sport gioching si cum se practica
Pagina 1 din 5
Te-ar mai putea interesa:
cum se prepara pastrama de oaie, icre de pastrav cum se prepara, cum gatim o rata, cum se marineaza slanina in borcane, limba de vita cum se curata, cum se prepara carnea de capra, cum se curata melci, cum se face crema mascarpone, covrigi opariti cum se fac la campulung muscel
Aceasta vara am facut deja aceste fotografii, dar ieri le-am regasit in albumul meu de fotografii. Am mai gasit inca cateva retete nepublicate, dar voi reveni mai tarziu, pentru ca timpul imi lipseste... Dar reteta mihaltului in bacon am publicat-o deja in luna iulie... Taierea in fileuri, dezosarea si inlaturarea pielii mihaltului - in franceza lotte - se realizeaza foarte usor. De ce aveti nevoie - bineainteles pestele intreg cu sau fara cap (de obicei cand este prezentat la vanzare capul...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Exista 3 metode de verificare : zgomotul pe care il face, cu un pahar de apa, sau cand le spargem putem determina cu aproximatie prospetimea lor. Metoda zgomotului Cel mai usor si rapid, punem oul langa ureche si il deplasam incet, daca auzim ca continutul se deplaseaza in interiorul cochiliei, este un ou destul de vechi. Prospetimea oului in cochilie Cu un pahar de apa, putem determina mai bine vechimea oului. Un ou foarte proaspat, facut cu cateva ore inainte, punga de aer este foarte mica,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Soacra mea, mi-a aratat o metoda foarte simpla pentru a conserva hreanul. Curatati hreanul, puneti in mixer, mixati foarte marunt. Apoi, puneti hreanul astfel obtinut in borcanele sterilizate. Umpleti borcanele cu hrean si apoi turnati peste otet, pana cand acoperiti hreanul. Puneti la pastrat intr-o camara la intuneric si racoare. Cand aveti nevoie, luati cantitatea necesara pentru a prepara cum vreti, in sos. Am pregatit in acest mod si apoi am posibilitatea sa incerc mai multe tipuri de ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... doar sa dau cateva sfaturi practice. De ce ? Pentru ca nu ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Eu fac propria mea reteta si prefer sa-l reduc mai mult pentru a face cuburi de bulion concentrate,astfel inlocuiesc cuburile Knorr sau Maggi. Astfel le pot pune in tot felul de mancaruri, pentru a le aromatiza, fara a utiliza produse cu conservator, aromatizanti sau coloronti. Este o reteta simpla, nu utilizez aromate pentru a pastra gustul de pui. Ingrediente : - 750 g de os si carcasa de pui - 50 g de ceapa tocata marunt - 50 g telina radacina tocata marunt - 50 g morcov tocat marunt - 10...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
AUTOR - CRISTINA P Pentru a confectiona 4 forme de cerc de mini-tian avem nevoie de 4 foi de hartie de scris, foie de aluminium si agrafe. Foile de hartie le-am impaturat in 6. Am taiat capetele de fiecare parte de 1 cm. Am invelit cu foie de aluminium, foaia de hartie impaturita. Partea lucioasa in interior si partea mata in contact cu alimentele. Am unit capetele foilor si le-am agrafat de 3 ori pentru fiecare forma. Dupa utilizare, le puteti spala, pentru o utilizare ulterioara. In reteta...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Cum este vara, cald , legumele se gasesc din belsug si sant mai ieftine, este timpul ideal pentru a prepara conservele pentru iarna. Dar congelarea pastreaza cel mai bine vitaminele fructelor si legumelor... Prefer conservarea prin congelare a fasolei pastai verzi sau galbene, pentru ca nu se schimba gustul ca in conserva si este foarte simplu de realizat, cu conditia sa aveti un congelator incapator. Curatati pastaile de codite, de ambele parti, taiati in 2 sau 3 bucati. Spalati si lasati sa...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Spalati merele, taiati ca si doua capace de fiecare parte a marului. Asezati marul pe o plansa si decupati cotorul cu cutitul special. Inlaturati cotorul. Curatati coaja cu un cutit. Taiati marul in jumatate pe verticala. Asezati marul pe plansa si decupati felii subtiri in sensul orizontal al marului, astfel veti avea felii de marime egala. Apasati lateral pe felii astfel veti obtine ca si un evantai.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Choux de Bruxelles este o legume specifica acestui sezon - iarna. Este o varza,care face parte din familia Brassicaceae, cultivata pentru mugurii care cresc la baza frunzelor. Le culegem de pe planta , de jos in sus, in functie de dezvoltarea acestor muguri, incepand cu luna decembrie. Pentru a o prepara, vom curata foile exterioare mai tari, taiam codita si facem o crestatura cu un cutit in forma de cruce, astfel cand va fierbe, apa va patrunde in interior, va fi mai repede fiarta si mai ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Acum o metoda simpla de sterilizare prin fierbere, utilizand borcane cu capace metalice. O folosesc deja de cativa ani. Utilizati borcane spalate. Incalziti intr-o oala apa. Cand incepe sa clocoteasca, puneti borcanele deschise si capacele in apa fierbinte si lasati sa fiarba timp de 10 minute. Cum apa clocoteste, deci apa se evapora, temperatura apei este superioara de 100
