Cauta in 21.294 retete
Craciunul se apropie cu pasi repezi... Sa nici nu va ganditi sa pregatiti figurinele din turta dulce pentru Craciun fara ajutorul copiilor!
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
V-am prezentat in postarea anterioara, aperitivele festive pregatite pentru party-ul Nataliei (2 ani). Dar tot pentru Natalia am facut si acesti biscuiti turta dulce, moi si aromati, decorati cu personajele cele mai indragite de copii. Cum au fost apreciati? Se vede bine, nu-i asa? Voi posta ulterior si reteta de turta dulce. Am revenit cu reteta de turta dulce.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
400 g miere, 125 g zahar pudra, 4 oua, 500 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat, coaja rasa de la o lamiie, 100 g nuci curatate, 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pana devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, coaja de lamiie, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie sau otet. Se bate cu telul, punind si ouale unul cite unul, pana cind compozitia devine spumoasa, apoi se adauga treptat faina. Se pune...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pahar zahar pudra, 1 pahar miere, 1 pahar smantana, 1 pahar untura, 4 oua, 250 gr. nuci, 3-4 pahare faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, otet Mod de preparare: Se bat cu telul zaharul cu mierea, smantana, untura, galbenusurile, bicarbonatul stins in putin otet si aromele. Se adauga faina atit cat sa se obtina o compozitie ca pentru chec. Se incorporeaza nucile si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava si se coace la foc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
carne tocata (porc, vita, grasime), miez de paine, sare, piper, ceapa, patrunjel, marar, 2 oua, piper, varza murata Mod de preparare: Pregatirea incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu varful foilor. Tocatura se face din carne de bou de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de piine muiat in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , presindu-l putin sa intre in turta. Se coace la foc domol ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. miere, 3 oua, 250 gr. zahar pudra, 50 gr. unt, 10 gr. bicarbonat de amoniu, 1 lingura cu rom, cite 5 gr. de anason, cuisoare, nucsoara rasa (toate impreuna - 1/2 lingurita), 5 gr. scortisoara, 600-700 gr. faina Mod de preparare: Se presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit, ingredientele aromate pisate si cernute prin sita, romul - in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu; se framinta aceasta compozitie, pana...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. carne de porc, 1/4 kg. carne de vita, 1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata, orez, ceapa, piper, suc de rosii, cimbru, marar Mod de preparare: Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. faina, 125 gr. miere, 125 gr. zahar pudra, o lingurita bicarbonat dizolvat in rom, zahar vanilat, coaja rasa de lamiie, putina sare, 1 pahar apa clocotita, putin unt Mod de preparare: Se desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in rom si sare. Se framinta bine pana se obtine o coca omogena. Se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu o hirtie alba de asemenea unsa. Se umple forma...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g miere, 250 g zahar, o lingura scortisoara, 400 g faina, un praf de copt, cite 100 g oranjada si citronada, 4 linguri apa rece. Mod de preparare: Se amesteca mierea cu zaharul si cu scortisoara pana avem o masa cremoasa. Se adauga citronada, oranjada si apa si se mai amesteca citeva minute. Se pune faina si praf de copt si se toarna compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt.se coace 25-30 min la foc potrivit. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se toarna peste prajitura racita...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
350 de grame de miere, 350 de grame faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat, un varf de lingurita de scortisoara, 2 cuisoare, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci Mod de preparare: Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pana se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cite putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rind. Se freaca totul bine, se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... asezate in forma de raze. Turta se taie in felii ca ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 ?C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... tava cu grasime, se aseaza turtele, se ung cu putin lapte ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca mierea cu zaharul, la caldura, pina se topeste zaharul, se pun ouale pe rind, apoi uleiul tot cite o lingura si se amesteca bine cu lingura de lemn. Se adauga faina, apoi praful de cuisoare, un virf de cutit, si scortisoara, o lingurita. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor incins, la foc moale. In compozitie se pun nucile sfarimate, se orneaza pe deasupra si apoi se da la cuptor. - 3 oua, 1 pahar cu miere de albine, 1 pahar cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se-apropie ziua in care Bem 44 de pahare. Si ca sa nu ametim Mucenici de post servim!
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea. Cand incepe sa fiarba, se pune faina si se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se amesteca pana cand compozitia incepe sa se desprinda de pe cratita. Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie si ouale frecate dinainte cu zaharul. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingura unsa cu grasime, se ia din compozitie si se pune in cratita cu grasime bine infierbintata. Se lasa pana se rumenesc. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot, se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min., dupa care se ia de pe foc. Cand e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate...
Reţetă de pe www.eculinar.ro