Cauta in 16.331 retete
Se freaca marginea paharului cu o lamâie, dupa care se adauga cuburile de gheata. Turnam în pahar zeama de lamâie, romul si cola. Taiem lamâia în bucati egale si punem în pahar 2-3 felii. Pe marginea paharului punem o alta felie, pentru decor, si folosim un pai pentru a savura bautura.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie ceapa si se feliaza ciupercile. Într-o tigaie bine încinsa se caleste ceapa pâna devine maro aurie. Adauga ciupercile peste, amesteca bine si fierbeti-le aproximativ 20 de minute la temperatura medie pâna când lichidul se va evapora. Se condimenteaza cu sare si se adauga smântâna. Se amesteca totul bine si se caleste înca 5 minute. Se iau ciupercile de pe foc si se pun pe farfurie, adaugând apoi condimentele. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 1/2 cana hrisca 2 cani lapte coaja rasa de la o portocala 1-2 linguri miere 1 lingurita scortisoara 1 baton scortisoara optional anason Mod de preparare: Spalam hrisca in cateva ape si o lasam peste noapte la inmuiat in apa. Punem laptele la fiert impreuna cu mierea,coaja de portocala,scortisoara si anason,cand a inceput sa firba,adaugam hrisca si o lasam sa de-a un clocot. Oprim focul si lasam cu capacul pus pentru 10 minute,sa absoarba laptele. Pofta Buna!
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Din start recunosc ca reteta asta nu e pentru cei care au o problema cu grasimile. Totusi eu zic ca putin de unt nu a omorat pe nimeni si merita incercata! Ingrediente pulpe de pui cu piele 2 linguri de unt gras, la temperatura camerei putina sare 1 lingurita cimbru 1 lingurita frunze proaspete de busuioc boia Se mesteca bine sarea, cimbrul si busuiocul cu untul, pana se face o pasta omogena. Luati pe rand pulpele de pui, ridicati pielea si ungeti cu unt carnea. Asezati frumos pielea peste....
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Spala spanacul foarte bine si pune-l la fiert aproximativ 15 minute. Mai apoi, ia-l de pe foc, strecoara-l si taie-l mai marunt. În cele 15 minute ai timp sa calesti ceapa, morcovul si orezul. Mai apoi, în doi litri de apa, vei pune alimentele calite si spanacul. Cartofii si rosiile taiate în cubulete se adauga mai târziu în apa clocotinda. Când legumele sunt aproape fierte adauga usturoiul tocat si borsul, care a fiert în prealabil în alt vas. La final garniseste cu frunzele de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O noua serie de praline, de data asta din ciocolata neagra cu aroma de portocale, umplute cu nuci si cu fistic. Ingrediente pentru 20+20 de buc.: Pentru umplutura de nuci: 200g nuci macinate fin, 100g zahar pudra, 100ml 1apte condensat, 1 lingurita cafea instant, 1 lingura coniac de buna calitate; Pentru umplutura de fistic: 200g fistic macinat fin, 100g zahar pudra, 100ml lapte condensat
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Faina se amesteca alaturi de praful de copt, de bicarbonatul de sodiu, de sare si de apa. Se framânta coca, dupa care se împarte în bucatele mici, carora li se da o forma rotunda. Se prajeste fiecare gogoasa în ulei de arahide, pâna când devine aurie, apoi se servesc reci.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Încinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Fierbe feliile de cartof 2-3 minute. Scurge-le si lasa-le într-un bol mare. 2. Caleste ceapa în ulei timp de 10 minute, la foc mic, pâna devine aurie. Las-o sa se raceasca usor, apoi adauga în tigaie smântâna, crème fraîche, ierburile, coaja rasa de lamâie si asezoneaza din belsug. Toarna totul peste cartofi si amesteca usor. 3. Ruleaza 1 pachet de aluat pe suprafata de lucru tapetata cu putina faina într-un patrat cu latura de 35cm, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
4 portocale mari (1 kg 300 gr cu tot cu coaja) coaja unei portocale (optional) 200-250 gr zahar 1 lamaie mica un strop de coniac Rezultatul este chiar neasteptat, potrivit pentru iubitorii gustului de portocale, putin amarui dar nu exagerat si nu foarte dulce, asa cum imi place mie Spalam fructele cu apa si bicarbonat alimentar. Curatam portocalele de coaja si pielita alba de deasupra, le taiem cubulete de 1 cm, inlaturam samburii, adaugam zaharul, 1 lg de coniac si zeama de lamaie,...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
În primul rând alege, o tigaie mare si adânca, în care sa încapa buchetul de conopida decupat si sa mai ramâna în sus doi centimetri. E nevoie de acest lucru pentru ca buchetul de conopida sa se gateasca corect. Adauga în tigaie ceapa, usturoiul, restul de conopida taiata în bucatele si putin ulei de masline si lasa la prajit timp de 10 minute pâna ce ingredientele se înmoaie si capata o nuanta aurie. Adauga maslinele si patrunjelul si mai prajeste timp de 2 minute. Mai apoi, pune...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... un plus de dulceata si o aroma care iti va incanta simturile ... sa aiba o componenta verde, o componenta aromata si o componenta uleioasa. Totul tine ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Oups ! Nu sant tare in introduceri. In ultimul timp am observat ca in emisiunile de gastronomie se utilizeaza din ce in ce mai mult malaiul, din care se face mamaliga, simpla cu apa sau cu lapte, sau ameliorata cu smantana sau branzeturi. Am facut-o si eu de mai multe ori, dar imi place sa utilizez faina de porumb instantanee, pentru ca in cateva minute este gata. Pun 4 masuri de lichid la fiert, cand incepe sa clocoteasca, vars faina, amestec bine si las sa fiarba inca un minut, continaind...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul amestecand energic, incorporeaza faina cernuta cu un praf de sare. Framanta pana obtii un aluat bine legat. Lasa-l la rece 30 de minute. Separat, topeste untul si zaharul. Adauga caisele taiate in sferturi si lasa-le pe foc pana se inmoaie. Intinde aluatul intr-o forma neunsa. Rastoarna caisele racorite putin. Lasa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
... grija sa nu fie prea aromat. La fel si usturoi. Spor ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Trufe fine de ciocolata niste bomboane minunate, nu foarte dulci si fine sursa: http://www.joyofbaking.com/ 230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa 1 cana si 1/2 frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei 2 linguri mari de cognac alexandrion 2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei cacaoa Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
MOD DE preparare: Drojdia se dizolva in apa calduta, adaugam zahar, sare, coaja de lamaie rasa, rom , faina. Se framanta bine pana obtinem un aluat ca de cozonac. Se intinde cu faina pe o hartie de copt, se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde gogosi, iar diferenta se inlatura. Se lasa la crescut cca 30 minute. Se ia fiecare gogoasa cu o spatula si se introduc in ulei incins pe ambele parti. Dupa prajire se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ambele parti. Feliile de friganele aromate se servesc stropite cu miere ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin,timp de 10 minute. Zarzavatul se curata ,se spala si apoi se taie cubulete fine,la fel si rosiile care se oparesc si se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se caleste zarzavatul intr-un pic de ulei pana se inmoaie,se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se scoate din tigaie,se adauga patrunjelul si busuiocul taiat fin si se lasa sa se scurga bine uleiul,apoi adaugam o lingura de zeaza in care a fiert pestele(aceasta zeama v-a ajuta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza O reteta simpla si usor de preparat, dar cata savoare si suculenta poate ascunde. Asadar ingrediente : 800 gr carne porc 3 linguri ulei masline 1/2 ligurita scortisoara 1/2 lingurita anason cateva seminte de fenicul 2 cuisoare piper 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 lingura miere albine 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita seminte de susan Carnea de porc o taiati bucatele potrivite spre mici. Azvarliti-o in uleiul incins si perpeliti-o pe o parte si pe alta pana se...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com