Cauta in 21.294 retete
Cureti pestii si ii tai bucati.Asezi bucatile in tava,cepele taiate solzisori.Stropesti totul cu ulei,sarezi si piperezi.Pui si usturoiul,10 catei,si sosul de rosii.La final,adaugi vinul si dai tava la frigider pentru 1 ora.Apoi dai tava la cuptor pentru 1 ora.Servesti pestele alaturi de cartofi la cuptor si salata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleceii se calesc câteva minute cu ceapa, dupa care se lasa la racit. Iaurtul grecesc se amesteca bine cu uleiul de masline, usturoiul zbrobit, coaja si zeama de lamâie, marar tocat marunt, sare si piper. Amestecul cu dovlecei si ceapa se pune în acest sos, se amesteca bine si se mai condimenteza daca este nevoie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... kg peste, 4-5 cepe, 1 catel de usturoi, sare, piper, 1/2 lamiie, 1 lingura hrean ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , o ceapa, 4-5 buc. rosii, 5-6 catei de usturoi, 1 dl ulei, sare, piper Mod ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 vinete (1 kg), 1 galbenus, 150 ml de ulei, o lingurita zeama de lamiie sau otet, 1 catel usturoi, sare Mod de preparare: Din galbenus, zeama de lamiie (otet), si ulei se pregateste maioneza. Se coc vinetele pe jar viu sau pe flacara, se curata si se toaca bine. Cind vinetele tocate s-au racit, se combina cu maioneza, usturoiul pisat si se potriveste de sare. Se pun vinetele pe platou si se decoreaza cu felii de rosii si patrunjel verde.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg salau, 2 capatani medii usturoi, 4-5 buc. rosii, ulei, sifon Mod de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , o legatura de patrunjel, 8 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 4 cepe ... ceapa, patrunjelul si 4 catei de usturoi, apoi se toaca foarte marunt ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa se taie marunt si se pune in ulei sa se caleasca putin, se adauga pastaile spalate si taiate de 3 cm. Se adauga apa cat sa fie la nivelul pastailor si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga rosia curatata si taiata marunt. Se lasa sa fiarba pana sunt pastaile moi. Se adauga delikat dupa gust si mujdeiul de usturoi exact in momentul in care stingem focul. Se acopera si se lasa sa stea innabusit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... verde, 1/2 kg. rosii, 1 ceapa, 5-6 catei usturoi, 4-5 linguri ulei, pesmet, sare, patrunjel ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. cartofi, o capatina de usturoi, o ceasca de ulei, o ceasca apa minerala, sare, piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de usturoi si se incalzesc. Mod de servire Se servesc fierbinti.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Vânata se taie rondele si se coace fie în cuptor, fie pe o tigaie grill. Se amesteca apoi cu rondele de rosie, bucati de brânza feta, nucile si usturoiul pisat. Se asezoneaza cu ulei, otet balsamic, sare, piper si fulgi de ardei iute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
spaghetti, 10-15 catei usturoi, 3 linguri ulei, 5 linguri sos tomat, o frunza mica de dafin, salam Mod de preparare: Se fierb spaghetti si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, salamul taiat cubulete, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de Delikat. Dupa ce s-a calit tot amestecul, se adauga apa(cca o cana)si se fierbe, aprox. 7 min., apoi se toarna sosul peste spaghetti. Mod de servire Se poate servi cu ketchup
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci, 1/2 capatina de usturoi, 1/4 kg de malai, sare Mod de preparare: Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi (facut cu zeama de ciuperci) si mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. icre, 1 buc. ceapa, 1-2 catei de usturoi, piper, sare, ulei, lamiie, masline Mod de preparare: Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa si usturoiul tocate marunt. Se amesteca totul foarte bine. Mod de servire Se garniseste cu masline negre
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Feliile de vânata se pun în tigaia grill si se întorc de mai multe ori pâna când obtii acele dungi negre care le confera o aroma intensa de fum. Pâna când se fac vinetele se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul, patrunjelul, menta, sarea si piperul pentru a obtine un dressing în care se pun vinetele calde. Se amesteca bine împreuna pentru ca vinetele sa absorba toate aromele, dupa care se consuma pe felii de pâine integrala prajita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 5 linguri de bulion, 5 catei de usturoi, 3 buc. ardei, ulei, o lamiie, 1 pahar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
24 catei usturoi, 10 felii subtiri piine neagra, 100 gr. branza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600-700 gr. ciuperci, 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, sare, piper, patrunjel verde tocat Mod de preparare: Ciupercile curatate si spalate se fierb in apa cu putina sare si putina zeama de lamiie. Dupa 15 minute se scurg, se taie felii si se pun intr-o salatiera. Deasupra se toarna sosul preparat din mujdei, piper, sare si zeama de lamiie, se amesteca si se presara cu patrunjel.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat sare si apa si se omogenizeaza bine.. Am servit sosul cu carnaciori prajiti si mamaliga .
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg. fasole verde, 7-8 catei de usturoi, 3 linguri ulei, marar si patrunjel verde tocat, sare, eventual ceapa verde Mod de preparare: Fasolea verde, fiarta in apa clocotita cu sare, se scurge si se pune intr-o salatiera. Se stropeste
Reţetă de pe www.retete-bune.com