vata pe bat cu aroma
Pagina 5 din 5
12 portii Timp de pregatire: 1 ora si 20 min + timp de racire 239 calorii/portie 11,5 g grasimi 1. Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe gratarul de jos al cuptorului, se aseaza un vas rezistent la flacara – de tip Yena - plin cu apa fierbinte. Se unge cu unt topit o forma rotunda de 20 cm. Se combina untul ramas cu biscuitii si mierea. Se aseaza compozitia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 min. 2. Se combina, în...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Inainte ca zaharul sa ne subjuge si, mai ales, sa ne invadeze alimentatia, exista mierea. Un izvor de sanatate, mierea pura, naturala, colectata de albine din nectarul florilor, a fost primul indulcitor cunoscut de om. Calitatile ei au fost recunoscute si apreciate incepand cu picturile rupestre ale pesterilor, in vremuri preistorice, continuand cu antichitatea greco-romana, cand mierii i s-a acordat titlul de "nectar al zeilor", si pana in zilele noastre, cand mierea joaca un rol esential in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cele 9 oua. Albusurile nu se bat spuma niciodata si nici nu ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
In cadrul provocarii Dulce Romanie din luna iulie Ana de la "Blog cu legume" ne indeamna sa gatim vegetarian, folosind legume si fructe proaspete! Si fiindca in perioada asta suntem la tara, inconjurati de bogatiile naturii am pregatit cu drag o inghetata savuroasa! Ingrediente: 1 kg zmeura 4-5 linguri miere de albine de salcam Mod de preparare Punem zmeura impreuna cu mierea de albine in vasul blenderului. Mixam pana obtinem un sos. Turnam compozitia obtinuta in formele de inghetata. Punem...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... putin la inceput si se bat in continuare, cca 10 minute ... , ca sa fie moale), se bate cu telul, pina cind se ... restul de unt si se bate bine, pina cind crema va fi neteda si pufoasa.Pentru aroma se poate pune un paharel ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dulce acrisor, cu un iz afumat, sosul de mai jos este un clasic al culturii culinare americane care divinizeaza gratarul ( barbeque ). Foarte simplu de realizat in doar cateva minute, acest sos este ideal alaturi de aproape orice carne la gratar, in special langa burgeri si coaste. Ingredientul care da gustul specific, de afumat, este esenta de fum de Hickory (Hicori, in limba romana, arbore subtropical din familia nucului) care se gaseste in orice supermarket din SUA dar si in magazinele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
De cativa ani facem noi crutoanele acasa. Le aromatizam dupa cum ne place si NICIODATA nu am aruncat nici macar un cubulet de painica de-asta! :) Se fac usor si cele mai bune crutoane ies din painica putin mai veche. Asadar ... taiem cubulete de paine, turnam putin ulei, presaram cu sare, piper si boia si niste usturoi dat pe razatoarea mica (aici totul e relativ ... uneori pun oregano, busuioc, marar, chilli ... totul depinde de ce urmeaza sa fie acompaniat de aceste crutoane!) Intindem ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... ne ramane decat sa variem aromele cu care imbracam carnea de ... si cate-o crenguta de planta aromata si astupam cu jumatatea de ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
Ierburile fine, specifice bucatariei din sudul Frantei ce poarta chiar numele de ierburi fine de Provence innobileaza carnea dulce a pastravului. Fript la foc iute, pe gratar, si servit cu un buchet de legume, acest pastrav poate fi o minunata masa de zi cu zi sau chiar una de sarbatoare. Portii: 2 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 2 pastravi 1 lingura zeama de lamaie 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita rozmarin 1 lingurita fulgi de chili (optional) 1 lingura oregano 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea ... , piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi toti
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com
... pipereaza, se presara cu ierburile aromate maruntite. Se lasa 5 minute sa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si jumatate din amestecul de arome (usturoiul, verdeata si coaja de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In afara de peste, leurda, caperele intregi si lamaie, se amesteca toate ingredientele. Mixtura rezultata se toarna peste fileurile de peste, lasandu-se la marinat peste noapte. Apoi se frig fileurile cate 4-5 minute pe fiecare parte, punandu-se cate o lingura de marinata peste fiecare bucata de peste. Peste pestele prajit se toarna restul de marinata, ornadu-se cu leurda tocata, capere si feliute de lamaie. - 6 fileuri de chefal, 1 lingurita boabe de mustar, alta de boabe de piper si alta de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Se consuma cu mamaliguta calda. - 1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei, 25 g usturoi, 1 fir de cimbru, piper macinat, sare dupa gust. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Coaceti ardeii pe plita (sau sub grill) si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic. Spalati dovleceii - dupa ce le-ati taiat extremitatile - si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati ardeii copti de pielita, seminte si nervuri si taiati-i fasii. Ungeti cu ulei o forma de tort (cu pereti detasabili si diametrul de 20 cm). Spargeti 4 oua intr-un bol, bateti-le, sarati-le si piperati-le. Puneti la incins (intr-o tigaie de teflon) o lingura...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge cuptorul la 210 de grade C. Se taie fin frunzele de patrunjel si busuioc, se sfarama cimbrul intre degete si se intind pe un platou lung. Se unge fileul de carne cu ulei, se tavaleste peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptor. Se tine 10 minute, se reduce temperatura la 180 grade C si se lasa sa se patrunda 40 de minute, stropindu-l din cand in cand cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g faina, se framanta 2 minute, apoi se acopera si se lasa 30 de minute sa se odihneasca si sa-si dubleze volumul. In aluatul astfel preparat se adauga 375 g faina, sare, ulei si circa 80 ml de apa si se framanta incet. Cand aluatul este neted, se incorporeaza busuiocul si rozmarinul si se continua framantatul, pana ce se desprinde de pe margini si se aduna la mijloc - suplu si lucios. Se acopera cu un stergar, se lasa sa creasca...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii si se lasa 5 minute. Se incalzeste aparte supa cu laptele, se varsa peste cartofi, se adauga sare si piper. Se lasa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cu mixerul, se zdrobesc cartofii pana ce se obtine o crema densa si omogena. Se lasa la racit si apoi se pune in frigider. O ora inainte de a fi servita se scoate de la frigider. - 750 g cartofi, 4.5 dl de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac. Spalati dovleceii, taiati-le extremitatile si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Curatati ardeii copti de pielita si seminte si taiati-i fasii. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu marginile detasabile) cu diametrul de 20 cm. Spargeti 4 oua intr-un castron, bateti-le cu furculita si adaugati sare si piper. Puneti la incins o lingura de ulei intr-o tigaie...
Reţetă de pe www.eculinar.ro