Cauta in 21.294 retete
Cum asta vara am fost foarte prevazatoare si am umplut congelatorul cu fructe de padure, am ajuns sa nu stiu ce sa mai fac din ele :))) De data asta le-am facut suc si le-am pus in cupcakes. Daca ati sti ce culoare mov frumoasa aveau prajiturelele astea inainte de coacere, si cu ce dezamagitor maro - negru le-am scos dupa .... Prin urmare, daca vreti ca interiorul sa ramana mov, nu incercati cu fructe de padure! Dar, daca nu tineti seama de aspectul interior, gustul e foarte bun. Ingrediente...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cred ca stiti deja: toti copiii iubesc pizza. Nici al meu nu e mai prejos, asa ca azi a fost zi de pizza la noi in casa. Pentru sotul meu a fost simplu. El ar manca numai pizza cu carnati si cascaval. Blasfemie! N-o sa vada el asa ceva de la mine in veacul vecilor. Prin urmare pt el si fimiu am facut cu mozzarella si prosciuto, pe sos de rosii. Dar eu vroiam cava mai diferit. Putine sanse, ma gandeam, intrucat n-avusesem timp sa trec pe la cumparaturi. Am deschis frigiderul si am cules ce am...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Lavanda este o aroma pe care am intalnit-o destul de recent. Nu ca n-as fi folosit lavanda pana acum, dar niciodata intr-o mancare. Prima reteta a fost cea de focaccia cu lavanda, care a fost un real succes. Asa ca, am hotarat sa o folosesc si in ceva dulce: cupcakes cu lavanda. Inainte de a incepe reteta, trebuie facut zaharul cu aroma de lavanda. Pentru aceasta lavanda se taie putin si se amesteca cu zaharul. Florile de lavanda sunt destul de micute si mi-a fost teama sa nu-mi tai...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daaaa stiu, azi e luni si lunea nici iarba nu creste, nici sa te dai jos din pat nu vrei, nici chef de a face mancare nu ai... Dar ce te faci cand barbatul/copilul/stomacul personal incep sa vocifereze ca nu mai e nimic prin frigider, ca am ras totul in weekend si acum ce ne facem? Of, si iar trebuie mers in piata, si sacosele alea sunt cam grele chiar daca le duc pana la masina, vaaai si dupa aia trebuie sa urc cu ele trei etaje (ca noi n-avem lift). Doamne, de ce n-au inventat inca ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Si mie, ca tuturor femeilor imi place sa primesc pantofiori, rochite, bluzite, genti, zdranganele. Dar, de vreo 3 ani incoace a inceput sa-mi placa mai mult sa primesc de-ale bucataritului (pe celelalte mi le cumpar si singura :P). Prin urmare, va inchipuit ce mare mi-a fost bucuria cand cineva mi-a adus doua sticle cu apa de flori: una de trandafir si alta de flori de portocal. Direct de la mama lor :) Urmatorul pas a fost documentarea. Am adunat cateva retete interesante, dar am vrut sa ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Pentru azi ceva simplu simplu. Ca am cam obosit de atatea mancaruri sofisticate vezi sa nu :P . Pilaful sarbesc este un fel de mancare destul de cunoscut la noi, care contine, pe langa orez, si multe legume. In principal ceapa, ardei si rosii. Dar puteti sa adaugati si alte legume, dupa preferinta: morcovi, dovlecei, mazare. Puteti s-l lasati veggie, sau asa cum am facut eu ca n-am avut loc de intors de fimiu cu putina carne de pui. Puiul meu a fost de fapt gaina de tara, prin urmare a...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ce am facut azi se inscrie tare bine in ciclul " Reteta in 30 de minute ". Adica numai buna pentru un pranz rapid intr-o zi de weekend. Ca doar sunt atea alte carti de citit sau seriale de urmarit, parca azi nu ai chef de stat in bucatarie. Ciorba asta de burta o fi ea falsa la cum arata, dar gustul e ala adevarat, pe bune. In loc de burta de vita care mie mi se pare dizgratioasa si n-o sa pun mana pe ea s-o gatesc in veacul vecilor se pun ciuperci pleurotus, care daca sunt taiate fasii ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Din cand in cand ne apuca pofta de tarta. Adevarul e ca ne place tare mult aluatul asta nisipos si fraged, mai ales daca e umplut cu crema sarata de branza si legume. De-a lungul timpului am facut astfel de tarte sarate(quiche) umplute cu leurda , sparanghel , ciuperci si chiar cu flori de dovlecel . Azi a venit vremea sa pun dovlecei in tarta mea. Ca sa arate mai frumos am folosit zucchini, care au o coaja de un verde primavaratec. La fel de bine se pot folosi dovlecei romanesti, cu...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Mai stiti cand va spuneam ca am o juma' de tona de dulce de leche? N-am terminat-o inca. Prin urmare, nu m-am putut abtine sa n-o folosesc si la preferatele mele cupcakes. Ce va arat azi e deja a treia tura, pe primele doua nu am mai avut timp sa le pozez ca au disparut rapid. Am pus si niste ciocolata, asa ca toata lumea sa fie multumita. Si pentru ca aceste bunatati pot fi foarte bine servite la masa de Craciun, eu zic ca sunt foarte potrivite si pentru ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Usor, rapid, gustos, aromat. Cam astea ar fi adjectivele legate de retetea asta de creveti. Eu am facut-o intr-o dupa masa, dupa ce m-am intors obosita de la serviciu. Aveam chef de ceva bun, dar nicidecum nu vroiam