediente: 500 de grame carne de midii 1 cutie de rosii in bulion 1 pahar vin alb sec 2 linguri de ulei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aceasta friptura dens-aromata isi tradeaza la fiecare pas originile iberice. Intalnita in satucele din Estramadura (vestul Spaniei si mai rar in nord-estul Portugaliei), acest fel de friptura, gatit traditional cu iepure vanat, imparte cu bucurie aroma jamon -ului, carne de porc uscata si afumat a si a ciupercilor de padure. Portii: 4 Timp de preparare : 2 ore Ingrediente : 4 pulpe de iepure 8 felii de jamon 300 g hribi 300 g galbiori 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus 3 catei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... protap in cel mai pur stil si spirit grecesc si va ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fel simplu si prietenos, cu puternice radacini in satele italiene, pastele cu fasole ( Pasta e fagioli ) sunt un conglomerat de carbohidrati, nascut, cel mai probabil, in vremuri nu tocmai prospere. O reteta care se regaseste, cu diverse variatii, in toate regiunile italiene dar si peste ocean, acolo unde a fost dusa de emigrantii italieni. Portii: 2 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 700 grame fasole alba fiarta (de preferinta cannellini sau borlotti ) 100 grame paste scurte ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 pachet de paste scurte, o ceasca boabe de mazare fiarta, 2 cutii masline, o ceasca salam taiat cubulete, o legatura ceapa verde, o cana telina taita cubulete, citeva fire de patrunjel, o cana maioneza, o ceasca smantana, un pliculet de praf de sos de salata, 2 lingurite lapte Mod de preparare: Se fierb pastele al dente si se clatesc sub jet de apa rece. Intr-un bol mediu se amesteca bine praful de salata cu maioneza, smantana si laptele. Se amesteca restul ingredientelor intr-un bol, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Un fel de mancare savuros, unde imaginata ta poate face minuni. Ingrediente: 200 grame orez, doi morcovi, un dovlecel, o legatura de parunjel, trei ardei grasi, un ardei iute mic, sare, piper, cateva linguri de ulei, un catel de usturoi, seminte de chimen, seminte de marar, nucsoara. Preparare: Taie toate legumele, inclusiv ardeiul iute in fasii subtiri si pune-le in vas, la abur, impreuna cu un praf de sare, piper, toate mirodeniile si o legatura de patrunjel. Pune in vasul special si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incingeti cuptorul la temperatura cea mai mare. Puneti pulpa de porc dezosata si crestata pe o planseta de taiat, cu pielea in jos. Folosind un mojar, o rasnita de cafea sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul impreuna cu ardeiul iute si sarea gema, pana obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte bucatele si zdrobiti-le si pe acestea.Adaugati coaja de lamaie. Presarati acest amestec peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet. Rulati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vor urma vremuri grele pentru bucataria mea. Mai exact urmeaza mutari (da, la plural) si stiti ce inseamna asta: vasele in cutii, condimentele pierdute prin bagaje, timp mai putin pentru gatit. Asadar sa aveti un pic de rabdare cu mine si daca toate decurg bine, sper ca de la primavara sa ma asez si eu intr-o noua bucatarie, in sfarsit spatioasa :). Pana atunci gatesc prin straini. Dar sa trecem peste aceste aspecte si sa trecem la ce ne intereseaza: retete delicioase! :) Am primit un iepuras...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
O salata elegata si delicata, cu tenta fineturilor orientate. Ingrediente : un castravete lung (sau patru castraveti mici), doi morcovi, doua mere, doua cepe mici, cateva fire de menta, cateva fie de patrunjel, o lingura cu miere, doua linguri de suc de lamaie, ulei de masline, un ardei iute mic, sare, piper. Preparare : - Amesteca lingura de miere cu doua linguri de ulei de masline si sucul de lamaie. Potriveste la gust cu un praf de sare si piper. - Spala castravetele si taie-l felii fine....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza.Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro