Cauta in 21.294 retete
Inspirata de mancarea de linte executata acum cateva saptamani, am zis ca nici o fasole ca la bunica acasa nu ar fi rea. Numai ca la 7.000 de kilometri distanta nu prea are cum sa iasa ca la bunica (cea mai buna mancare de fasole din lume!!!). Asa ca m-am reprofilat: frunze de kaffir lime in loc de dafin , plus niste lemon grass tocat maruntel, plus niste pudra de turmeric si a rezultat o fasole cu aroma super-mega exotica. Se executa asa: fasolea se clateste sub jet de apa si se pune la...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
... ml creamHow to: Mix milk with sugar and heat it, until ... . Allow to cool. Mix gelatin with milk and leave until all ... and mix gently. Line a tray with plastic wrap, leaving some extra ... a layer of ladyfingers. Cover cake with plastic wrap and put it ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Caldura mare, monser! Cum sa aprinzi mataluta cuptorul pe caldura asta fara sa inceapa sa-ti fiarba ce ti-a mai ramas prin cutia craniana? Asta e sinucidere curata. Si, totusi, ce ne facem cu poftele? Ca ai mei sunt obisnuiti cu o pizza pe saptamana si eu n-am mai facut de o luna. Gata, ma inarmez cu tot curajul si ma apuc de framantat. Si cu ocazia asta o sa folosesc si faina neagra pe care am cumparat-o de la Lidl . Sa vedem cum se comporta la copt. Si daca tot am tone de busuioc in...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cu ceva timp in urma am fost invitata de Qbebe.ro, portalul dedicat tuturor mamicilor, sa particip la campania lor dedicata alimentatiei sanatoase. Imi face o mare placere sa le raspund invitatiei, mai ales ca stiu cat e de important pentru viitorul micutului ca mama sa se hraneasca corect. Nu trebuie sa se infometeze, dar nici sa manance "cat pentru doi", asa cum gresit se crede. Campania este sustinuta si de Mihaela Bilic, medic nutritionist, autoarea cartii Sanatatea are gust . Pe siteul...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Nu stiu daca va mai aduceti aminte povestea puiului umplu t de acum o luna. Puiul il primisem pentru testare de la un distrubuitor de hrana pentru animale de curte, care va deschide in curand mici bacanii cu produse de la tara, inclusiv carne de pasare. Respectivul distribuitor a luat sub aripa sa cativa mici fermieri, carora le furnizeaza hrana vegetala fara hormoni si antibiotice (deci si fara faina de oase). V-am spus atunci parerea mea (foarte buna) despre pui. Dar nu v-am spus despre ce...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Mai tineti minte pasta de curry verde pe care am facut-o zilele trecute? Asa de buna si aromata a iesit, ca era musai s-o folosesc urgent. Cu ocazia asta am incercat si noul meu wok de fonta , pe care mi-l doream de multa vreme. A fost mai complicat la inceput pana m-am obisnuit, fiind putin mai greu decat wokul meu vechi, dar e super. Se incalzeste foarte repede (nu degeaba e marca Vitesse) si caldura se distribuie uniform, asa ca mancarea nu se arde. Manerele fiind de otel se cam incalzesc...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Luna mai este pentru mine plina de evenimente deosebit de placute, zile cand imi sarbatoresc trei dintre cele mai importante persoane din viata mea. Asta fara sa pun la socoteala si doi Constantini. Tortul facut pentru fimiu n-a mai ajuns sa fie fotografiat. Dar pe acesta, facut pentru sotul meu, n-am vrut sa-l las din mana pana ce n-a stat la shooting. Nu prea mult insa, asa ca pozele nu sunt prea reusite. De vina sunt toti pofticiosii aia (se stiu ei) care vroiau tort cat mai repede :) ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Quiche-ul de azi e putin mai altfel decat celelalte, din doua motive. Primul ar fi pentru ca in blat alaturi de ingredientele clasice (faina, unt) am pus si nuca. Si asta se simte! :) Al doilea motiv este pentru ca am facut quiche-ul in tavita asta super draguta pe care o am de la KitchenShop . Este din ceramica frantuzeasca de cea mai buna calitate Emile Henry si s-a comportat foarte bine in cuptor. Mi-a placut si faptul ca are marginea de sus putin indoita, asa ca mi-a fost foarte usor sa...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In ultima vreme lumea ma "acuza" prieteneste ca retetele mele sunt cam sofisticate si au mult prea multe ingrediente. De aceea m-am gandit sa incep o rubrica in care sa pun retete rapide si cu, sa zicem, 5 ingrediente (fara sare si piper, ca din astea presupun ca are toata lumea prin casa). Si asta fara sa fac rabat de la gust. Recunosc, pentru mine va fi o provocare, asa ca urati-mi succes! Pentru inceput, am ales niste legume de primavara aromate cu oregano. Am pus si niste ciocanele de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Iata-ne si in 2013. Bine ne-am regasit. Va multumesc pentru toate urarile pe care mi le-ati trimis. Si sa speram ca anul asta sa fie cel mai frumos si incitant dintre toti pe care i-am trait pana acum. Cum au fost zilele de vacanta? Ati stat prin bucatarie? Sunt sigura ca da, ca altfel nu ati fi prietenii mei :))) Ce ati facut bun? Mi-ar face o mare placere sa impartasiti cu mine retetele de bunaciuni pe care le-ati gatit. Pentru azi am pregatit ceva foarte usor, pentru ca dupa atatea " ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... morning, beside the usual cereals with soy milk and carrot juice ... in a bowl and mix them with the mayo, adding the final touch with the salt and pepper. As simple as that. Good ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