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Branza va fi adaugata la sfarsit in sos, taiata in bucatele. Sosul nu trebuie sa clocoteasca si cand branza a topit il retrageti imediat de pe foc, daca nu branza se va transforma ca in grasime, sosul va deveni prea sarat si gustul va fi denaturat. Am patit lucrul asta, saptamana trecuta, cand am vrut sa fac ramequin de branza topita pe foc si gratinata in cuptor. Invatam multe, facand experiente gresite.Am vrut sa fac o reteta dintr-o carte, dar nu aveam prea multe detalii, cum si cand si de...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Daca ghimbirul este bine dozat, releva gustul alimentelor. Pentru al curata putem utiliza un cutit cu care il radem la fel ca si cartofii noi sau cu o lingurita mica. Cum are o putere aromatica foarte mare, nu utilizam o mare cantitate de ghimbir. O singura data ras pe o razatoare este suficient pentru un plat sau un desert. Dar, restul se poate pastra in congelator, cand avem nevoie, il scoatem, dam pe razatoare congelat si il punem imediat in congelator. Cand taiam un ghimbir, partea taiata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Aceasta reteta am descoperit-o acum 2 ani si am adoptat-o, pentru ca este foarte usoara si obtinem un orez care nu se lipeste. Si inplus nu avem nevoie sa-l supraveghem tot timpul. Se poate servi in garnitura cu carnea. Cartea de bucate din care am preluat reteta este "Cuisine chinoise" - Vie pratique/Cuisine, aparuta in 1981. In aceasta colectie sant 14 reviste, fiecare de aproximativ 80-100 pagini. Deci foarte multe retete... Ingrediente (pentru 4 persoane): - 350 g orez lung - 0.75 l apa -...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Haplea a fost prezent, ieri, la Gala Ligii Companiilor 2013-2014 la fotbal, eveniment care a reprezentat concluzia festiva a unei competitii tot mai puternice de la an la an, impresionand prin organizare si sportivitate. Cireasa [&]
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Topinambur - am pregatit aceasta leguma, ca si cartofii prajiti pai si in piureu. Santem multi dintre noi, cand cautam informatii despre ceva ce nu cunoastem, pentru ca santem amatori, ne uitam in pic pe Google, dar mai ales pe Wikipedia. Am observat de nenumarate ori... Fotografia plantei de pe Wikipedia: Deci, pentru a nu face o descriere a plantei stiintifica (pentru ca nu sant nici agronom, nici botanist de meserie), va voi da cateva detalii, nu prea dificil de retinut : - planta seamana...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Este curios, dar smantana lichida suporta fierberea, mai bine decat smantana ingrosata. Smantana ingrosata la fierbere devine lichida, iar smantana lichida o putem reduce pe foc rapid, pana la consistenta pe care o dorim. Daca doriti o consistenta groasa, timpul recomandat de fierbere pentru smantana lichida este intre 15-18 minute. Dar, smantana lichida lejera, cu 15%MG (materii grase) sau mai putin nu suporta fierberea.Aceasta smantana se ajuta la preparatie numai in ultimul moment.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Bicarbonatul de sodiu este o pudra alba de origine naturala extrasa dintr-un mineral, biodegradabil. Bicarbonatul exista incepand cu anul 1846, cand chimistul francez Nicolas Leblanc, in 1971, cautand a transforma sarea in sodium, a inventat carbonatul de sodium. Dar, procedeul de fabricatie era foarte artizanal si poluant, utiliza amoniac, la temperaturi ridicate cu eliberare de deseuri toxice. Cinci ani mai tarziu, John Dwigth si Austin Church, doi brutari din New -York, descopera ca ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Inainte de a scrie acest subiect m-am documentat in carti (mai multe) si am o anumita experienta, pentru ca imi plac biscuiti sau fursecurile facute de casa. Cand facem acasa propriile noastre fursecuri, stim exact ce am pus ca si ingrediente, nu avem nevoie sa fim chimisti. Ingredientele pe care le folositi sant aceleasi ca si pentru aluat de tarte zis "pate sablee" - ceea ce in romana ar insemna aluat nisipos. Dar, cum vad in multe bloguri acest aluat cand in franceza, cand in romana,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
-ficatul nu se sareaza inainte de prajire pt ca se intareste -pestele praospat trebuie sa aiba bronhiile rosii -carnea de vita care fierbe mai greu este batrana, pt a inlesni fierberea si patrunderea ei la fiert se adauga o lingurita de alcool la un litru de apa -zarzavaturile pt supe si ciorbe se recomanda sa fie curatate si taiate cu putin inainte de a fi puse la fiert -zarzavaturile si legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci intotdeauna in apa care fierbe ,intrucat incalzirea lenta ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Pentru unele persoane, cu toate ca este un aliment bun pentru sanatate, varza nu este prea usor de digerat. Pentru a evita acest lucru, puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat de soda in apa de fierbere.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com