retete pt regimul meu p1t pancreatita
Pagina 5 din 5
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt ,cacao si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec. Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Crema: Se mixeaza frisca,se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa; Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul; Dupa ce a crescut o vom...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce .Punem pe foc doar pana se dizolva de tot ciocolata, Puteti pune orice fel de ciocolata va place. Amestecam laptele cu compozitia de ciocolata.Daca doriti mai dulce puteti adauga putin zahar, eu nu am pus, am considerat ca e destul de dulce asa .Adaugati esenta de rom si amestecati. Punem gelatina la hidratat cu 50 ml apa. Cand s-a umflat dam pentru cateva secunde la microunde atat cat sa se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval ras. Sunt delicioase, rapide si foarte dragastoase mai ales ca merg de minune cu o sticla de vin rosu de la rece. Un aperitiv delicios pentru o seara in doi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura. Mod de preparare umplutura 1.Curatam merele de coaja,apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita. 2.Adaugam,zaharul,amidonul si stafidele.Dam la foc mic amestecand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pestele macrou si pestele hering se pun sa se fiarba cu otetul putin vin si apa,sare si putin piper,boabe de coriandru si 4 foi de dafin,se adauga si 2 morcovi taiati in forma de floare si se fierb timp de 15 minute impreuna cu ceapa taiata rondele,apoi se adauga ulei de masline si se lasa peste noapte la rece si dimineata luam o paleta si scurgem de zeama si asezam pe platou de inox si ii servim rece(a se vedea poza).Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara. Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas caramelizam zaharul. Nu il lasati sa se arda fiindca devine amar. Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si omogenizam pana untul este topit complet si incepe sa capete consistenta unui sos. Batem frisca pana...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Seara am pus coastele la marinat cu vin (un pahar), ulei, sos de soia, otet balsamic, busuioc si rozmarin. A doua zi am taiat coastele in doua folosind un cutit mai vechi si ciocanul. Am spalat si curatat legumele. Am taiat legumele, le-am aranjat intr-o tava, apoi am pus coastele sub forma de coronita, le-am pus in mijloc un gogoloi de folie de aluminiu si niste legume ca sa stea si le-am si prins cu niste tepuse. Am pus apoi un pahar cu vin, niste ulei, am presarat sare, piper si niste ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Calim ceapa tocata in unt si adaugam apoi spanacul bine scurs. Adaugam branza rasa, ouale si mararul tocat marunt si amestecam.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt asezam un rand de foi, ungem cu galbenus batut cu doua linguri lapte, punem apoi un strat de compozitie, iar foi de placinta si tot asa pana terminam compozitia. Deasupra ungem cu galbenus si dam la cuptor pana se rumeneste
Reţetă de pe retete.eva.ro
Biscuitii se faramiteaza (de preferat cu un robot de bucatarie, dc nu cu mana) si apoi se amesteca cu untul topit. Daca vi se pare prea faramicioasa compozitia mai adaugati una doua linguri de unt. Dupa care, asezati compozitia pe fundul unei forme rotunde de copt (diam de 18-20 cm) tapetata cu hartie de copt, si apasati cu degetele pana ce biscuitul arata ca un blat de tarta. Pe margine presati asa incat sa se ridice pe peretii formei de copt, sa arate ca un cosulet in care va sta crema de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanata un aluat din ingredientele de mai sus ,se lasa la dospit o ora apoi se intinte o foaie ,se fac fac forme rotunde de placinta sau patrate dupa preferinta fiecaruia ,se umplu cu sunca si cascaval ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se coc in ulei 2-3 minute pe ambele parti Se servesc calde !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Crusta: Faina se amesteca cu sarea intr-un castron si se adauga untul rece, taiat in bucatele. Se taie untul in compozitie cu doua cutite sau cu furculita pana cand ajunge sa aiba un aspect nisipos, granulat . Nu se lucreaza cu mainile pentru ca untul s-ar topi si aluatul si-ar pierde textura. Se adauga apa foarte rece, cate 1 lingura o data si se framanta scurt si foarte rapid, atat cat sa se lege compozitia . Nu se adauga mai multa apa decat e nevoie si nici nu se framanta mai mult decat e...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful de copt, continuam sa batem spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, la sfarsit adaugam faina in ploaie, omogenizam cu grija, apoi turnam compozitia in forma si coacem cam 20-25 minute la foc potrivit. Incercam blatul cu scobitoarea, cand nu se lipeste de aceasta este copt. Preparam crema: praful de gelee se amesteca cu zahar si apa sau suc din compot si se fierbe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie rosiile bucati marisoare.Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat,otetul de vin rosu,uleiul de masline si putina sare si piper .Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca circa 5 minute. Prajeste feliile de ciabatta pe ambele parti ,apoi freaca-le pe o parte cu usturoiul taiat in doua . Daca aveti modelul de ciabatta ca in fotografie ,taiati-le in doua,pe lung ! Pune o felie de ciabatta pe fiecare farfurie pentru servit si aseaza deasupra amestecul de rosii .Aranjeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Stafidele se pun la inmuiat. Se pregateste cumplutura Branza se freaca cu zaharul si cu ouale. Se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Stafidele se scot din apa cu esenta de rom si se scurg bine, apoi se adauga compozitiei. Se pune peste foile de placinta. Se introduc la cuptor cca 40 de minute iar spre sfarsit se ung foile cu ouale batute bine si laptele.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie ceapa si cu usturoiul marunt si se calesc 2-3 min intr-o oala in care am pus o lingura de unt. Intre timp tocam putin spanacul proaspat fiert si il adaugam peste ceapa calita si mai lasam maxim 5 min sa se patrunda aromele. Am mai pus putina sare (aveti grija ca branza e destul de sarata, sa nu puneti foarte multa sare) si piper. Se lasa putin la racit. Apoi se adauga branza telemea rasa si gorgonzola. Se amesteca bine. Mie mi-a ajuns umplutura pentru 12 cannelloni(am aruncat un pic...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cipercile se curata, se taie cubulete si se fierb cu putina sare – daca sunt proaspete. Ceapa se toaca marunt si o calim impreuna cu ciupercile, sarea si piperul dupa plac. Cand s-a racit punem pesmetul sau painea inmuiata in lapte si patrunjelul tocat. Separat batem spuma albusurile. Incorporam in amestecul de ciuperci galbenusurile si cu o paleta, cu grija, adaugam albusurile amestecand de sus in jos. Intr-o tava pe care am pus hartie de copt intindem foaia de aluat peste care turnam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bunica facea varzarile simple, dar eu le-am dat un gust in plus cu kaiser ;-) Intr-o adancitura facuta in faina cernuta se sfarma drojdia marunt, se toarna putin lapte caldut(cam 70 ml), zaharul si asteptam cateva minute sa creasca maiaua. Apoi spargem ouale, untul tinut la temp. camerei(eu am pus 100 g), o lingura de sare si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen. Se lasa la dospit o ora intr-un loc cald(pe aragaz). Se toaca marunt varza. Se prajeste putin kaizerul taiat feliute intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati. Se prepara umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si la alegere, coaja de lamaie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem faina cernuta intr-un castron , facem o gaura in mijloc si punem ouale. Oparim frunzele de spanac . Scurgem frunzele de excesul de apa si le facem pasta cu ajutorul blenderului vertical. Batem ouale incorporand faina putin cate putin. Adaugam pasta de spanac. Framantam pana obtinem un aluat de consistenta plastelinei. Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si intindem o foaie foarte subtire. Taiem fasii subtiri si cat mai posibil egale. Daca aveti un aparat de facut...
Reţetă de pe retete.eva.ro