vbmn and 9068 9068
Pagina 3 din 5
Ce avem noi aici? Un tort cu ciocolata si portocale,adica un tort de iarna. Dar nu e numai atat. Acesta e tortul pe care l-am facut pentru Dulce Romanie - Provocarea lunii ianuarie , gazduita de Adina- Mitinita. Este un tort extrem de usor de facut, cu crema curd de portocale si ganache de ciocolata. Ingrediente: BLAT 200 g unt 5 oua 250 g zahar 300 g faina 100 g ciocolata neagra 55%, topita si racita 100 ml suc de portocale CURD DE PORTOCALE 200 ml zeama de portocale 5galbenusuri 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cred ca stiti deja: toti copiii iubesc pizza. Nici al meu nu e mai prejos, asa ca azi a fost zi de pizza la noi in casa. Pentru sotul meu a fost simplu. El ar manca numai pizza cu carnati si cascaval. Blasfemie! N-o sa vada el asa ceva de la mine in veacul vecilor. Prin urmare pt el si fimiu am facut cu mozzarella si prosciuto, pe sos de rosii. Dar eu vroiam cava mai diferit. Putine sanse, ma gandeam, intrucat n-avusesem timp sa trec pe la cumparaturi. Am deschis frigiderul si am cules ce am...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Smoothie bicolor cu leurda, avocado si rosii / Wild garlic, avocado and tomatoes...
Adauga la favorite
Sunt suparata. Foarte suparata! Pai cum altfel as putea fi cand am facut smoothie-ul asta cu atata drag si atentie, apoi am asezat cu grija cele doua straturi in pahar (ca sa nu se amestece), am tras/impins masa ca sa am cea mai buna lumina posibila, am reglat inaltimea trepiedului, am pus aparatul foto pe el, si cand sa-l deschid sa fotografiez .... stupoare! Nu porneste! Si nici nu avea cum, atata timp cat uitasem acasa bateria. :))))) Eram ca un copil caruia i s-a luat din fata bomboana...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daaaa stiu, azi e luni si lunea nici iarba nu creste, nici sa te dai jos din pat nu vrei, nici chef de a face mancare nu ai... Dar ce te faci cand barbatul/copilul/stomacul personal incep sa vocifereze ca nu mai e nimic prin frigider, ca am ras totul in weekend si acum ce ne facem? Of, si iar trebuie mers in piata, si sacosele alea sunt cam grele chiar daca le duc pana la masina, vaaai si dupa aia trebuie sa urc cu ele trei etaje (ca noi n-avem lift). Doamne, de ce n-au inventat inca ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Pentru azi ceva simplu simplu. Ca am cam obosit de atatea mancaruri sofisticate vezi sa nu :P . Pilaful sarbesc este un fel de mancare destul de cunoscut la noi, care contine, pe langa orez, si multe legume. In principal ceapa, ardei si rosii. Dar puteti sa adaugati si alte legume, dupa preferinta: morcovi, dovlecei, mazare. Puteti s-l lasati veggie, sau asa cum am facut eu ca n-am avut loc de intors de fimiu cu putina carne de pui. Puiul meu a fost de fapt gaina de tara, prin urmare a...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Din cand in cand ne apuca pofta de tarta. Adevarul e ca ne place tare mult aluatul asta nisipos si fraged, mai ales daca e umplut cu crema sarata de branza si legume. De-a lungul timpului am facut astfel de tarte sarate(quiche) umplute cu leurda , sparanghel , ciuperci si chiar cu flori de dovlecel . Azi a venit vremea sa pun dovlecei in tarta mea. Ca sa arate mai frumos am folosit zucchini, care au o coaja de un verde primavaratec. La fel de bine se pot folosi dovlecei romanesti, cu...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cupcakes umplute cu dulce de leche si ciocolata (Cupcakes filled with dulce de leche...
Adauga la favorite
Scroll down for English recipe Mai stiti cand va spuneam ca am o juma' de tona de dulce de leche? N-am terminat-o inca. Prin urmare, nu m-am putut abtine sa n-o folosesc si la preferatele mele cupcakes. Ce va arat azi e deja a treia tura, pe primele doua nu am mai avut timp sa le pozez ca au disparut rapid. Am pus si niste ciocolata, asa ca toata lumea sa fie multumita. Si pentru ca aceste bunatati pot fi foarte bine servite la masa de Craciun, eu zic ca sunt foarte potrivite si pentru ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Usor, rapid, gustos, aromat. Cam astea ar fi adjectivele legate de retetea asta de creveti. Eu am facut-o intr-o dupa masa, dupa ce m-am intors obosita de la serviciu. Aveam chef de ceva bun, dar nicidecum nu vroiam sa stau prea mult in bucatarie. De fapt, ca sa va spun drept, planuisem asta cu o seara inainte, cand am pus crevetii la dezghetat. Si a doua zi, totul a fost gata in 30 de minute. Iata cum: Creveti cu orez basmatic si busuioc Ingrediente pentru 3 persoane: 18 creveti curatati si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Mini tarte cu piersici si crema de patiserie / Mini tarts with vanilla pastry cream...
Adauga la favorite
Nu stiu cum e cu poftele la voi, dar pe mine iarna ma apuca inevitabil pofta de piersici. Iarna, frig, fructe proaspete lipsa, prin urmare trebuie sa apelez la compot. Mare noroc am ca in comert compotul de piersici e printre cel mai bun dintre toate. Daca n-ati incercat inca, neaparat s-o faceti. Azi cu felii moi, suculente si aromate de piersica am umplut niste minitarte. Am folosit o varianta foarte simpla si rapida de crema de vanile: crema de patiserie. Crema asta incepe ca una...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Uite ca mai e putin si se termina vara. Calendaristic, pentru ca daca e sa ne luam dupa ce spun meteorologii, si in septembrie o sa fie vreme de balaceala in mare. Dar eu nu stiu daca o sa mai ajung in vreun weekend, asa ca raman cu dorul de mare pana la anu'. De aceea azi m-am hotarat sa recreez o supa pe care am mancat-o de foarte multe ori la mare in Bulgaria: Tarator. E o supa facuta la rece din catraveti si iaurt, fara foc, tocmai buna cand te intorci incalzit si insetat de la plaja. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Am facut si anul acesta gogosari in otet . De fapt in fiecare an repet reteta asta, pentru ca nu a dat gres niciodata. Gogosarii nu se inmoaie, ci raman crocanti pana anul viitor (daca nu ii mancam inainte). De data asta m-am hotarat sa folosesc cumva si strugurii albi ce zaceau prin frigider, nefiind agreati de nimeni din familie. Doar nu era sa-i arunc! Si mi-am adus aminte ca si mama punea asa, gogosari umpluti cu struguri si erau tare buni. Prin urmare, pe langa reteta simpla, am pus si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Sunt in vacanta, dragii mei. Finally! Pentru vreo doua luni am terminat cu sculatul la ore fixe si gandurile despre serviciu. Am de gand sa ma relaxez si sa fac doar ce-mi place :))) Daca o sa pot. Pana una alta, v-am facut o inghetatica la masina mea proaspat cumparata (de vreo luna). E una ieftina (am dat cam 100 de RON pe ea), No Name, luata de la Real. Cand am cumparat-o, am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Ma gandeam ca gata, pun ingredientele in cuva si in 20 de minute am ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu pot pleca de acasa fara sa manac ceva la micul dejun. La fel si cei din familia mea. De aceea trebuie sa gasesc mereu lucruri noi sa le dau, pentru ca (recunosc) ne plictisim repede :) Branza mi se pare foarte versatila, pentru ca o poti amesteca cu tot felul de ingrediente. Pentru azi, am facut ceva extrem de simplu si care ne-a placut