Cauta in 21.294 retete
Ingrediente pentru 4 portii: 200 g morcovi 2 linguri untura 100 g patrunjel 50 g slanina afumata 5 teline 1 ceapa rosie 4 ciuperci "painisoara-hulubita" sare, piper macinat, faina Pregatire: Legumele se curata, ciuperciile se taie cubulete iar slanina fin, ceapa se da prin razatoare. Preparare: In jumatate din cantitatea de untura se caleste ceapa si legumele, se stinge cu 1,5 l apa, se sareaza, se pipereaza si se fierbe. Cand e gata, din untura ramasa si faina se prepare rantas alb, cu care...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune putin lapte deoparte in timp ce restul va fi pus la fiert. Laptele pus deoparte se incalzeste putin dupa care, in el, va fi topita drojdia. Laptele pus la fiert trebuie lasat sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se adauga 2-3 linguri de faina. Nu uita sa amesteci in continuu pe masura ce adaugi faina pentru a nu se face cocoloase. Foarte bine ar fi sa folosesti un tel. Laptele se da apoi la o parte de pe foc, urmand sa fie adaugata drojdia topita. Se pune compozitia deoparte, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ti s-a intamplat, poate, deseori sa pregatesti o friptura savuroasa familiei tale si sa realizezi apoi ca... ceva lipseste. Din lipsa de timp, inspiratie sau, pur si simplu, din comoditate, ne concentram asupra unui anumit fel de mancare, pe care il gatim, uitand ca un sos bine preparat si condimentat poate da o savoare aparte mancarii. Totodata, din pacate, foarte multe dintre noi apeleaza la sosurile din comert, pline de conservanti, indulcite cu zahar si deloc proaspete, uitand ca cele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile de salam, rosiile taiate feliute,oregno, piperul si la urma cascavalul. Introducem la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Scoatem de la cuptor si servim calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
... porc dar si de vita, traditionala friptura de porc (cine nu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sau rece si, in mod traditional, se serveste garnisita cu partea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iahnia de fasole este o reteta traditionala romaneasca, am incercat sa shimb ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Sau reteta de unde a pornit totul! :) Ingrediente 400 gr de faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 200 gr unt 170 gr zahar brun 170 gr zahar esenta de vanilie 2 oua mari 300 gr ciocolata Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb. Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Daca nu vrei miel la masa de Pasti sau, pur si simplu, nu iti place gustul si mirosul carnii de miel, nu este nicio problema. Am pentru tine cateva retete fantastice, cu aer primavaratec, aromate si speciale, numai bune pentru masa de sarbatoare. Ca o provocare, te sfatuiesc sa incerci carnea de rata, gasca si iepurele, dar si peste, pentru ca nu pot sa ocolesc delicatul pastrav cu sos de migdale. Evident poti prepara feluri de mancare de gala doar folosind carne de pui si carne de vitel...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sunt perfecte umplute cu gem, dulceata, marmelada. Poti incerca sa le ungi cu nuca pisata amestecata cu miere de albine, sau crema de ciocolata topita amestecata cu smantana. Poti pune in aluatul de clatite cacao si vei obtine clatite maronii, foarte gustoase. Incearca sa le umplii cu mere rase si calite sau crema de vanilie. Evident pot fi servite cu frisca sau inghetata. Imaginatie sa ai! I ngrediente: 12-13 linguri cu varf de faina, 4 oua mari, 2 linguri rase de zahar pudra, un praf de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... bunatati. Fie ca alegem o reteta traditionala de cozonaci moldovenesti, sau alte ... la colectia noastra Retete Cozonaci Traditionali pentru toate gusturile si poftele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Clatitele sarate iti ofera o infinita posibilitate. Merg umplute cu piure de spanac, cu ciuperci (calite in ulei cu sare si piper, cu un catel de usturoi si legate cu sos alb), sau carne tocata (calita bine impreuna cu ceapa, sare si piper si un galbenus, doua). Nu in ultimul rand merg foarte bine cu varza murata, calita. Ruleaza clatitele sarate, cu ce umplutura vrei, aseaza-le intr-o tava unsa, care merge la cuptor, si lasa-le 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Serveste-le calde,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta clasica de gulas unguresc. Are exact gustul gulasului pe care l-am mancat in Ungaria. - 600 gr carne de vita mai moale (de la umar), taiata in cuburi de 2x2 cm - 2 linguri ulei sau untura - 2 cepe medii taiate fin - 2 catei de usturoi, feliati - 1-2 morcovi, feliute rotunde sau cubulete - 1 pastarnac, feliute sau cubulete - 1-2 frunze de telina - 2 rosii medii, decojite si taiate cubulete, sau 1 lingura pasta de tomate - 2 ardei verzi, taiati foarte marunt sau rasi pe razatoate -...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Se curata cartofii si se taie cuburi ,se spala si se pun la fiert,se toaca morcovul ,ceapa,dovlecelul si se pun si ele la fiert.Cand sunt fierte se amesteca bine ouale cu 2 litri de iaurt si se in oala la fiert peste cartofi si se mai trage un clocot ,doua,dupa ce se opreste din fiert se pune patrunjel verde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente pentru 5 portii: 200 g fasole boabe mari un ardei verde din "Bogyiszlo" 100 g radacina de patrunjel 40 g faina "csipetke" (zdrente) - bucatele rupte cu degetele din foaie de taitei, cat unghia de mare o ceapa rosie morcovi 20 g untura sare dupa gust Pregatire: Fasolea se lasa la inmuiat 12 ore, legumele curatate se taie rondele, ceapa marunt, iar ardeiul fara cotor in cubulete. Preparare: Fasolea se pune la fiert in apa sarata, cand este pe jumatate fiarta se adauga legumele si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului. Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla. Iata cum se prepara. Un piept...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Prin sudul incins al Romaniei, pe unde nuntile inca dureaza trei zile  si se bea si mananca tot atat  e nevoie de toata priceperea gospodinelor pentru a da sens resturilor de pasare (maruntaie, aripi, gaturi, picioare, etc.) ramase de la imparteala de friptura. Din aceasta pofta de viata olteneasca si in acest context practic s-a nascut ciorba de potroace, cea care se mananca in dimineata de dupa nunta, cea inca invaluita in misterele betiei din ajun. Caci nici soacra mare nu poate trezi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Voi incerca sa va dau cateva idei de meniu, cu retetele realizate deja pe blogul meu. Voi reveni si cu alte exemple... Melcisori de Bougogne - Escargots de Bourgogne Boeuf Bourguinon Mihalt in bacon si rosii chery la cuptor Buturuga cu crema de castane si ciocolata - Buche chocolat marrons
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Aceasta reteta este cunoscuta si sub numele "sarmale imprastiate" sau de Varza a la Cluj, am incercat-o si am gasit-o foarte buna si usor de realizat. Este tipul de reteta familiala care poate fi servita chiar si cand aveti invitati la masa, mai ales ca dintr-o varza facem 8-10 portii. Pregatiti totul inainte in vasul de gratin si il puneti in cuptor timp de 30-40 minute inainte de a-l servi. Compozitia este aceiasi ca si pentru sarmale, dar carnea nu o rulam in foile de varza murata, ci o ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale. Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com