Cauta in 21.294 retete
Pune într-o tigaie ulei de masline la încins. Când e bine încins, adauga usturoiul, chili, caperele si patrunjelul. Lasa câteva minute, pâna încep sa prinda putina culoare. Adauga feliile de hering file în tigaie si lasa pe foc 2 minute. Vor începe sa se desfaca în bucatele, dar nu te îngrijora. Adauga rosiile si stoarce zeama unei lamâi. Transfera pastele fierte direct în tigaie, împreuna cu putina apa în care au fiert. Adauga untul si amesteca totul în tigaie. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vinul este o bautura delicata care trebuie pastrata numai la o anumita temperatura pentru a putea fi apreciata la justa valoare. Vinul are o calitate unica fata de orice alta bautura: gustul sau poate deveni tot mai bun pe masura trecerii timpului. De aceea, poate, are si o "pretentie" unica: aceea de a fi pastrat in anumite conditii. El trebuie tinut la o temperatura constanta, fara sa fie miscat (aceasta regula se aplica mai ales in cazul unui vin vechi). Oricat de tentant ar fi sa expui...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ulei de cocos, cafea verde, suc de Aloe Vera, sirop de artar, fructe goji, spirulina, chlorella, orz verde, seminte chia, seminte psyllium, clorura de magneziu. Sunt doar cateva produse bio care, integrate in meniu, au puterea de a ne prelungi existenta. Beneficiile aduse pentru organism de aceste produse se pierd, insa, daca nu avem un [&] Post-ul Despre produse bio si un stil de viata sanatos apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se amesteca bine ingredientele pentru dressing. Se amesteca ingredientele pentru salata si se stropesc cu dressingul preparat. Se presara arahide prajite si se serveste. Va doresc pofta buna.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Thailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare. Aromele se revarsa in cascade din orice farfurie, chiar si din cele mai modeste, contrastele dintre dulce si picant, dintre acru si sarat, dintre fierbinte si rece sunt mereu surprinzatoare si adesea greu de inteles pentru un european. Totusi, cu putina deschidere, oricine poate descoperi senzatii ce se misca repede pe scala de la ciudat spre placut, trecand prin ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente 200 gr orez prefiert 1/2 praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde sare Mod de preparare Fierbem orezul in apa cu sare sau la steamer. Taiem fideluta ardeiul si prazul (am pus partea de sus a prazului care este ceva mai verde) Dupa ce s-a fiert orezul il scoatem si punem intr-un castron. Adaugam ardeii si prazul cat este inca fierbinte si amestecam bine sa se patrunda aromele. Noi am servit langa aripioare de pui dulci acrisoare , dar se poate consuma si ca atare.
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
500 gr caractita, 4 lingurite ulei de masline, 2 cepe mari, taiate julien, sare, piper, o frunza dafin, 50 ml vin alb sec Mod de preparare: Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecand constant. Se adauga ceapa, sarea, dafinul si vinul. Se acopera vasul cu un capac, se lasa 15 minute, amestecand din cind in cind
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Culoarea, gustul si esenta Italiei sunt cuprinse in aceasta salata desavarsita prin simplitate. Insalata Caprese sau salata a la Capri, preparata in culorile tricolorului statutui peninsular  verde, alb, rosu  e considerata adevaratul simbol al bucatariei italiene. Numita pe alocuri, din ratiuni ce tin de orgolii regionale, salata  Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico , salata Caprese are o cerinta esentiala pentru o reusita garantata: ingrediente proaspete si de buna...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
by Alice albinutza Zau ca n-am idee ce introducere sa fac acestei retete. E perfect de savuroasa, deosebita. E o mancare care se face lent, petreci mult langa oale si tavi, dar rezultatul e : mega-delicios. Te lingi pe degete si mai ceri o portie, iar carnea, oh, da! carnea... se topeste din prima imbucatura. E o mancare pe care merita sa o savurezi in tihna, fara sa ai privitor strambaciosi din nas, din cei care refuza condimentele si mai ales mancarurile ce nu-s sarmale :))) Dar, sa va ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Bustrengo este o prajitura delicioasa originara din zona Romagna. - 100 gr. fana de malai - 200 gr. faina obisnuita - 100 gr. firimituri de paine - 200 gr. zahar sau miere - 3 oua - 500 ml lapte - 100 gr. stafide - 100 gr. smochine taiate feliute - coaja de la o lamaie - coaja de la o portocala - 500 gr. mere decojite si taiate feliute - 60 ml ulei de masline - 1 lingurita sare Amestecati cele doua feluri de faina, firimiturile de paine, ouale intregi si uleiul, apoi incorporati laptele. ...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
... . [/tip] Cotletele de miel in stil mediteraneean se servesc fierbiti, cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încalzeste cuptorul si topeste untul într-o tigaie adânca, în care pui apoi usturoiul, ciupercile si ceapa, taiate marunt. Dupa trei minute, adauga faina si amesteca pâna când sosul de ciuperci se închide la culoare. Toarna încet laptele si amesteca pâna când compozitia devine legata, apoi adauga condimentele. Lasa compozitia deoparte si fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge apa. Asezi un strat de sos de ciuperci pe fundul unei tavi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti curata coaja. Intr-o tigaie incapatoare pune sunca la rumeni, taiata in bucatele mici, apoi carnea de vaca si toate verdeturile tocate marunt. Lasa totul pe foc circa 10-15 minute amestecand. Adauga putin ulei, doar daca este cazul. Stinge carnea cu vin rosu, si lasa totul pe foc, sa fiarba inca 15 minute. Potriveste de sare si piper. Unge o tava, care merge la cuptor, cu unt. Aseaza carnea rumenita, cu tot cu sos, intr-un strat uniform, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Te-ai saturat de banelele prajituri de casa pe care le tot faci atunci cand ai musafiri? Vrei sa-i surprinzi cu un desert aparent pretentios, dar de fapt extrem de usor de facut? Copilul tau te tot roaga sa-i cumperi ceva dulce, insa iti este teama de produsele din comert? Pentru toate aceste situatii am decis ca astazi sa venim in intampinarea ta cu un desert senzational, usor de facut si extrem de bun. Ca si ingrediente vei avea nevoie de: 450 ml lapte 1 plic zahar vanilat 300 grane...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Friptura de porc, la gratar sau in tigaie in casa, este un ingredient irezistibil langa o salata proaspata de vara. Asa ca nu va sfiiti sa o folositi si sa fiti cat mai inventivi cu putinta in ceea ce priveste marinata si veti avea la fiecare masa o friptura complet diferita. Ingrediente carne porc 2 lingurite fulgi de chilli 1 lingurita de frunzulite de cimbru 3 catei de usturoi dati pe razatoarea fina sucul de la 1 lamaie 1 lingurita de zahar 2-3 linguri de ulei Se face marinata din ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge cu ulei o tava pentru cuptor. Asaza pulpele de pui pe tava. Amesteca într-un bol mare cartofii, uleiul de masline, zeama de la o lamâie, busuiocul, oregano, sarea si amestecul de ierburi mediteraneene pâna când cartofii sunt bine acoperiti cu condimente. Aranjeaza cartofii pe tava în jurul pulpelor de pui. Toarna peste pui trei sferturi din cantitatea de ulei si condimente în care ai asezonat cartofii. Stropeste puiul si cartofii cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amesteca uleiul de masline si otetul balsamic într-un bol. Asaza fileurile de somon într-o tava joasa pentru copt. Freaca fileurile cu usturoiul pisat, apoi toarna amestecul cu ulei si otet deasupra lor, întorcându-le pentru a le acoperi bine. Asezoneaza cu coriandru, busuioc si sare. Lasa timp de zece minute la marinat. Pune somonul la aproximativ zece centimetri distanta fata de grillul din partea de sus a cuptorului si lasa timp de 15 minute, întorcând o singura data.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... vrajite. Costitele de porc in stil chinezesc se remarca prin aroma ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
by Alice albinutza Hei, e duminica, stiati? Si daca e duminca, ce poate fi mai reconfortant decat un pranz cu familia sau cu prieteni dragi? De obicei primesc eu musafiri la masa, la pranz sau cina, whatever. Dar azi am primit invitatia Brandusei de a ma primi la ea in casuta , alaturi de prieteni dragi. Si cum nu puteam a veni cu mana goala, am hotarat sa va gatesc un delicious pui cu stafide si migdale , un pui care sa va duca cu gandul la Maroc, o tara inmiresmata. Asa ca dragii mei,...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Preîncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge o tava mica pentru copt. Amesteca sosul iuite, boiaua de ardei si zaharul brun. Pune pulpele de pui în tava pentru copt si acopera-le cu un strat de sos. Acopera tava cu folie de aluminiu. Pune la cuptor si lasa timp de 20 de minute. Îndeparteaza folia de aluminiu si mai lasa pulpele la cuptor înca 20 de minute sau pâna când carnea este bine facuta iar sosul s-a îngrosat si a început sa se caramelizeze.
Reţetă de pe retete.eva.ro