De cand cu concursul Electrolux, m-am gandit sa inaugurez pe blog o noua categorie: Reteta in 30 de minute. Asta pentru ca am observat ca nu prea am asa ceva pe aici :D. Prin urmare azi iata o astfel de propunere. Cand frigul incepe sa ne sacaie, o supa calda si aromata e tot ce ne trebuie ca sa uitam de el. Asta e teoria mea. De aceea iarna fac cele mai meseriase supe :D Broccoli e o leguma al carei gust imi place doar in piureuri, prin urmare azi supa mea este verzuie. Pe langa broccoli de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Stiu, friptura de pui cu cartofi e cea mai simpla reteta care poate exista pe fata pamantului. Dar, cum noua ne place tare mult si o fac foarte des, mai ales cand n-am timp de o mancare sofisticata, m-am gandit s-o impartasesc cu voi. Tipul acesta de friptura e foarte versatila, pentru ca o poti aroma de fiecare data cu alceva: ierburi italiene, curry indian, sau simplu cu sare si piper. De data asta am ales combinatia mea preferata: herbes de Provence :) Ingrediente pentru 6 persoane: 1 pui...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Sa gatesc cu vin este ceva la ordinea zilei in bucataria mea. Dar berea, ehe asta e alta poveste. Pana acum n-am folosit-o decat o data , si atunci era bere blonda. Prin urmare teritoriul asta este aproape virgin pentru mine. Am facut reteta de vita cu bere neagra de doua ori in aceeasi saptamana, pentru ca prima oara am zbarcit-o :P Va spun asta ca sa nu faceti si voi aceeasi greseala: nu folositi mai multa bere decat cea care e data in reteta. In caz contrar mancarea devine amara si n-o...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... at their monthly event. Together with other two food bloggers (Adrian ... by Beatrice: moelleux au chocolate with ice cream.Everything was delicious ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... is simmered in boiling water with salt about 8 minutes. What I like ... to form a thick sauce . Serve noodles with vegetables and meat, sprinkled ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Andivele (sau cicoarea) au nevoie de un dresing mai special. Asta ca sa balanseze gustul lor putin amarui. De fapt am auzit multa lume ca nu mananca andive tocmai pentru ca sunt amare. De aceea azi vreau sa va arat un dressing care, in combinatie cu andivele si somonul afumat, va crea o salata de care o sa va indragostiti. Daca nu stiai, andiva are si proprieteti terapeutice. In primul rand ajuta la digestie, stimuleaza secretia de bila si are usor efect laxativ. Iarna, cand n-avem atatea ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Chiar daca nu suntem in post, vara e bine ca din cand in cand sa lasam carnea deoparte si sa gatim mai mult vegetarian. Pana acum, recunosc, am facut doar ardei umpluti cu carne . Era timpul sa incerc si unii umpluti cu legume. Si tin sa va spun ca acestia mi-au placut mult mai mult. Eu am pus destul de multa ceapa si rosii, ca sa le dea dulceata si sa formeze un sos gros si aromat. Si, neaparat, sa nu uitati sa le puneti din abundenta verdeturi. De care vreti voi si din care va plac. Nu ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Am facut biscuitii astia cu nuca de cocos intr- o seara de sambata. Ma saturasem sa mancam dimineata la cafea/lapte biscuiti cumparati. Prin urmare, duminica dimineata rontaiam tacticoasa dintr-unul, cand m-a strafulgerat ideea: pai biscuitii astia sunt asa de buni si fragezi, ca ar trebui impartasiti cu toata lumea care participa la Tea Party -ul lui Emily. Ce ma fac eu, insa, pentru ca temele petrecerii sunt verde lime si roz , iar in tona mea de farfurii,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Anul acesta de Paste am avut o comanda speciala de la nepoata mea Isabel. A vrut un tort cum n-a mai avut nimeni :))) M-am gandit eu ceva timp ce sa-i fac, mai ales ca trebuia sa reziste unei calatorii de 300 km. Un blat de pandispan insiropat, si o crema ganache ar fi fost perfecte. De la inceput am vrut sa-l acopar cu pasta de zahar, dar dupa ce prima oara nu mi-a iesit prea elastica, nu am avut curajul sa o mai fac. Noroc cu Andie , care m-a scos din belea! Cu manutele ei fermecate a...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com