Cauta in 21.292 retete
Taie lamâile pe jumatate, scoate-le miezul si stoarce zeama de lamâie într-un castronel. Fierbe ouale timp de 10 minute, dupa care curata-le de coaja, scoatele galbenusurile, iar albusul pune-l peste zeama de lamâie si zdrobeste-le cu furculita. Adauga în castronel si tonul scurs de uleiul din conserva, pune sare si amesteca toate ingredientele cu o lingura. Scoate legumele congelate si asteapta pâna se dezgheata, dupa care pune-le peste pasta si amesteca-le. Umple cosuletele din coaja...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie usturoiul marunt si pune-l la rumenit în uleiul încins. Adauga ceapa tocata, lasa 1-2 minute si toarna sosul de rosii decojite din cutie. Pune sare si piper si lasa un sfert de ora la fiert, timp în care fierbi tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastele se scurg si se adauga sosul de rosii, ciupercile taiate felii, rosiile cherry si câteva frunze de busuioc deasupra. Se pot servi si cu parmezan ras sau feliat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Lasam foile de placinta sa se dezghete, apoi le intindem si le ungem cu un pic de ou batut! Pentru umplutura: spargem ouale intr-un castronel mai mare, apoi le amestecam cu iaurtul si cele 2-3 linguri de ulei si turnam la sfarsit peste amestec 100 ml apa! Putem adauga si branza framantata in acest amestec sau o putem adauga separat! Optional: daca dorim o placinta cu branza dulce mai adaugam in plus mix-ului/amestecului 100 gr stafide si 2 - 3 linguri de zahar! Dupa ce pregatim amstecul il...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in ulei incins pentru circa 1 minut, dupa care venim cu ceapa tocata marunt. Mai lasam 5 minute la calit. Adaugam rosiile si ardeii, cu sare si piper dupa gust si lasam 10 minute. Intre timp pregatim pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
se pune snitelele de soia sa fiarba in 2 litri de apa si 2 linguri de vegeta 35 min. Dupa ce au fiert se strecoara intr-o sita si se lasa sa se raceasca. Dupa ce sau racit se storc de apa si se mai lasa sa se raceasca. Intre timp se pregateste coca din 2 oua, 1 lingura de faina si apa se pune un pic de sare si se amesteca cu telul. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune la foc apoi se trece snitelele de soia prin coca si se pun la prajit si pe o parte si pe alta.Apoi se pun pe un...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun la fiert pastele si se fierb conform instructiunilor de ambalaj. Cand sunt gata, se iau de pe foc, se scurg bine si se amesteca cu mazarea Bonduelle. Sunca de Praga se taie bucatele. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa pe foc inca 1 minut. Se adauga apoi laptele si crema de branza si se omogenizeaza. Se ia tigaia de pe foc si se adauga sunca de Praga si parmezanul razuit. Se amesteca pastele si mazarea cu sosul, se potriveste de sare si piper si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune într-o oala apa si zaharul topit la foc mic. Se amesteca continuu pana ce continutul devine ca un sirop , apoi se i-a oala de pe foc. Apoi se adauga untul si cacaoa în siropul obtinut si se amesteca pana se topeste de tot si pâna aceasta crema devine mai densa. Între timp se da laptele praf prin sita ( pentru a nu se face cocolosi ). Se lasa siropul sa se raceasca putin . La final, se i-a laptele praf si se amesteca cu siropul, pâna se îngroasa, devenind ca o pasta. Se adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Scoatem miezul de la avocado cu ajutorul unei linguri. Spalam legumele. Tocam toate ingredientele marunt, amestecam cu 2-3 linguri ulei de masline,asezonam cu sare,piper,boia si zeama de lamaie,dupa gust . Servim cu chips tortillas . Deliciu garantat. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru spaghetti cu sos de rosii si carnati pisam usturoiul si tocam ceapa marunt, apoi le punem la prajit in putin ulei pentru 3 minute. Adaugam carnatii (taiati in bucati de 1cm-1,5 cm) si patrunjelul tocat marunt si amestecam. Turnam o jumatate de pahar de vin si lasam sa se evapore, dupa care adaugam si pasta de tomate, putina apa si mai lasam 20-25 de minute ca sa se formeze sosul. Potrivim de sare si piper. Sosul se amesteca cu spaghetele si se servesc cu telemea de oaie rasa deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se scobeste prin partea de sus miezul fiecarei chifle, apoi acestea se ung pe dinafara cu ulei de masline. Se toaca prazul marunt si se pastreaza doar partea alba, apoi se soteaza în unt topit. Se adauga spanacul si se amesteca continuu, pâna când acesta îsi schimba complet culoarea. Se adauga sare si piper. Se bat ouale cu smântâna, brânza Feta, crema de brânza, maslinele taiate rondele si amestecul de praz si spanac. Se toarna compozitia în chifle, apoi acestea se asaza pe o tava...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Legumele se curata si se pun la fiert in apa cu sare, taiate in bucati marisoare. Dupa aproximativ 15 minute se adauga si dovleceii curatati si taiati cubulete. Intr-o tigaie topesti untul si pui bucatile de pui la rumenit cateva minute. Stingi cu supa de legume fierbinte si continui fierberea pâna când carnea s-a patruns bine. Se amesteca carnea cu legumele fierte si 2 linguri generoase de smantana si cu ajutorul blenderului se paseaza. Amesteci piureul obtinut cu supa strecurata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
