Cauta in 21.294 retete
Concursul Steagul Culinar al Romaniei s-a incheiat. Cevabun.ro a desemnat castigatorii (nu unul, ci doi): Locul 1  Steagul culinar pregatit de Aida Locul 1 - Aida Locul 2  Steagul culinar pregatit de Alberto Locul 2 - Jose Alberto de la ... pe cevabun.ro  concursul Steagul Culinar al Romaniei. Gasiti steagurile culinare ... tarilor participante la Festivalul International...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... colturi ale lumii. Eu le pregateam, dar parca nici nu mi ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... "250 de retete din arta culinara chinezeasca ". Marturisesc ca n-am nici ... , astfel incat sa poata fi pregatite si cu ingrediente existente pe ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... voi... Iata povestea unui blogger culinar, care a participat la concursul Electrolux ... incitau mintea noastra de bloggeri culinari. Cu harta in mana Carmen ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... inseamna, de fapt, un ,,produs culinar traditional", la noi si in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... prin maini, spre rasfoire, Enciclopedia culinara . N-am avut vreme cand sa ... nu puteam lasa nici Enciclopedia culinara sa treaca fara a scrie cateva ... pasionat de gastronomie, de arta culinara, de tot ce inseamna retete ... am putut sa o rasfoiesc si sa ma delectez cu Enciclopedia culinara ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... eveniment de referinta pentru cultura culinara mondiala. 31 de zile de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... editia speciala pentru Valentines Day pregatita de Sweet Fest. In perioada ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de acasa - aceasta reteta am pregatit-o deja, in tot cazul sant ... prajeasca 3-4 minute , adaugati celelalte ingrediente pregatite si amestecati bine, lasand sa ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
De curand am avut onoarea de a fi invitata sa raspund la cateva intrebari pentru www.ghid-culinar.ro , interviu ce a inaugurat rubrica "Bloggerul de top al saptamanii", rubrica ce doreste sa va aduca mai aproape de oamenii din spatele blogurilor culinare romanesti. Asadar daca vreti sa aflati mai multe despre mine va invit sa cititi aici : http://www.ghid-culinar.ro/articole-culinare/bloggerul-de-top-al-saptamanii.html
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Am fost nominalizata de o cititoare (multumesc frumos! :)) la concursul blogurilor gustoase organizat de gustos.ro Si pentru ca va plac si va inspira retetele mele, va rog sa ma votati la urmatoarele categorii: Mancaruri traditionale romanesti Mancaruri din bucataria internationala Ciorbe si supe Fripturi Dulciuri diverse Blogul cu cele mai frumoase poze Cel mai bun blog culinar Ma gasiti usor - sunt prima pe lista :) Multumesc frumos, frumos de tot! :)
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Roquefort este una din cele mai cunoscute branzeturi cu mucegai albastru. Din lapte de oaie, roquefort este o branza traditionala maturata din regiunea Combalou, sudul Frantei. Branza roquefort se produce prin stropirea cheagului de lapte cu mucegaiul Penicillium roqueforti . Se lasa la maturat 3 luni, in folie, se spala in saramura ceea ce ii confera un gust intens sarat si o consistenta cremoasa. Roquefort este o branza fara coaja, de culoare alb-galbuie, strabatuta de firisoare de mucegai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Termenul al dente se refera la textura pastelor fierte (in special pentru pastele uscate) si la textura orezului din risotto . Este un termen specific bucatariei italiene si se traduce ad literam prin la dinte; se presupune ca termenul provine de la metoda prin care se verifica daca pastele sunt fierte sau nu. Pastele fierte al dente sunt fierte mai putin decat normal, mijlocul lor fiind un pic mai elastic. Acelasi lucru este valabil si pentru bobul de orez. De exemplu: daca pe pachetul de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Simbol al bucatariei chinezesti, wokul este un vas de gatit, asemanator unei tigai, dar in forma de semi-sfera, cu maner lung de lemn. Forma de semi-sfera este ideala pentru gatit mai ales atunci cand este nevoie de mult ulei  uleiul se scurge de pe peretii vasului spre centru, eficientizand cantitatea de ulei folosita la gatit. De asemenea, peretii inalti si curbi sunt foarte folositori pentru stir&fry  modalitatea de gatire rapida a preparatelor chinezesti ce consta in prajirea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tajine (tagine) este numele generic pentru un tip de mancare din bucatariile nord-africane (Maroc, Tunisia, Algeria). Cuvantul tajine desemneaza, de fapt, vasul in care acest tip de mancare este gatit. Traditional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din doua parti: baza rotunda si putin adanca si capacul tuguiat, conic, foarte inalt, care pastreaza aburul in interior astfel incat mancarurile sa ramana suculente. Dupa preparea mancarii, capacul este dat la o parte, iar baza...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sortiment de branza asemanator cu Gruyere, Fontina este de origine italina si se prepara din lapte de vaca. Cu textura ferma si consistenta elastica, adevarata Fontina provine din nord-vestul Italiei, din Alpi, iar procesul de productie este unul special: un calup de Fontina este produs din laptele obtinut de la un singur muls, nepasteurizat; branza este presata, fiarta si maturata 3 luni. Fontina autentica are o stampila cu varful Matterhorn din Alpi pentru a fi recunoscuta ca produs...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Una din cele mai nobile plante folosite in bucatarie si cea care a dat si denumirea examenului celui mai important  balalaureatul, dafinul (laurul) este originar din bazinul Mediteranei, dafinul mediteraneean este raspandit din Turcia pana in Maroc, dar este cultivat si in Statele Unite si regiunile din sud-vestul Rusiei. Prezentare: Dafinul (Laurus Nobilis) este un arbore care ajunge pana la 10-18 m inaltime. Are flori alb-galbui si fructe albastru-negre de marimea unor alune (se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro