Cauta in 21.294 retete
Pune în blender rosiile, ardeiul, castravetele, usturoiul, jumatate din cantitatea de ceapa rosie tocata si jumatate din cantitatea de busuioc. Amesteca cu blenderul pâna când compozitia devine cremoasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune supa în boluri pentru servit si adauga în fiecare bol ceapa, busuioc, rosii cherry tocate si câteva picaturi de ulei de masline. Serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sunt indragostita de chorizo iute! Il strecor in tot soiul de combinatii si nu reuseste niciodata sa ma dezamageasca. De aceea, nu puteam sa nu il folosesc tocmai in omleta de dimineata! :) Ingrediente 2 oua 1 fir ceapa verde 1/2 ardei rosu cateva feliute de chorizo sare si piper putin ulei sau untura Am batut bine ouale cu sarea si piperul. Cand s-a facut frumos si putin spumos, am adaugat restul ingredientelor tocate. Am turnat totul intr-o tigae in care am incins putina untura si am prajit...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Mai putin cunoscuta decat tortilla de cartofi, tortilla cu dovlecei ( tortilla con calabacines ) este la fel de gustoasa si, in plus, este mult mai lejera. Asadar o omleta cu dovlecei excelenta pentru micul dejun sau pentru o gustare, minunata pentru sandvisuri alaturi de o lingura de maioneza. Portii: 2 Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 1 dovlecel 4 oua 3 linguri ulei de masline 1 ceapa verde sare piper Preparare: Spalati dovlecelul, indepartati-i capetele si taiati-l cubulete. ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ..... M-am gandit la Pelincile Domnului, Turtele de Ajun sau versiunea cu ... particip cu Pelincile Domnului sau Turtele de Ajun care se fac ... taranului roman : "Pelincile Domnului, turte de Craciun, turte de Ajun, scuticele ... un capac mai mare decit turta, pentru a preintimpina eventuala scorojire a lor ... zaharul. Apoi veti lua alta turta, o treceti prin siropul fierbinte,...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
250 gr. miere, 250 gr. faina, 280 gr. nuci, 200 gr. unt, 4 oua mai mici, 200 gr. gem de caise, 2 linguri de rom, 1/2 lingurita anason, 1 praf de copt, glazura de rom Mod de preparare: Se dizolva mierea, impreuna cu untul, la bain-marie. Se adauga jumatate din cantitatea de nuci pisate, ouale, anasonul si se amesteca pana se face o spuma. Se adauga faina, amestecata cu praful de copt, se framinta aluatul, din care jumatate se foloseste pentru a tapeta o forma captusita cu hirtie. Restul de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. miere, 500 gr. faina, 1/2 pahar de smantana, 1 pahar lapte, 2-3 galbenusuri de ou, 10 gr. zahar ars, 1 lingurita de scortisoara pisata, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat Mod de preparare: Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smantana. Se bat galbenusurile si se amesteca totul foarte bine. Se adauga faina si se framinata bine aluatul. Se decupeaza aluatul in forme ce se pun in tavi in prealabil unse cu unt si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Craciunul se apropie cu pasi repezi... Sa nici nu va ganditi sa pregatiti figurinele din turta dulce pentru Craciun fara ajutorul copiilor!
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
V-am prezentat in postarea anterioara, aperitivele festive pregatite pentru party-ul Nataliei (2 ani). Dar tot pentru Natalia am facut si acesti biscuiti turta dulce, moi si aromati, decorati cu personajele cele mai indragite de copii. Cum au fost apreciati? Se vede bine, nu-i asa? Voi posta ulterior si reteta de turta dulce. Am revenit cu reteta de turta dulce.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
400 g miere, 125 g zahar pudra, 4 oua, 500 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat, coaja rasa de la o lamiie, 100 g nuci curatate, 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pana devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, coaja de lamiie, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie sau otet. Se bate cu telul, punind si ouale unul cite unul, pana cind compozitia devine spumoasa, apoi se adauga treptat faina. Se pune...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pahar zahar pudra, 1 pahar miere, 1 pahar smantana, 1 pahar untura, 4 oua, 250 gr. nuci, 3-4 pahare faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, otet Mod de preparare: Se bat cu telul zaharul cu mierea, smantana, untura, galbenusurile, bicarbonatul stins in putin otet si aromele. Se adauga faina atit cat sa se obtina o compozitie ca pentru chec. Se incorporeaza nucile si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava si se coace la foc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , presindu-l putin sa intre in turta. Se coace la foc domol ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. miere, 3 oua, 250 gr. zahar pudra, 50 gr. unt, 10 gr. bicarbonat de amoniu, 1 lingura cu rom, cite 5 gr. de anason, cuisoare, nucsoara rasa (toate impreuna - 1/2 lingurita), 5 gr. scortisoara, 600-700 gr. faina Mod de preparare: Se presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit, ingredientele aromate pisate si cernute prin sita, romul - in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu; se framinta aceasta compozitie, pana...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 cani orez fiert, 3 lingurite ulei de masline, o ceapa medie, taiata fin, o lingurita usturoi tocat, un ardei verde taiat marunt, un ardei rosu taiat marunt, 2 rosii decojite si fara seminte, sare si piper Mod de preparare: Se fierbe orezul potrivit instructiunilor. Se incalzeste uleiul la temperatura medie, intr-un vas mare, si se adauga ceapa. Se lasa timp de cinci minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa un minut. Se adauga ardeii si rosiile, se acopera si se mai lasa cinci minute. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. faina, 125 gr. miere, 125 gr. zahar pudra, o lingurita bicarbonat dizolvat in rom, zahar vanilat, coaja rasa de lamiie, putina sare, 1 pahar apa clocotita, putin unt Mod de preparare: Se desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in rom si sare. Se framinta bine pana se obtine o coca omogena. Se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu o hirtie alba de asemenea unsa. Se umple forma...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
700 gr. cartofi taiati felii, 3 ardei rosii, taiat bucatele, 150 gr. carnaciori picanti, taiati segmente, 4 catei usturoi, 200 ml. coniac sau tuica, 8 pulpe de pui, 1 1/2 linguri boia, sare dupa gust, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri patrunjel proaspat tocat Mod de preparare: Toate ingredientele se pun in vas termorezisent si mancarea se coace in cuptor cca. 1 ora 1/2. Mod de servire Se presara cu patrunjelul tocat dupa ce e gata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g miere, 250 g zahar, o lingura scortisoara, 400 g faina, un praf de copt, cite 100 g oranjada si citronada, 4 linguri apa rece. Mod de preparare: Se amesteca mierea cu zaharul si cu scortisoara pana avem o masa cremoasa. Se adauga citronada, oranjada si apa si se mai amesteca citeva minute. Se pune faina si praf de copt si se toarna compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt.se coace 25-30 min la foc potrivit. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se toarna peste prajitura racita...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
350 de grame de miere, 350 de grame faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat, un varf de lingurita de scortisoara, 2 cuisoare, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci Mod de preparare: Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pana se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cite putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rind. Se freaca totul bine, se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... asezate in forma de raze. Turta se taie in felii ca ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 ?C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro