Cauta in 21.292 retete
Se rupe conopida în buchetele, fara cotoare, se spala si se fierb pe jumatate în apa cu sare. Se scurg de apa. Carnea tocata se caleste cu o ceapa tocata marunt. Se adauga un praf de piper, sare si un ou. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet. Se asaza un rând de conopida, împartind astfel buchetele, încât stratul sa fie cât mai egal. Se pune un rând de carne apoi alt rând de conopida. Se presara pesmet, se adauga o lingura de unt. Se pune la cuptor. Când este gata se rastoarna.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... bomboane si caramele de casa, o prajitura cu cacao si niste biscuiti ... coca si intinde-o uniform Presara prajitura cu alunele macinate. Coace 10- 12 minute. Taie prajitura imediat ce ai scos-o din cuptor. Las-o la ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
6 mere potrivit de mari, rase pe razatoarea de zarzavat, 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri pesmet, 2 linguri faina, 1 paharel rom, sirop din 2-3 linguri zahar si putin rom, unt si pesmet pentru forma Mod de preparare: Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca bine totul, se adauga merele curatate de coaja si rase, se mai amesteca si apoi se pune spuma de la cele 6 albusuri. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 500 gr. carne, 500 gr. cartofi, 5 buc. ceapa, o lingura faina, 2-3 oase ... de oase. Ultimii vor fi pusi in supa cartofii, taiati cubulete ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. faina, 250 gr. unt, 1 kg mere, 1 pahar zahar tos, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingura apa, 2 galbenusuri, 1 praf sare, 1 praf scortisoara, grasime pentru forma, ou amestecat cu apa indulcita Mod de preparare: Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita zahar pudra. Se framinta bine coca care se lasa apoi sa se odihneasca, acoperita cu un castron, timp de doua ore. In acest timp se curata merele de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 galbenusuri, 3/4 pahar de zahar, 1 pahar unt topit, bicarbonat, sare, faina, mere Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu atita faina pana capata consistenta unor crupe marunte. Aceasta compozitie se imparte in doua. Prima parte se presara pe o tava uscata intr-un strat de aproximativ 1 cm grosime si se intinde deasupra o umplutura preparata din mere fierte inabusite cu zahar. Se intinde...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg mere, 1 kg biscuiti simpli, margarina, o ceasca ulei, o cana de zahar, o lingurita scortisoara praf, o cana sirop de zahar cu apa si cu esenta de vanilie Mod de preparare: Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, scortisoara apoi se calesc in margarina pana se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca. Intr-o tava se pun doua straturi de biscuiti frumos asezati unul langa altul, ca un blat, se insiropeaza cu sirop, apoi se pun merele in strat uniform. ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 legaturi leurda, 3 oua, 3 linguri maioneza, sare Mod de preparare: Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , se poate pune la fiert o data cu varza si ciolanul o legatura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , apoi felii. Se mai trece o data cutitul prin unt si se mai taie o data peste primele taieturi ca sa se taie complet ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 90 g unt, 6 oua, 175 g zahar,150 g faina. Mod de preparare: Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul pe aburi. Se amesteca apoi cu faina, untul topit si racit, albusele batute spuma tare,praful de copt. Se pun intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie. Se coace 35-40 min la 180 grade. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Capsunile se spala si se lasa la scurs. Se bate frisca cu un pachet intaritor. Blatul de tort se taie pe 3 nivele. Blatul de jos se unge cu gem si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 gr. gris, 1/2 l lapte, 4-5 linguri zahar, 2 linguri unt, putina sare, 1/2 lamiie, 1/2 lamiie, 300-400 gr. mere, o lingura scortisoara pentru sos, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte coaja de lamiie, 3 linguri zahar, o lingura faina Mod de preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina sare. Merele taiate felii, se pudreaza cu zahar si se stropesc cu zeama de lamiie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g piscoturi Savoiardy, 500 g crema Mascarpone, 4 oua, 150 g zahar, 10 linguri lichior Amaretto, 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar, 10 g gelatina praf, cacao pentru presarat desupra Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 3 linguri de faina, 2 linguri bune cu unt (netopit; poate fi si margarina), 1 pahar mic cu lapte, 2 linguri de zahar, zeama si coaja rasa de la o lamiie, sare Mod de preparare: Intr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se toarna toata faina in acelasi timp si se amesteca repede pana cind aluatul se desprinde de pe vas. Se ia vasul la o parte, si cind compozitia s-a racit, se pun ouale unul cite unul, apoi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
fulgi de porumb sau fidea coapta, o cana zahar, 1 pahar mic apa, 1 pachet de frisca, preferabil vegetala Mod de preparare: In tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna siropul fierbinte format din apa si zahar. Se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca Mod de servire Se serveste taiata patratele dupa ce a fost lasata cel putin o ora la frigider
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 pahare lapte, 1/2 pahar zahar, 2 linguri amidon, vanilie, coaja de lamiie sau de portocala Mod de preparare: Se fierbe laptele cu zahar, amidonul se amesteca cu lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecand mereu. Se las sa mai dea citeva clocote la foc mic, amestecand neincetat ca sa nu se prinda pe fundul vasului. Cind este inca cald se adauga vanilia sau coaja de lamiie si apoi se toarna in cesti sau pahare. Se dau la rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... la cea mai mica scuturatura prajitura se indeasa si se incruzeste ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... topeste. Glazura se intinde pe prajitura si apoi se lasa pana ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. fasole verde, 250 gr. maioneza, 100 ml smantana, frunze de patrunjel si de telina Mod de preparare: Se alege fasole verde cu pastai fine, delicate. Se spala, se curata si se pun la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care se pune o lingurita de sare. Cind este gata, se pune fasolea intr-o strecuratoare din plastic si se lasa sa se raceasca. Se combinati fasolea cu maioneza, se pune in castron si se decoreaza cu frunze de patrunjel si telina tocate bine. Mod de servire Daca se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. miere, 150 gr. faina, 150 gr. zahar, 150 gr. branza de vaci, 100 gr. unt, un varf cutit scortisoara, coaja rasa de la 1/2 lamiie, 5g bicarbonat de amoniu, gem de capsuni, 2 galbenusuri Mod de preparare: Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga branza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamiie, scortisoara, bicarbonatul de amoniu si omogenizam bine toata compozitia. Se rastoarna pe o planseta, in faina si framintam un aluat moale. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com