prajitei pufosi cu fusul care se pregateau la nuntiile moldovenesti yotube
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
torturi moldovenesti, care este osul amar de la crap, prajitei pufosi cu fusul care se pregateau la nuntiile moldovenesti, clatite moldovenesti, salaturi moldovenesti, langosi pufosi cu branza sarata, prajitei cu fusul, saralii moldovenesti, prajitei pufosi cu fusul, papanasi pufosi
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... 2. Lasati aluatul la crescut o ora. 3. Pregatiti intre timp siropul - puneti la ... turnati peste ei usor siropul pregatit mai sus. Ii lasati sa ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Mousse mascarpone cu piersici si mousse ciocolata alba cu zmeura-12 kg.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
Dragii mei, mi-am dorit tare mult sa va arat tehnica prepararii acestor mucenici, si in zeama si dospiti, iar acum, ca am reusit s-o fac, sint foarte incantata :) Sper sa va fie de folos ambele retete, mai ales ca sint de post ;) ...si daca tot am prins curaj (groaza-mi mai era de aluaturile cu drojdie :D) am sa incerc si varianta "de dulce", adica cu oua, unt, etc. Pe saptamana viitoare, insa, acum imi iau o binemeritata pauza :))) Ingrediente: Pentru aluat: - 500 g. faina - 25 g. drojdie ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Crema mascarpone cu piersici si mousse de iaurt cu ananas-4,5 kg.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
Chiar daca am facut nenumarate retete de chec cu fiecare reteta noua descoper un rezultat si mai bun iar acesta e unul dintre ele, unul dintre cele mai reusite checuri sursa: Patricia Iordache de pe bucataras.ro 6 oua 1 cescuta de 150 ml cu faina cernuta o data 1 cescuta de 150 ml zahar 6 linguri de ulei 1/2 lgt praf de copt stins coaja de portocale coaja de lamaie sare nuca 1 lgt cu varf de cacao stafide rom valinie coniac rahat cubulete Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Cozonacul are pui Dragalasi si deliciosi Cand ii vezi pe loc iti spui: Manca-i-ar mama de pufosi! INGREDIENTE pentru aluat 500 gr faina 260 ml lapte 30 gr drojdie proaspata 50 gr unt la temp camerei 2 linguri zahar 1 ou + 1 albus INGREDIENTE pentru umplutura Cacao/ nesquik Zahar PLAN DE LUCRU muffins din [&] Post-ul MUFFINS DIN ALUAT PUFOS apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone drept ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Crema ciocolata cu piersici si mascarpone cu fructe de padure-3,7 kg.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
500 gr faina 200 ml lapte caldut(atentie nu fierbinte) 10 gr drojdie 150 gr zahar 100 gr unt 4 galbenusuri esenta de vanilie coaja de portocala(2,3 linguri Aluatul este acelas ca la cozonaci ,care este super super bun,si bineinteles si mucenicii au iesit deliciosi.La cantitatea folosita mi-au iesit 20 de mucenici. Dupa ce am impartit aluatul,am facut opturi,eu nu i-am mai impletit din lipsa de timp dar si asa au iesit super.I-am lasat la crescut aprox o ora,i-am uns cu un ou batut amestecat...
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
Reteta asta este preluata de la buna mea prietena Laura Adamache, o minune de femeie, asa cum toata lumea stie. Nici nu are rost sa mai zic eu lucruri despre ea, ca iar ma acuza lumea ca fac reclama :)) Asa ca va poftesc sa ii vizitati blogul culinar, unde veti gasi mii si mii de retete absolut minunate!!! Multumesc Laura, pentru reteta asta si pentru toate lucrurile pe care le-am invatat de la tine ! Esti un om minunat! 500 g faina 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata un praf de...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Prima etapa : Citeste mai departe...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Cand spun fructe de padure, Ma gandesc la drumetii Sau la un chec, cum ar fi Unul pufos, cu iaurt si mure. INGREDIENTE 4 oua 150 gr de zahar 180 gr de faina 1 plic praf de copt 50 ml ulei 140 gr iaurt (am folosit iaurt cu 3,5% grasime) un praf de sare 300 [&] Post-ul CHEC PUFOS CU IAURT SI MURE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Tre sa mai uncerc nu mi a iesit aluatul Ingrediente aluat : -1 kg faina 000 -40 g drojdie proaspata sau 14 gr drojdie uscata -250-300 gr zahar -350-400 ml lapte cald -150 g unt topit -50 ml ulei -10 galbenusuri -coaja de la 1 lamaie -coaja de la 1 portocala -vanilie sau 1 pastaie de vanilie -1/2 lgt rasa de sare -dupa gust stafide, rahat, cacao, nuca, fructe confiate -1 ou pentru uns -1 lg untura de porc facultativ Ingrediente compozitie : -400 nuca -75 cacao -150 zahar tos -30 ml rom (o...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pentru a obtine o culoare frumoasa a carnei, inainte de a o pune in cuptor, facem o prajire in cratita cu ulei. Untul hraneste carnea, nu da culoarea, deci folositi ulei. Asezonati carnea pe o fata cu sare si piper, puneti la prajit in cratita. Daca asezonati inainte, sucul carnei se va elibera.Asezonam cu sare si piper cealalalta parte si o intoarcem pentru a o praji. Cand intoarceti carnea, nu folositi furculita, pentru nu a impunge carnea si sucul sa iasa. Aceasta etapa o puteti face in ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Cand nu stim ce sa pregatim si avem acasa un ado ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se-apropie ziua in care Bem 44 de pahare. Si ca sa nu ametim Mucenici de post servim!
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot, se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min., dupa care se ia de pe foc. Cand e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate...
Reţetă de pe www.eculinar.ro