vata pe bat cu aroma
Pagina 5 din 5
Mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul amestecand energic, incorporeaza faina cernuta cu un praf de sare. Framanta pana obtii un aluat bine legat. Lasa-l la rece 30 de minute. Separat, topeste untul si zaharul. Adauga caisele taiate in sferturi si lasa-le pe foc pana se inmoaie. Intinde aluatul intr-o forma neunsa. Rastoarna caisele racorite putin. Lasa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
MOD DE preparare: Drojdia se dizolva in apa calduta, adaugam zahar, sare, coaja de lamaie rasa, rom , faina. Se framanta bine pana obtinem un aluat ca de cozonac. Se intinde cu faina pe o hartie de copt, se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde gogosi, iar diferenta se inlatura. Se lasa la crescut cca 30 minute. Se ia fiecare gogoasa cu o spatula si se introduc in ulei incins pe ambele parti. Dupa prajire se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... fructele si stafidele. Separat, se bat albusurile impreuna cu zaharul praf ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... grija sa nu fie prea aromat. La fel si usturoi. Spor ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Trufe fine de ciocolata niste bomboane minunate, nu foarte dulci si fine sursa: http://www.joyofbaking.com/ 230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa 1 cana si 1/2 frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei 2 linguri mari de cognac alexandrion 2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei cacaoa Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... unge cu pasta dulce si aromata. In cazul in care nu ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... ambele parti. Feliile de friganele aromate se servesc stropite cu miere ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin,timp de 10 minute. Zarzavatul se curata ,se spala si apoi se taie cubulete fine,la fel si rosiile care se oparesc si se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se caleste zarzavatul intr-un pic de ulei pana se inmoaie,se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se scoate din tigaie,se adauga patrunjelul si busuiocul taiat fin si se lasa sa se scurga bine uleiul,apoi adaugam o lingura de zeaza in care a fiert pestele(aceasta zeama v-a ajuta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza O reteta simpla si usor de preparat, dar cata savoare si suculenta poate ascunde. Asadar ingrediente : 800 gr carne porc 3 linguri ulei masline 1/2 ligurita scortisoara 1/2 lingurita anason cateva seminte de fenicul 2 cuisoare piper 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 lingura miere albine 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita seminte de susan Carnea de porc o taiati bucatele potrivite spre mici. Azvarliti-o in uleiul incins si perpeliti-o pe o parte si pe alta pana se...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... 1,1 litri si se unge usor. Se bat foarte bine albusurile. Se bat frisca cu galbenusurile pana ce amestecul incepe sa-si pastreze ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1,5 kg crap, 100 gr. rosii in bulion, 50 ml Mod de preparare: Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se condimenteaza su sare, piper si cimbru. Se frig pe o plita sau pe un gratar. Dupa ce s-au fript, se asaza pe un platou. Se fierb 300 ml apa cu sare. Uleiul ramas si rosiile in bulion se amesteca cu usturoiul pisat. Apa fiarta se toarna peste peste, apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cele 9 oua. Albusurile nu se bat spuma niciodata si nici nu ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
pentru 2 portii: un ananas, 1 grapefruit, o lamiie, 50 ml sirop de capsune Mod de preparare: Se curata ananasul de coaja, se taie felii si se trece prin storcator. La fel se procedeaza si cu grapefruitul. Se imparte sucul in 2 pahare. Se adauga cite jumatate din sucul unei lamii, si cite 25 ml sirop de capsune. Se orneaza paharul cu bucatele de ananas si se serveste cu cuburi de gheata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
In cadrul provocarii Dulce Romanie din luna iulie Ana de la "Blog cu legume" ne indeamna sa gatim vegetarian, folosind legume si fructe proaspete! Si fiindca in perioada asta suntem la tara, inconjurati de bogatiile naturii am pregatit cu drag o inghetata savuroasa! Ingrediente: 1 kg zmeura 4-5 linguri miere de albine de salcam Mod de preparare Punem zmeura impreuna cu mierea de albine in vasul blenderului. Mixam pana obtinem un sos. Turnam compozitia obtinuta in formele de inghetata. Punem...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... putin la inceput si se bat in continuare, cca 10 minute ... , ca sa fie moale), se bate cu telul, pina cind se ... restul de unt si se bate bine, pina cind crema va fi neteda si pufoasa.Pentru aroma se poate pune un paharel ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dulce acrisor, cu un iz afumat, sosul de mai jos este un clasic al culturii culinare americane care divinizeaza gratarul ( barbeque ). Foarte simplu de realizat in doar cateva minute, acest sos este ideal alaturi de aproape orice carne la gratar, in special langa burgeri si coaste. Ingredientul care da gustul specific, de afumat, este esenta de fum de Hickory (Hicori, in limba romana, arbore subtropical din familia nucului) care se gaseste in orice supermarket din SUA dar si in magazinele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
12 portii Timp de pregatire: 1 ora si 20 min + timp de racire 239 calorii/portie 11,5 g grasimi 1. Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe gratarul de jos al cuptorului, se aseaza un vas rezistent la flacara – de tip Yena - plin cu apa fierbinte. Se unge cu unt topit o forma rotunda de 20 cm. Se combina untul ramas cu biscuitii si mierea. Se aseaza compozitia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 min. 2. Se combina, în...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Mod de preparare: Galbenusele se bat cu 110 g zahar in bain ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Inainte ca zaharul sa ne subjuge si, mai ales, sa ne invadeze alimentatia, exista mierea. Un izvor de sanatate, mierea pura, naturala, colectata de albine din nectarul florilor, a fost primul indulcitor cunoscut de om. Calitatile ei au fost recunoscute si apreciate incepand cu picturile rupestre ale pesterilor, in vremuri preistorice, continuand cu antichitatea greco-romana, cand mierii i s-a acordat titlul de "nectar al zeilor", si pana in zilele noastre, cand mierea joaca un rol esential in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De cativa ani facem noi crutoanele acasa. Le aromatizam dupa cum ne place si NICIODATA nu am aruncat nici macar un cubulet de painica de-asta! :) Se fac usor si cele mai bune crutoane ies din painica putin mai veche. Asadar ... taiem cubulete de paine, turnam putin ulei, presaram cu sare, piper si boia si niste usturoi dat pe razatoarea mica (aici totul e relativ ... uneori pun oregano, busuioc, marar, chilli ... totul depinde de ce urmeaza sa fie acompaniat de aceste crutoane!) Intindem ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com