Cauta in 21.294 retete
Spala spanacul foarte bine si pune-l la fiert aproximativ 15 minute. Mai apoi, ia-l de pe foc, strecoara-l si taie-l mai marunt. În cele 15 minute ai timp sa calesti ceapa, morcovul si orezul. Mai apoi, în doi litri de apa, vei pune alimentele calite si spanacul. Cartofii si rosiile taiate în cubulete se adauga mai târziu în apa clocotinda. Când legumele sunt aproape fierte adauga usturoiul tocat si borsul, care a fiert în prealabil în alt vas. La final garniseste cu frunzele de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Începem prin a desface conopida în buchetele mici, dupa care o fierbem la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Batem ouale bine, adaugam 50 g faina în ploaie, sare si piper si amestecam pâna devine o compozitie omogena. Luam pe rând buchetelele de conopida stoarse bine de apa, le dam prin faina ramasa, apoi prin compozitia realizata, dupa care le punem în tigaie si le prajim în putin ulei. Sosul este unul simplu si îi va da savoare felului de mâncare gatit în paralel. Curatam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se servesc cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de porc, sare, cimbru, o capatana usturoi, 2 cani otet, grasime pentru prajit ... , se condimenteaza cu amestecul de usturoi si cimbru si se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cartofii fierti în coaja se lasa la racit, dupa care se decojesc si se dau prin razatoare. Se pun într-un bol mare si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se formeaza chiftelute plate care se lasa la prajit în tigaia încinsa cu putin ulei pâna când se rumenesc pe ambele parti. O alta varianta mai sanatoasa ar fi sa lasi chiftelutele la cuptor pentru a evita prajirea lor în ulei. Se consuma alaturi de o salata de verdeturi si legume.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleceii se curata de coaja si se taie felii. Oul se bate ca pt omleta se adauga faina si condimentele. Feliile de dovlecel se tavalesc prin amestecul de ou si se prajesc in ulei. Usturoiul se curata, se piseaza si se ameste cu iaurtul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 1 buc. morcov, o capatana mica de usturoi, 200 gr. carne de pui ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mod de preparare: Spanacul se spala frunza cu frunza, se fierbe si se strecoara. Într-o cratita, se pune spanacul si laptele la fiert. Faina si usturoiul, tocat marunt, se amesteca cu putin lapte pâna ce capata consistenta si se toarna peste spanac. Foarte important este sa amestecam în permanenta, pâna se îngroasa. Se potriveste de sare si piper, iar la sfârsit se adauga zeama de la jumatate de lamâie. Spanacul poate fi consumat ca garnitura pentru o friptura sau simplu.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toaca ceapa si usturoiul. Amesteca totul, adauga sarea, piperul si zeama de lamâie. Poti adauga pe lânga spanac loboda, papadie sau salata verde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... costita, 2 buc. morcov ras, 4 catei usturoi, o legatura marar, smantana, suc de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Într-o tigaie, încalzeste uleiul de masline si caleste usturoiul si ceapa. Adauga supa, cartoful, broccoli si lasa-l la fiert. Da apoi focul mic si mai lasa la foc aproximativ 15 minte, pâna legumele devin moi. Pune amestecul obtinut în blender pâna obtii o supa. Toarna supa iar în tigaie si încalzeste-o. Adauga dupa gust sare, piper si nucsoara.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de la o lamaie 2-3 catei de usturoi dati prin razatoarea fina 2 lingurite ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se taie pieptul de pui in felii subtiri,se presare sare si piper pe deasupra. 4 oua se bat intr-un castron cu putina sare si piper,se adauga treptat faina,apa minerala si se amesteca pana se obtine o consistenta cremoasa,fara cocoloase. Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga,apoi fiecare felie de piept de pui se scufunda in compozitie si se pune in uleiul incins. Separat se curata usturoiu, se toaca marunt si se freaca cu putina sare si putin ulei,apoi se adauga smantana. Pofta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... aurii. Adauga peste cateii de usturoi tocati, ceapa taiata marunt si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 pui, o lingura untdelemn, 2-3 buc. rosii, o lingurita bulion, 1 buc. ceapa, o lingurita faina, patrunjel, o capatina usturoi Mod de preparare: Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii sau bulionul, faina desfacuta in putina apa, verdeata si usturoiul si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Fasolea se curata de codite, apoi se fierbe - nu foarte tare - in apa cu sare . Lasam sa se raceasca, timp in care preparam maioneza : doua galbenusuri + un praf de sare de lamaie + o lingura cu mustar, se mixeaza bine cu 350 ml ulei, adaugat putin cate putin ). Fasolea rece se taie marunt, mararul si patrunjelul se toaca , usturoiul se piseaza. Se pun toate peste maioneza si amestecam bine, apoi potrivim de sare si piper Este excelenta daca sta 30 minute la frigider inainte de a fi servita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg fasole verde, 1 capatina usturoi, 100 g masline negre, o legatura marar, o legatura patrunjel, ulei, otet aromat, un praf de busuioc, oregano, boia iute sau dulce Mod de preparare: Se fierbe fasolea verde in apa clocotita cu sare, se scurge bine si se pune peste ea sosul format, in timp ce fierbe, din usturoi, ulei,otet, verdeturi, condimente. Se amesteca usor si se acopera cu capac pana se raceste. Mod de servire Se serveste ornata cu masline negre si,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Încalzeste cuptorul si asaza o tava în care se pune prazul, usturoiul si conopida cu o lingura de ulei, sare, piper si nucsoara si se lasa la cuptor aproximatix 25-30 de minute, pana când conopida se înmoaie si capata o culoare maronie. Scoate tava din cuptor si asaza prazul si conopida într-o oala. Adauga supa de legume si foile de dafin. Dupa ce s-a racit usturoiul, pune-l în vas, alaturi de conopida. Pune vasul pe foc si lasa-l la fiert. Redu temperatura si lasa-l la foc pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . salata, 1 buc. ceapa, 7-8 catei de usturoi, 1 lingura ulei, 50 gr. slaninuta ... fiert ceapa si 3-4 catei de usturoi, tocati marunt. Cind sunt aproape ... feliute subtiri si restul de usturoi tocat. Dupa ce s-au rumenit ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 rosii, 2-3 catei usturoi, sare, piper, ulei sau iaurt-crema Mod de preparare: Se taie rosiile foarte marunt, cubulete, ca sa lase cat mai multa zeama (atentie - trebuie sa fie foarte reci). Se toaca usturoiul si se piseaza ca pentru mujdei, si se pune peste rosii. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Deasupra, se toarna uleiul sau iaurtul-crema si se amesteca. Mod de servire Se serveste, cu piine prajita fierbinte, ca aperitiv sau gustare, la bere
Reţetă de pe www.retete-bune.com