Cauta in 16.703 retete
Ingrediente si cantitati : 500 g. faina 200 g. zahar 2 oua intregi + 2 galbenusuri 2 lingurite bicarbonat stins 9 linguri miere 1 lingurita scortisoara pisata. Mod de preparare: Se face un aluat astfel incat sa se poata face bilute de marimea unei masline. Se pun in tava unsa si tapetata. Cand sunt gata se rastoarna intr-un lighean care va fi acoperit. Separat se bat cele 2 albusuri cu 200 g. zahar tos + 1 lingurita otet sau lamaie. Se amesteca bilutele (copate) cu albusurile batute. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... minunat! 500 g faina 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata un praf ... faina * am facut maiaua din drojdie, o lingurita de zahar si 2 linguri ... paine :D, am adaugat uleiul, faina, drojdia dospita si gata * am programat ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... si a fainii...fara sare, fara drojdie, fara maia) care s elasa apoi ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
... apa calduta - 1 ou - 1 plic de drojdie uscata - daca pregatiti in masina ... topit, sarea, zaharul,faina si drojdia. Puneti pe programul aluat care ... in mijlocull fainii si adugati drojdia, zaharul, sarea, sarea oul batut ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente : 240 grame faina 130 grame zahar 65 ml apa 25 grame unt 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat sodiu 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita praf de cuisoare 1/2 lingurita praf de ghimbir pentru glazura: un ou, 80 grame zahar pudra si o lingurita apa
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone drept ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
am sa traduc mai tarziu aceasta reteta , dar din poze , sper ca este inteles tot. reteta o gasiti mai jos. ???????????? ?????????? ????? ??? ??????? ? ?????? ??? ? ???? ???????? ?????, ????? ?????????: ? ????? ??????? ????? ???????? ??? ??????????? ??? ?????. ?? ????????? ???????? ??????? ??????? ?? ?????????? ( ?? ???? ) ? ??????? ?????????????? ????? .? ?? ?????????? ?????????? ???????. ? ?????? ?????? ? ??? ???? ????????? ? ???????? , ??????????????? ?? ????? ????? ????????? ?? ????????...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... ..... M-am gandit la Pelincile Domnului, Turtele de Ajun sau versiunea cu ... particip cu Pelincile Domnului sau Turtele de Ajun care se fac ... taranului roman : "Pelincile Domnului, turte de Craciun, turte de Ajun, scuticele ... un capac mai mare decit turta, pentru a preintimpina eventuala scorojire a lor ... zaharul. Apoi veti lua alta turta, o treceti prin siropul fierbinte,...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
V-am prezentat in postarea anterioara, aperitivele festive pregatite pentru party-ul Nataliei (2 ani). Dar tot pentru Natalia am facut si acesti biscuiti turta dulce, moi si aromati, decorati cu personajele cele mai indragite de copii. Cum au fost apreciati? Se vede bine, nu-i asa? Voi posta ulterior si reteta de turta dulce. Am revenit cu reteta de turta dulce.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
400 g miere, 125 g zahar pudra, 4 oua, 500 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat, coaja rasa de la o lamiie, 100 g nuci curatate, 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pana devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, coaja de lamiie, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie sau otet. Se bate cu telul, punind si ouale unul cite unul, pana cind compozitia devine spumoasa, apoi se adauga treptat faina. Se pune...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pahar zahar pudra, 1 pahar miere, 1 pahar smantana, 1 pahar untura, 4 oua, 250 gr. nuci, 3-4 pahare faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, otet Mod de preparare: Se bat cu telul zaharul cu mierea, smantana, untura, galbenusurile, bicarbonatul stins in putin otet si aromele. Se adauga faina atit cat sa se obtina o compozitie ca pentru chec. Se incorporeaza nucile si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava si se coace la foc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. miere, 3 oua, 250 gr. zahar pudra, 50 gr. unt, 10 gr. bicarbonat de amoniu, 1 lingura cu rom, cite 5 gr. de anason, cuisoare, nucsoara rasa (toate impreuna - 1/2 lingurita), 5 gr. scortisoara, 600-700 gr. faina Mod de preparare: Se presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit, ingredientele aromate pisate si cernute prin sita, romul - in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu; se framinta aceasta compozitie, pana...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g miere, 250 g zahar, o lingura scortisoara, 400 g faina, un praf de copt, cite 100 g oranjada si citronada, 4 linguri apa rece. Mod de preparare: Se amesteca mierea cu zaharul si cu scortisoara pana avem o masa cremoasa. Se adauga citronada, oranjada si apa si se mai amesteca citeva minute. Se pune faina si praf de copt si se toarna compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt.se coace 25-30 min la foc potrivit. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se toarna peste prajitura racita...
Reţetă de pe www.retete-bune.com