ntr-un bol facem o marinada cu mustar, miere, sucul de portocala si putina coaja rasa, apoi punem pestele intorcandu-l din cand in cand; In tava punem cartofii fierti pe jumatate si taiati in sferturi, mazarea, ardeii taiati suvite, usturoiul pisat, ulei, sare, piper, amestecam totul. Deasupra punem pestele cu tot cu marinada si lasam la cuptor 30 minute. Se serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregatim maioneza.Adaugam ciupercile.condimentam cu sare ,piper si decoram cu verdeata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Eu mai intai am pus la fiert in apa cu sare tagliatellele. Cand au fost fierte, le-am bagat sub un jet de apa rece si am mai pus un strop de ulei peste ele, sa nu se lipeasca. Apoi am facut budinca de vanilie cu 500 ml de lapte, 2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand a fost gata, am pus folie alimentara peste ea, ca sa nu prinda crusta. Am macinat macul si l-am pus in cei 250 ml de lapte care fierbeau impreuna cu coaja de lamaie. Am adaugat si zahar, dupa gust, cca 150g si am...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb fructele de mare in apa cu putina sare pana cand caracatita este moale (caracatita se verifica intrucat fierbe cel mai greu). Se strecoara si se lasa 10 minute la zvantat in strecurator. Se toaca salata si ceapa si se pun intr-un bol de salata. Se adauga porumbul, maslinele. Fructele de mare se pot toca (marunti) dar pentru aspect este mai frumos ramana si intregi. Se adauga si acestea in bol dupa care se potriveste de sare si piper se adauga uleiul de masline si lamaia. Se serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie felii subtiri piersica si caisele, apoi amesteca-le cu sucul de lamâie si portocala într-un vas de salata. Adauga apoi uleiul de masline si sosul pentru salata. Amesteca cu verdeturile si pune sare si piper dupa gust. În final, adauga brânza Feta.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prajiti snitelele de vitel intr o tigaie ,apoi taiati le in cuburi mici. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatim sosul:intr o oala mica,topiti untul,apoi adaugati faina.Turnati laptele,putin cate putin,apoi condimentati cu sare si piper,dupa gust.Continuati sa amestecati la foc mic,pana cand compozitia devine cremoasa.Luati o de pe foc si lasati o sa se raceasca. Puneti laolalta cuburile de snitel,jambonul,branza,patrunjelul,sosul si pesmetul.Apoi cand,amestecul este rece, adaugati 3 ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare rondele de rechin: Se spala pestele ,se usuca cu un prosop de bucatarie,se sareaza si se condimenteaza. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si punem pestele la prajit ,la foc mic ,pe ambele parti pana se rumeneste usor. Carnea este foarte suculenta si aromata. Mod de preparare relish: Adauga in tigaie curata 1 lingura de ulei de masline si caleste rosiile si ceapa verde timp de un minut.Pune zaharul si stropeste cu otet de vin.Lasa tigaia la foc mare un minut...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Încinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Fierbe feliile de cartof 2-3 minute. Scurge-le si lasa-le într-un bol mare. 2. Caleste ceapa în ulei timp de 10 minute, la foc mic, pâna devine aurie. Las-o sa se raceasca usor, apoi adauga în tigaie smântâna, crème fraîche, ierburile, coaja rasa de lamâie si asezoneaza din belsug. Toarna totul peste cartofi si amesteca usor. 3. Ruleaza 1 pachet de aluat pe suprafata de lucru tapetata cu putina faina într-un patrat cu latura de 35cm, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam si portionam pestele,il uscam putin cu un sevetel de hartie . Condimentam pestele cu sare ,piper si amestecul special pentru peste.,eu folosesc de la Kotanyi Punem pestele la fript intr-o tigaie antiaderenta si il lasam pe fiecare parte pana cand carnea se face alba si capata o crusta frumoasa . Dupa ce frigem pestele ,stergem tigaia cu un servetel de urmele negre si apoi adaugam untul si sotam putin legumele .Adaugam sare,piper si ghimbirul ras care le da un gust grozav si o aroma ...
Reţetă de pe retete.eva.ro