Cauta in 18.496 retete
MOD DE preparare: Drojdia se dizolva in apa calduta, adaugam zahar, sare, coaja de lamaie rasa, rom , faina. Se framanta bine pana obtinem un aluat ca de cozonac. Se intinde cu faina pe o hartie de copt, se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde gogosi, iar diferenta se inlatura. Se lasa la crescut cca 30 minute. Se ia fiecare gogoasa cu o spatula si se introduc in ulei incins pe ambele parti. Dupa prajire se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin,timp de 10 minute. Zarzavatul se curata ,se spala si apoi se taie cubulete fine,la fel si rosiile care se oparesc si se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se caleste zarzavatul intr-un pic de ulei pana se inmoaie,se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se scoate din tigaie,se adauga patrunjelul si busuiocul taiat fin si se lasa sa se scurga bine uleiul,apoi adaugam o lingura de zeaza in care a fiert pestele(aceasta zeama v-a ajuta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ambele parti. Feliile de friganele aromate se servesc stropite cu miere ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
by Alice albinutza O reteta simpla si usor de preparat, dar cata savoare si suculenta poate ascunde. Asadar ingrediente : 800 gr carne porc 3 linguri ulei masline 1/2 ligurita scortisoara 1/2 lingurita anason cateva seminte de fenicul 2 cuisoare piper 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 lingura miere albine 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita seminte de susan Carnea de porc o taiati bucatele potrivite spre mici. Azvarliti-o in uleiul incins si perpeliti-o pe o parte si pe alta pana se...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
1,5 kg crap, 100 gr. rosii in bulion, 50 ml Mod de preparare: Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se condimenteaza su sare, piper si cimbru. Se frig pe o plita sau pe un gratar. Dupa ce s-au fript, se asaza pe un platou. Se fierb 300 ml apa cu sare. Uleiul ramas si rosiile in bulion se amesteca cu usturoiul pisat. Apa fiarta se toarna peste peste, apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cele 9 oua. Albusurile nu se bat spuma niciodata si nici nu ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
In cadrul provocarii Dulce Romanie din luna iulie Ana de la "Blog cu legume" ne indeamna sa gatim vegetarian, folosind legume si fructe proaspete! Si fiindca in perioada asta suntem la tara, inconjurati de bogatiile naturii am pregatit cu drag o inghetata savuroasa! Ingrediente: 1 kg zmeura 4-5 linguri miere de albine de salcam Mod de preparare Punem zmeura impreuna cu mierea de albine in vasul blenderului. Mixam pana obtinem un sos. Turnam compozitia obtinuta in formele de inghetata. Punem...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... putin la inceput si se bat in continuare, cca 10 minute ... , ca sa fie moale), se bate cu telul, pina cind se ... restul de unt si se bate bine, pina cind crema va fi neteda si pufoasa.Pentru aroma se poate pune un paharel ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dulce acrisor, cu un iz afumat, sosul de mai jos este un clasic al culturii culinare americane care divinizeaza gratarul ( barbeque ). Foarte simplu de realizat in doar cateva minute, acest sos este ideal alaturi de aproape orice carne la gratar, in special langa burgeri si coaste. Ingredientul care da gustul specific, de afumat, este esenta de fum de Hickory (Hicori, in limba romana, arbore subtropical din familia nucului) care se gaseste in orice supermarket din SUA dar si in magazinele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
12 portii Timp de pregatire: 1 ora si 20 min + timp de racire 239 calorii/portie 11,5 g grasimi 1. Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe gratarul de jos al cuptorului, se aseaza un vas rezistent la flacara – de tip Yena - plin cu apa fierbinte. Se unge cu unt topit o forma rotunda de 20 cm. Se combina untul ramas cu biscuitii si mierea. Se aseaza compozitia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 min. 2. Se combina, în...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Inainte ca zaharul sa ne subjuge si, mai ales, sa ne invadeze alimentatia, exista mierea. Un izvor de sanatate, mierea pura, naturala, colectata de albine din nectarul florilor, a fost primul indulcitor cunoscut de om. Calitatile ei au fost recunoscute si apreciate incepand cu picturile rupestre ale pesterilor, in vremuri preistorice, continuand cu antichitatea greco-romana, cand mierii i s-a acordat titlul de "nectar al zeilor", si pana in zilele noastre, cand mierea joaca un rol esential in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De cativa ani facem noi crutoanele acasa. Le aromatizam dupa cum ne place si NICIODATA nu am aruncat nici macar un cubulet de painica de-asta! :) Se fac usor si cele mai bune crutoane ies din painica putin mai veche. Asadar ... taiem cubulete de paine, turnam putin ulei, presaram cu sare, piper si boia si niste usturoi dat pe razatoarea mica (aici totul e relativ ... uneori pun oregano, busuioc, marar, chilli ... totul depinde de ce urmeaza sa fie acompaniat de aceste crutoane!) Intindem ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... ne ramane decat sa variem aromele cu care imbracam carnea de ... si cate-o crenguta de planta aromata si astupam cu jumatatea de ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
Ierburile fine, specifice bucatariei din sudul Frantei  ce poarta chiar numele de ierburi fine de Provence  innobileaza carnea dulce a pastravului. Fript la foc iute, pe gratar, si servit cu un buchet de legume, acest pastrav poate fi o minunata masa de zi cu zi sau chiar una de sarbatoare. Portii: 2 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 2 pastravi 1 lingura zeama de lamaie 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita rozmarin 1 lingurita fulgi de chili (optional) 1 lingura oregano 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 ceasca orez, 2 litri apa, 100 g unt, 3 oua, 150 g zahar, 1 praf vanilie, coaja rasa de lamiie, 150 g stafide, 1 praf sare, unt si pesmet pentru forma Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, se lasa sa se scurga bine. In acest timp se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cite unul, vanilia, orezul scurs, sarea, coaja de lamiie, stafidele si albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se asaza intr-o forma de budinca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg gutui, 1/2 kg zahar, 3 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2-3 cuisoare Mod de preparare: Se curata gutuile de coaja si simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece. In acest timp se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cind siropul este pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic pana se moaie. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea ... , piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 kg prune, 1/2 litru apa, 300 g zahar, zeama de la o lamiie, vanilie Mod de preparare: Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel pregatite, se pun prunele in sirop, se adauga vanilia si putina zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba 5-6 minute, din momentul cind incepe sa fiarba, luind spuma care se formeaza Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei Mod de preparare: Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Mod de servire Se consuma cu mamaliguta calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi toti
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com