Cauta in 21.294 retete
Ingrediente si cantitati : 500 g. faina 200 g. zahar 2 oua intregi + 2 galbenusuri 2 lingurite bicarbonat stins 9 linguri miere 1 lingurita scortisoara pisata. Mod de preparare: Se face un aluat astfel incat sa se poata face bilute de marimea unei masline. Se pun in tava unsa si tapetata. Cand sunt gata se rastoarna intr-un lighean care va fi acoperit. Separat se bat cele 2 albusuri cu 200 g. zahar tos + 1 lingurita otet sau lamaie. Se amesteca bilutele (copate) cu albusurile batute. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... obla si sa va iasa turtele cum trebuie, sa va zic ... omogena, numa buna de facut turte nici moi da nici tapene ... lingura (cam o lingura plina pentru o turta) si punem in tepse (hai ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Preferata mea all time: turta dulceeeee...anul asta am facut o varianta ... migdale le-am fixat pe turta dulce inainte de a le coace ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... minunat! 500 g faina 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata un praf ... faina * am facut maiaua din drojdie, o lingurita de zahar si 2 linguri ... paine :D, am adaugat uleiul, faina, drojdia dospita si gata * am programat ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... si a fainii...fara sare, fara drojdie, fara maia) care s elasa apoi ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
... apa calduta - 1 ou - 1 plic de drojdie uscata - daca pregatiti in masina ... topit, sarea, zaharul,faina si drojdia. Puneti pe programul aluat care ... in mijlocull fainii si adugati drojdia, zaharul, sarea, sarea oul batut ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente : 240 grame faina 130 grame zahar 65 ml apa 25 grame unt 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat sodiu 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita praf de cuisoare 1/2 lingurita praf de ghimbir pentru glazura: un ou, 80 grame zahar pudra si o lingurita apa
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone drept ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
300 gr. faina, 250 gr. zahar, 5 oua, 1 canita (pt. cafea) miere, 1 canita ulei, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 100 gr. nuci (taiate cu cutitul - facultativ), 1 lingurita scortisoara pisata, 1 varf de cutit cuisoare pisate, coaja de lamiie, esenta de vanilie, zahar pudra Mod de preparare: Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rind, siropul de zahar ars, alternind cu faina. Se pune mierea intr-o ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... iaurtul si sucul de lamiie. Turta dulce se faramiteaza si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , se inmoaie in glazura pentru turta dulce si se usuca in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de piine, 1 ou, 1 dl ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata Mod de preparare: Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si piinea stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
am sa traduc mai tarziu aceasta reteta , dar din poze , sper ca este inteles tot. reteta o gasiti mai jos. ???????????? ?????????? ????? ??? ??????? ? ?????? ??? ? ???? ???????? ?????, ????? ?????????: ? ????? ??????? ????? ???????? ??? ??????????? ??? ?????. ?? ????????? ???????? ??????? ??????? ?? ?????????? ( ?? ???? ) ? ??????? ?????????????? ????? .? ?? ?????????? ?????????? ???????. ? ?????? ?????? ? ??? ???? ????????? ? ???????? , ??????????????? ?? ????? ????? ????????? ?? ????????...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... ..... M-am gandit la Pelincile Domnului, Turtele de Ajun sau versiunea cu ... particip cu Pelincile Domnului sau Turtele de Ajun care se fac ... taranului roman : "Pelincile Domnului, turte de Craciun, turte de Ajun, scuticele ... un capac mai mare decit turta, pentru a preintimpina eventuala scorojire a lor ... zaharul. Apoi veti lua alta turta, o treceti prin siropul fierbinte,...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
2 linguri gris, 2 linguri faina, 2 oua, sare, untura pentru prajit, 400 gr. branza de vaci (scursa bine de zer) Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine branza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile. Se incinge untura. Se fac galusti turtite, se gauresc cu degetul, se pun la prajit, pe ambele parti, pana se rumenesc. Mod de servire Se servesc cu zahar si smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne, 3 cepe, 2 oua, 2 felii piine alba, 1 lingura untura, patrunjel si marar tocat, sare, piper, untura pentru prajit, pesmet Mod de preparare: Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe tocate marunt, inabusite cu o lingura de untura. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se amesteca totul foarte bine. Se ia cu o lingura din tocatura o cantitate potrivita si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 2 pahare apa(lapte), 1 1/2 lingura unt, 2 pahare faina, 2-3 linguri zahar(dupa gust), zeama de la 1/2 lamiie, 1 praf de sare, ulei pentru prajit Mod de preparare: Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura(aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se amesteca pana cind compozitia incepe sa se desprinda de pe cratita. Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de lamiie si 4 oua frecate...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. miere, 250 gr. faina, 280 gr. nuci, 200 gr. unt, 4 oua mai mici, 200 gr. gem de caise, 2 linguri de rom, 1/2 lingurita anason, 1 praf de copt, glazura de rom Mod de preparare: Se dizolva mierea, impreuna cu untul, la bain-marie. Se adauga jumatate din cantitatea de nuci pisate, ouale, anasonul si se amesteca pana se face o spuma. Se adauga faina, amestecata cu praful de copt, se framinta aluatul, din care jumatate se foloseste pentru a tapeta o forma captusita cu hirtie. Restul de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. miere, 500 gr. faina, 1/2 pahar de smantana, 1 pahar lapte, 2-3 galbenusuri de ou, 10 gr. zahar ars, 1 lingurita de scortisoara pisata, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat Mod de preparare: Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smantana. Se bat galbenusurile si se amesteca totul foarte bine. Se adauga faina si se framinata bine aluatul. Se decupeaza aluatul in forme ce se pun in tavi in prealabil unse cu unt si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com