tare mult: o crema de branza dulce, sarata cu masline si condimentata cu putina ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ah, ah, ce buna e supa asta de mazare intr-o zi geroasa de iarna. Si se face asa de usor, fara prea multe ingrediente si fara prea multa munca. Numai buna pentru o zi de ianuarie cand n-ai chef de nimic, dar ai manca o supa calda. Am dat peste mancarea asta cand cautam ceva retete din Suedia pentru un concurs la care participam. Si cum niciodata n-am destule retete de supa, am pastrat-o. In original, supa de mazare are si ceva ghimbir, dar de data asta am preferat sa-i pastrez gustul pur de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Imi pare rau, dar azi n-am cuvintele la mine :) Prin urmare, aveti aici doar reteta. Hugs. Ingrediente pentru 24 bucati: 300 g unt moale, taiat cubulete 200 g zahar 5 oua 500 g faina 150 ml lapte 2 lingurite praf de ceai verde matcha 2 lingurite praf de copt semintele de la 2 batoane de vanilie 200 g ciocolata cu minim 55% cacao, taiata marunt Pentru crema 300 g mascarpone 3 linguri zahar pudra 1 - 2 lingurite praf de ceai verde matcha Mod de pregatire: Amesteca faina, ceaiul matcha si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Pentru ca azi e vineri, ma gandesc ca poate pentru weekend vreti sa faceti un parfait simplu si bun. Rapid nu prea e, ca tot trebuie sa asteptati cateva ore pana sa se congeleze. Acum, nu stiu daca asta e reteta de parfait, dar consistenta mi-a adus aminte de zilele copilariei de mult trecute, ca nu stiu daca mai e cineva sa-si aduca aminte cand ma duceam la ghereta de inghetata si cumparam dreptunghiurile de parfait invelite in staniol: de fistic, de cacao sau de vanilie. Si erau asa de ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc / Strudel with sheep cheese, dried tomatoes...
Adauga la favorite
Ce am facut eu aici? Hai mai, nu trisati! Daaa biine ati citit titlul. Hai sa pun poza adevarata :P Strudelul acesta e bun de facut cand ai niste branza prin frigider de ceva vreme, s-a cam invechit si nu stii la ce s-o mai folosesti. Avantajul e ca in umplutura de la strudel, branza aia e rasa si amestecata cu alte bunataturi, asa incat toate aromele se topesc si se amesteca pana ce nici nu mai conteaza ce-i pe acolo ;) Foaia de strudel e facuta in casa, tare simplu, asa cum v-am aratat si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati din muschiul de vita anterior, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :) Sa aveti pofta! Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin Ingrediente pentru 4 portii: 3oo g carne de vita, taiata...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In weekend a fost cald. Tare cald. Si noi a trebuit sa muncim: gletuit, pus tavane false, smotru, etc, etc. Cum timp de facut mancare n-am avut, am trantit o ciorba racoroasa cu ce verdeturi am gasit prin gradina. Plus un borcan de suc de rosii puse asta toamna. Si am mancat asa, muncitoreste, la botul calului ca nici de pus masa n-am avut timp :P Ingrediente : 6 fire de ceapa verde 3 fire de usturoi verde 2 maini (legaturi) cu loboda rosie 2 maini cu spanac tranar 1 borcan suc de rosii 3 ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Andivele (sau cicoarea) au nevoie de un dresing mai special. Asta ca sa balanseze gustul lor putin amarui. De fapt am auzit multa lume ca nu mananca andive tocmai pentru ca sunt amare. De aceea azi vreau sa va arat un dressing care, in combinatie cu andivele si somonul afumat, va crea o salata de care o sa va indragostiti. Daca nu stiai, andiva are si proprieteti terapeutice. In primul rand ajuta la digestie, stimuleaza secretia de bila si are usor efect laxativ. Iarna, cand n-avem atatea ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com