usturoi
Pagina 3 din 5
Te-ar mai putea interesa:
dulceata usturoi, iutica din rosii ardei iute si usturoi si conservant, chiftelute post cartofi usturoi pesmet, vinete borcan usturoi ulei iarna, ciuperci cu maioneza si usturoi, rapane an sos de vin si usturoi, fasole pastai prajite mujdei usturoi, fasole pastai cu usturoi si otet
Spala spanacul foarte bine si pune-l la fiert aproximativ 15 minute. Mai apoi, ia-l de pe foc, strecoara-l si taie-l mai marunt. În cele 15 minute ai timp sa calesti ceapa, morcovul si orezul. Mai apoi, în doi litri de apa, vei pune alimentele calite si spanacul. Cartofii si rosiile taiate în cubulete se adauga mai târziu în apa clocotinda. Când legumele sunt aproape fierte adauga usturoiul tocat si borsul, care a fiert în prealabil în alt vas. La final garniseste cu frunzele de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Începem prin a desface conopida în buchetele mici, dupa care o fierbem la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Batem ouale bine, adaugam 50 g faina în ploaie, sare si piper si amestecam pâna devine o compozitie omogena. Luam pe rând buchetelele de conopida stoarse bine de apa, le dam prin faina ramasa, apoi prin compozitia realizata, dupa care le punem în tigaie si le prajim în putin ulei. Sosul este unul simplu si îi va da savoare felului de mâncare gatit în paralel. Curatam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se servesc cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii fierti în coaja se lasa la racit, dupa care se decojesc si se dau prin razatoare. Se pun într-un bol mare si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se formeaza chiftelute plate care se lasa la prajit în tigaia încinsa cu putin ulei pâna când se rumenesc pe ambele parti. O alta varianta mai sanatoasa ar fi sa lasi chiftelutele la cuptor pentru a evita prajirea lor în ulei. Se consuma alaturi de o salata de verdeturi si legume.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleceii se curata de coaja si se taie felii. Oul se bate ca pt omleta se adauga faina si condimentele. Feliile de dovlecel se tavalesc prin amestecul de ou si se prajesc in ulei. Usturoiul se curata, se piseaza si se ameste cu iaurtul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Spanacul se spala frunza cu frunza, se fierbe si se strecoara. Într-o cratita, se pune spanacul si laptele la fiert. Faina si usturoiul, tocat marunt, se amesteca cu putin lapte pâna ce capata consistenta si se toarna peste spanac. Foarte important este sa amestecam în permanenta, pâna se îngroasa. Se potriveste de sare si piper, iar la sfârsit se adauga zeama de la jumatate de lamâie. Spanacul poate fi consumat ca garnitura pentru o friptura sau simplu.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toaca ceapa si usturoiul. Amesteca totul, adauga sarea, piperul si zeama de lamâie. Poti adauga pe lânga spanac loboda, papadie sau salata verde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie, încalzeste uleiul de masline si caleste usturoiul si ceapa. Adauga supa, cartoful, broccoli si lasa-l la fiert. Da apoi focul mic si mai lasa la foc aproximativ 15 minte, pâna legumele devin moi. Pune amestecul obtinut în blender pâna obtii o supa. Toarna supa iar în tigaie si încalzeste-o. Adauga dupa gust sare, piper si nucsoara.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de la o lamaie 2-3 catei de usturoi dati prin razatoarea fina 2 lingurite ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se taie pieptul de pui in felii subtiri,se presare sare si piper pe deasupra. 4 oua se bat intr-un castron cu putina sare si piper,se adauga treptat faina,apa minerala si se amesteca pana se obtine o consistenta cremoasa,fara cocoloase. Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga,apoi fiecare felie de piept de pui se scufunda in compozitie si se pune in uleiul incins. Separat se curata usturoiu, se toaca marunt si se freaca cu putina sare si putin ulei,apoi se adauga smantana. Pofta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... aurii. Adauga peste cateii de usturoi tocati, ceapa taiata marunt si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fasolea se curata de codite, apoi se fierbe - nu foarte tare - in apa cu sare . Lasam sa se raceasca, timp in care preparam maioneza : doua galbenusuri + un praf de sare de lamaie + o lingura cu mustar, se mixeaza bine cu 350 ml ulei, adaugat putin cate putin ). Fasolea rece se taie marunt, mararul si patrunjelul se toaca , usturoiul se piseaza. Se pun toate peste maioneza si amestecam bine, apoi potrivim de sare si piper Este excelenta daca sta 30 minute la frigider inainte de a fi servita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul si asaza o tava în care se pune prazul, usturoiul si conopida cu o lingura de ulei, sare, piper si nucsoara si se lasa la cuptor aproximatix 25-30 de minute, pana când conopida se înmoaie si capata o culoare maronie. Scoate tava din cuptor si asaza prazul si conopida într-o oala. Adauga supa de legume si foile de dafin. Dupa ce s-a racit usturoiul, pune-l în vas, alaturi de conopida. Pune vasul pe foc si lasa-l la fiert. Redu temperatura si lasa-l la foc pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cureti pestii si ii tai bucati.Asezi bucatile in tava,cepele taiate solzisori.Stropesti totul cu ulei,sarezi si piperezi.Pui si usturoiul,10 catei,si sosul de rosii.La final,adaugi vinul si dai tava la frigider pentru 1 ora.Apoi dai tava la cuptor pentru 1 ora.Servesti pestele alaturi de cartofi la cuptor si salata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleceii se calesc câteva minute cu ceapa, dupa care se lasa la racit. Iaurtul grecesc se amesteca bine cu uleiul de masline, usturoiul zbrobit, coaja si zeama de lamâie, marar tocat marunt, sare si piper. Amestecul cu dovlecei si ceapa se pune în acest sos, se amesteca bine si se mai condimenteza daca este nevoie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa se taie marunt si se pune in ulei sa se caleasca putin, se adauga pastaile spalate si taiate de 3 cm. Se adauga apa cat sa fie la nivelul pastailor si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga rosia curatata si taiata marunt. Se lasa sa fiarba pana sunt pastaile moi. Se adauga delikat dupa gust si mujdeiul de usturoi exact in momentul in care stingem focul. Se acopera si se lasa sa stea innabusit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vânata se taie rondele si se coace fie în cuptor, fie pe o tigaie grill. Se amesteca apoi cu rondele de rosie, bucati de brânza feta, nucile si usturoiul pisat. Se asezoneaza cu ulei, otet balsamic, sare, piper si fulgi de ardei iute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Feliile de vânata se pun în tigaia grill si se întorc de mai multe ori pâna când obtii acele dungi negre care le confera o aroma intensa de fum. Pâna când se fac vinetele se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul, patrunjelul, menta, sarea si piperul pentru a obtine un dressing în care se pun vinetele calde. Se amesteca bine împreuna pentru ca vinetele sa absorba toate aromele, dupa care se consuma pe felii de pâine integrala prajita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat sare si apa si se omogenizeaza bine.. Am servit sosul cu carnaciori prajiti si mamaliga .
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastele se fierb al dente si se strecoara. Într-o tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul maruntit, dupa care pun pastele, vinul alb si frunzele de spanac. Se lasa câteva minute pâna când se gateste spanacul, dupa care se condimenteaza cu sare si piper, iar la final se razuieste un strat generos de parmezan.
Reţetă de pe retete.eva.ro