sa stau prea mult in bucatarie. De fapt, ca sa va spun drept, planuisem asta cu o seara inainte, cand am pus crevetii la dezghetat. Si a doua zi, totul a fost gata in 30 de minute. Iata cum: Creveti cu orez basmatic si busuioc Ingrediente pentru 3 persoane: 18 creveti curatati si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Nu stiu cum e cu poftele la voi, dar pe mine iarna ma apuca inevitabil pofta de piersici. Iarna, frig, fructe proaspete lipsa, prin urmare trebuie sa apelez la compot. Mare noroc am ca in comert compotul de piersici e printre cel mai bun dintre toate. Daca n-ati incercat inca, neaparat s-o faceti. Azi cu felii moi, suculente si aromate de piersica am umplut niste minitarte. Am folosit o varianta foarte simpla si rapida de crema de vanile: crema de patiserie. Crema asta incepe ca una...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ah, ah, ce buna e supa asta de mazare intr-o zi geroasa de iarna. Si se face asa de usor, fara prea multe ingrediente si fara prea multa munca. Numai buna pentru o zi de ianuarie cand n-ai chef de nimic, dar ai manca o supa calda. Am dat peste mancarea asta cand cautam ceva retete din Suedia pentru un concurs la care participam. Si cum niciodata n-am destule retete de supa, am pastrat-o. In original, supa de mazare are si ceva ghimbir, dar de data asta am preferat sa-i pastrez gustul pur de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cand zici lapte cocos, zici Thailanda, nu? Asa gandeam si eu pana deunazi cand, din pura intamplare, am vazut o emisiune culinara la TV. Nu prea urmaresc eu astfel de emisiuni, pentru ca sunt traduse foarte prost. Dar asta mi-a atras atentia. Pregateau reteta braziliana de Moqueca. Adica o mancare de creveti cu lapte de cocos. Si uite asa am aflat ca in Brazilia, in unele regiuni, se foloseste mult laptele de cocos. Alaturi de ele si pentru a-i balansa gustul dulceag, mancarea aceasta are ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ce am facut eu aici? Hai mai, nu trisati! Daaa biine ati citit titlul. Hai sa pun poza adevarata :P Strudelul acesta e bun de facut cand ai niste branza prin frigider de ceva vreme, s-a cam invechit si nu stii la ce s-o mai folosesti. Avantajul e ca in umplutura de la strudel, branza aia e rasa si amestecata cu alte bunataturi, asa incat toate aromele se topesc si se amesteca pana ce nici nu mai conteaza ce-i pe acolo ;) Foaia de strudel e facuta in casa, tare simplu, asa cum v-am aratat si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati din muschiul de vita anterior, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :) Sa aveti pofta! Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin Ingrediente pentru 4 portii: 3oo g carne de vita, taiata...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Brownies (sau asa cum le zicem noi, negresele) sunt printre cele mai apreciate prajituri. Am gasit multe retete, dar tare mult mi-a placut cea a Catalinei, pe care am si facut-o aici . Reteta de azi a aparut din necesitatea de a folosi cumva cele doua cutii de mascarpone pe care le aveam in frigider. Am pus mascarpone in prajitura propriu-zisa, iar asta a facut-o cremoasa si fara textura spongioasa. Deasupra e un ganache din mascarpone putin mai dens, asa ca prajitura se poate taia foarte...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Anul asta am fost certata cu carnea de miel pentru pretul nesimtit cu care se vinde, asa ca mielul nostru de Paste a fost cam...zburator =)) Si pentru ca tot am facut ciorba din carne de pui, stufatul la fel, am zis sa incerc si drobul, tot din pui. Si buna alegere am facut! Reteta este inspirata de aici , si-i multumesc inca o data autoarei pentru idee! Ingrediente: - ficat de pui - inimi si pipote de pui - ciuperci - ceapa si usturoi verzi - morcovi - oua crude si oua fierte - sare, piper...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
ingrediente Whole grain crackers tuna cups in apa(conserva) salata verde rosii cherry
Reţetă de pe anca-retetedelicioase.blogspot.com
Pentru azi v-am pregatit o mancarica vegetariana usoara si rapida. Si cu asta sper ca v-am captat atentia. Am facut-o cu tehnica "en papillote", cea in care pui toate ingredientele intr-o folie de pergament (sau foaie de copt), pe aceasta o inchizi bine bine si apoi pui totul la cuptor. Si tu iti vezi de treaba. Dupa juma' de ora pui punguta de pergament in farfurie si o tai cu grija, pentru ca o sa iasa abur foarte fierbinte. Si apoi sa vezi ce arome ies odata cu aburii si ce gust au ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Azi incep o serie de retete cu capsuni. Va spun asta de la inceput, ca sa nu incepeti cu "Oare ce o fi cu Brindusa in ultima vreme? Numai capsuni vede in fata ochilor?" Ete, da :) In primavara asta am dat in patima lor. Mi se par asa de aromate si gustoase, ca nu le pot rezista. Prima reteta e cea de dulceata de capsuni. Daca o faceti va rog mult sa nu puneti nici un fel de conservant! Stricati bunatate de dulceata cu toate chimicalele din gelfixuri si altele. Va promit eu ca o sa iasa ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com