turte moldovenesti fra drojdie
Pagina 4 din 5
Te-ar mai putea interesa:
torturi moldovenesti, gogosi rapide drojdie lingura, lipie fara drojdie, aluat de placinta fara drojdie, gogosi fara drojdie, scovergi fara drojdie, prajitei pufosi cu fusul care se pregateau la nuntiile moldovenesti, paine de casa fara drojdie, clatite moldovenesti, salaturi moldovenesti
Ingrediente si cantitati : 500 g. faina 200 g. zahar 2 oua intregi + 2 galbenusuri 2 lingurite bicarbonat stins 9 linguri miere 1 lingurita scortisoara pisata. Mod de preparare: Se face un aluat astfel incat sa se poata face bilute de marimea unei masline. Se pun in tava unsa si tapetata. Cand sunt gata se rastoarna intr-un lighean care va fi acoperit. Separat se bat cele 2 albusuri cu 200 g. zahar tos + 1 lingurita otet sau lamaie. Se amesteca bilutele (copate) cu albusurile batute. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... caldut care se amesteca cu drojdie si 4linguri de faina.Se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... si a fainii...fara sare, fara drojdie, fara maia) care s elasa apoi ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
... apa calduta - 1 ou - 1 plic de drojdie uscata - daca pregatiti in masina ... topit, sarea, zaharul,faina si drojdia. Puneti pe programul aluat care ... in mijlocull fainii si adugati drojdia, zaharul, sarea, sarea oul batut ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente : 240 grame faina 130 grame zahar 65 ml apa 25 grame unt 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat sodiu 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita praf de cuisoare 1/2 lingurita praf de ghimbir pentru glazura: un ou, 80 grame zahar pudra si o lingurita apa
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone drept ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
am sa traduc mai tarziu aceasta reteta , dar din poze , sper ca este inteles tot. reteta o gasiti mai jos. ???????????? ?????????? ????? ??? ??????? ? ?????? ??? ? ???? ???????? ?????, ????? ?????????: ? ????? ??????? ????? ???????? ??? ??????????? ??? ?????. ?? ????????? ???????? ??????? ??????? ?? ?????????? ( ?? ???? ) ? ??????? ?????????????? ????? .? ?? ?????????? ?????????? ???????. ? ?????? ?????? ? ??? ???? ????????? ? ???????? , ??????????????? ?? ????? ????? ????????? ?? ????????...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national - Pelincile Domnului, Turte de...
Adauga la favorite
... ..... M-am gandit la Pelincile Domnului, Turtele de Ajun sau versiunea cu ... particip cu Pelincile Domnului sau Turtele de Ajun care se fac ... taranului roman : "Pelincile Domnului, turte de Craciun, turte de Ajun, scuticele ... un capac mai mare decit turta, pentru a preintimpina eventuala scorojire a lor ... zaharul. Apoi veti lua alta turta, o treceti prin siropul fierbinte,...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
V-am prezentat in postarea anterioara, aperitivele festive pregatite pentru party-ul Nataliei (2 ani). Dar tot pentru Natalia am facut si acesti biscuiti turta dulce, moi si aromati, decorati cu personajele cele mai indragite de copii. Cum au fost apreciati? Se vede bine, nu-i asa? Voi posta ulterior si reteta de turta dulce. Am revenit cu reteta de turta dulce.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
... asezate in forma de raze. Turta se taie in felii ca ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 ?C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... tava cu grasime, se aseaza turtele, se ung cu putin lapte ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca mierea cu zaharul, la caldura, pina se topeste zaharul, se pun ouale pe rind, apoi uleiul tot cite o lingura si se amesteca bine cu lingura de lemn. Se adauga faina, apoi praful de cuisoare, un virf de cutit, si scortisoara, o lingurita. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor incins, la foc moale. In compozitie se pun nucile sfarimate, se orneaza pe deasupra si apoi se da la cuptor. - 3 oua, 1 pahar cu miere de albine, 1 pahar cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se-apropie ziua in care Bem 44 de pahare. Si ca sa nu ametim Mucenici de post servim!
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea. Cand incepe sa fiarba, se pune faina si se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se amesteca pana cand compozitia incepe sa se desprinda de pe cratita. Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie si ouale frecate dinainte cu zaharul. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingura unsa cu grasime, se ia din compozitie si se pune in cratita cu grasime bine infierbintata. Se lasa pana se rumenesc. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot, se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min., dupa care se ia de pe foc. Cand e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , 150 gr de zahar, sare, drojdie, faina si coja de lamaie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro