Cauta in 21.292 retete
7 albusuri, 7 linguri zahar pudra, 7 linguri faina, 1 1/4 pahar nuci, 1 plic zahar vanilat, unt Mod de preparare: Albusurile se bat spuma. Se pune zaharul si se bate din nou pana cind se intareste spuma, dupa care se adauga vanilia, nucile si faina. Se pune intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace la foc potrivit 30-35 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 buc. ciolane dezosate, o varza acra mare, 200 gr. kaizer, 2 buc. ceapa mare, 3 buc. morcovi mari, 2 buc. patrunjel mare, o sticla de bere, 1 pachet de spaghete, sare, piper, ulei, maiorana, curry, mustar, un pahar de vin alb, 50 gr. cascaval Mod de preparare: Se dezoseaza cele doua ciolane, si se desfasoara in asa fel incit sa se poate umple cu cubulete de kaizer si cu o fisie de cascaval. Se condimenteaza cu piper, oregano, sare, maiorana si curry. Se infosoara carnea cu ajutorul unor ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 litru lapte, 1 pahar gris, 1 ou, 2 linguri faina, 3 linguri pesmet, 3 linguri grasime, sare, branza de vaca Mod de preparare: Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, pe scindura presarata cu faina. Se taie patrate. In mijlocul patratelor se pune branza de vaca amestecata cu ou si sare. Se impreuna doua colturi opuse, formind un triunghi. Se dau triunghiurile prin pesmet si se prajesc in grasime bine...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg de mere, 200-300 gr. zahar, 4 albusuri, 4 linguri de zahar vanilat Mod de preparare: Se fierbe zaharul intr-un litru de apa. Dupa ce s-a legat, se adauga merele curatate si taiate felii, se fierb bine, apoi se aseaza intr-un vas Jena numai fructele, fara sirop, iar deasupra se acopera in forma de piramida cu albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat. Se dau la cuptor 15-20 de minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 mere, zeama si coaja de lamiie, 1/4 kg branza de vaca, 1-2 oua, 4 linguri zahar, 1 pumn de nuci macinate, 1 lingura gris, 1/2 praf de copt, citeva bucatele unt, sirop de fructe, pesmet Mod de preparare: Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Brinza se freaca bine, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie, nucile macinate, grisul, praful de copt. Se amesteca apoi cu merele si cu albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si presarata cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 litru lapte, 1 pahar gris, 1 ou, 2 linguri faina, 3 linguri pesmet, 3 linguri grasime, sare, branza de vaca Mod de preparare: Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, pe scindura presarata cu faina. Se taie patrate. In mijlocul patratelor se pune branza de vaca amestecata cu ou si sare. Se impreuna doua colturi opuse, formind un triunghi. Se dau triunghiurile prin pesmet si se prajesc in grasime bine...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 oua, 375 gr. faina, 1 pahar zahar, 1 pahar ulei (sau margarina topita),
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... adauga fulgii de cioclata dintr-o data si, cand se topeste ciocolata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , se pune la mijloc nuca data prin masina, amestecata cu zahar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
9 oua, 500 gr. zahar, 1 cana mare cu visine, 1 cu nuca taiata , 1 cu stafide, 1 cu rahat, un praf de copt, 1/2 cana faina, 2 linguri cacao, 300 gr. unt, 2 foi Lica Mod de preparare: 7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina. Se coace in tava unsa si infainata cam 30 minute la foc potrivit. Crema: din cele 7 galbenusuri si inca doua oua intregi, 15 linguri zahar, doua linguri cacao se amesteca bine si se fierb la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 250 g nuci macinate, 200 g zahar, 100 ml apa, 7 oua, 3 linguri cacao, vanilie; Mod de preparare: Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga 7 galbenusuri si 3 linguri cacao, plus arome. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia de blat intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt si se baga la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. faina, 1 ou, 300 gr. zahar, rom, 500 gr. frisca, o ceasca unt topit Mod de preparare: Din faina si ou se face o coca de taitei. Se intinde coca subtire si se taie taitei foarte fini care se dau la cuptor sa se rumeneasca in tava unsa. Din zahar si un pahar de apa se face un sirop bine legat. Taiteii rumeniti se oparesc in tava cu untul fierbinte, se mai lasa putin la cuptor si apoi se insiropeaza cu siropul fierbinte, fara a se mai lasa la cuptor. Se asaza pe o farfurie de servit un...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 legatura patrunjel, citeva fire busuioc, 250 g cascaval, 4 linguri unt, piper, sare, 150 g ciuperci din conserva, 8 felii piine prajita Mod de preparare: Se toaca verdeturile, cascavalul se rade si se amesteca cu verdeata si untul. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Se scurg ciupercile si se taie marunt. Se calesc in putin ulei pana nu mai au zeama. Apoi se sareaza si se pipereaza. Se taie pe diagonala feliile de piine prajita si se garnisec cu ciuperci. Se pune peste acestea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... impreuna cu laptele. Se ung 12 forme de ursuleti, se toarna ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 legatura patrunjel, citeva fire busuioc, 250 g cascaval, 4 linguri unt, piper, sare, 150 g ciuperci din conserva, 8 felii piine prajita Mod de preparare: Se toaca verdeturile, cascavalul se rade si se amesteca cu verdeata si untul. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Se scurg ciupercile si se taie marunt. Se calesc in putin ulei pana nu mai au zeama. Apoi se sareaza si se pipereaza. Se taie pe diagonala feliile de piine prajita si se garnisec cu ciuperci. Se pune peste acestea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... din legume fierte, taiate si date pe razatoare si calite cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3-4 albusuri (de preferinta cele ramase de la prepararea maionezei), 200 g zahar, zeama de la o lamaie, 50 ml ulei sau 50 g unt topit, 1 lingura de miere, 100 g iaurt, 200g faina cernuta, 1 praf de copt, vanilie, coaja de lamaie, 50 g nuci, 50 g stafide Mod de preparare: Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu uleiul (untul topit). Faina se amesteca cu praful de copt, nucile usor prajite si stafidele. Se adauga la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingredinte: Mod de preparare: Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pana aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smantana si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pana se incorporeaza...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. faina, 140 gr. unt, 3 linguri smantana, un varf de cutit de sare, marmelada, un ou, nuci, zahar Mod de preparare: Se framinta repede un aluat (din faina, unt, smantana si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm, care se taie in patratele. Acestea se umplu cu marmelada fina si se indoaie, in forma de triunghiuri. Se ung deasupra cu ou batut si se presara nuci tocate, amestecate cu zahar. Se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit 15-20...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg mere, 2 linguri unt, 4-5 linguri zahar, 2 galbenusuri, citeva linguri nuci macinate, coaja si zeama de lamiie, 3 chifle vechi, 1/2 l lapte, pesmet, zahar vanilat Mod de preparare: Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nucile macinate si coaja rasa de lamiie. Se taie chiflele felii, se moaie repede in laptele cald, se farimiteaza cu furculita si se amesteca cu merele si cu celelalte ingrediente. La urma se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com