Cauta in 21.292 retete
Pune o oala mare cu apa usor sarata la fiert, iar dupa primul clocot adauga pastele si fierbe-le pâna se înmoaie, aproximativ 8 minute. Apoi se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Într-un bol mare se amesteca împreuna maioneaza, otetul, zaharul, mustarul, sarea si piperul. Apoi, adaugam ceapa, ardeiul, morcovul si pastele. Se introduce salata la frigider pentru cel putin patru ore (sau se lasa peste noapte) înainte de servire.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sa vezi si sa nu crezi, dar 123 de bloggeri au raspuns initiativei lui Chinezu si au facut un top al cartilor citite in 2013. Topul meu il gasiti aici . Mai jos va las infograficul realizat pe baza preferintelor bloggerilor. Eu recunosc ca in urma acestuia mi-am cumparat cartea Alinei Nedelea, Soseaua Catelu 42, si urmeaza sa achizitionez si alte titluri care mi-au atras atentia. Ma bucur ca lumea citeste si sper ca 2014 sa fie un an si mai bogat in lecturi (pentru mine anul a inceput bine...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
150 gr. carne de pasare, 75 gr. orez, 10 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare: Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Orezul se adauga curatat si spalat, dupa aproximativ 10 minute. Se fierbe inabusit si se scade la cuptor. Mod de servire Se serveste cu unt si patrunjel tocat deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Simplu si gustos! - rondele de calamari - 1 ou batut - faina - sare - apa - lamaie, optional Se face o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite, se dau calamarii prin ea si se prajesc in ulei incins. Se scot pe foaie absorbanta si se aduc la masa cu o jumatate de lamaie, pentru cei care doresc sa serveasca cu lamaie stoarsa .
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline Mod de preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si maslinele. Cratita se pune la cuptor pana se moaie legumele si orezul este fiert. Daca este nevoie se mai toarna putina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se continua astfel cu tot pilaful. Felioarele de cirnati se asaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 dovlecei, 6 linguri ulei, 4 cescute orez, 4 cepe, 4 rosii, marar verde, sare, piper Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de 1/2 cm. se prajesc. Se inabusa ceapa, orezul spalat, mararul, piperul si rosiile felii. Se amesteca si cu dovleceii prajiti si se adauga apa fierbinte, de trei ori cat cantitatea de orez. Se scade bine si se serveste rece, daca este preparat cu ulei, si cald, daca s-a preparat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea ... si sosul se pun deasupra pilafului cald cind se scoate de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
pulpa de vitel, branza prosciutto, frunze proaspete de menta, faina, unt, vin alb sec, sare, piper Mod de preparare: Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta (uscat doar in utlimul caz, pentru ca nu mai au aroma) si o felie de branza pe fiecare felie. Se indoaie feliile in doua si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea , se lasa cite doua minute pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
citeva fire de praz, o ceapa, o ceasca orez, 3 lunguri ulei, o lingura bulion sau citeva rosii Mod de preparare: Se taie prazul felii subtiri, se inabusa in ulei, se amesteca cu orezul pregatit ca pilaful.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. ciuperci, 500 gr. orez, 1 litru de apa, 150 gr. unt, sare Mod de preparare: Se taie in patratele mici ciuperci proaspete, curatate si spalate si se prajesc intr-o cratita in unt topit proaspat sau in ulei. Se toarna deasupra apa clocotita, se adauga sare, unt, orez spalat in apa fierbinte si se fierbe totul pana cind orezul se umfla si se desface bob de bob.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... parte din proiectul ,,Biblioteca Bloggerului Roman", Editia a II-a. Contributia mea la ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
orez, 3 cepe, 3 ardei gras, 1 telina, 1 morcov, 1 cutie ciuperci, rosii, ulei Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga apa si se pune la cuptor. Mod de servire Se serveste cu marar si patrunjel tocat pe deasupra, rece sau cald
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 6 cescute orez, 2 linguri unt proaspat, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, sare Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se stinge cu putina apa rece si se pune carnea taiata bucati la fiert cu sare. Cind carnea este aproape fiarta se toarna orezul ales si spalat. La o masura de orez se socotesc 3 masuri de lichid. La un orez de calitate superioara sunt suficiente doua masuri de apa....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o cana orez, 4 cani apa, ceapa, morcovi, carne(ciuperci), sare, piper Mod de preparare: Ceapa, morcovii, carnea (ciupercile) se calesc in putin ulei. Se adauga orez, apa, sare, piper si se da la cuptor. Mod de servire Cu ochiuri romanesti
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600-700 gr. ciuperci, 1 buc. ceapa, o ceasca orez, 3 linguri ulei, sare, verdeata tocata Mod de preparare: Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu apa clocotita. Se adauga ciupercile spalate si taiate felii, se presara sarea si se pun la foc potrivit timp de 20 minute. Mod de servire Se serveste imediat, presarat cu verdeata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 cescuta de orez 4 cani de supa curcan 1 catel mare usturoi ulei de masline 1 ceapa alba mare 1 ceapa rosie mare 1/2 capia rosu 1 morcov 1/2 albitura condimente curry, boia, piper alb 1 lg vegeta patrunjel Supa de curcan: Intr-o oala mai mica am pus apa , o aripa mare de curcan, o lgt boia, o lgt curry, piper. Se caleste in uleiul incalzit cepele tocate foarte fin, se aduga morcovul ras fin dupa care orezul. Urmeaza ardeiul si apoi albitura tocate marunt. Se stinge cu supa fierbinte ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
300-400 g carne, zarzavat, 150 g orez, 750 ml supa de carne, o lingurita ceapa rasa, untdelemn,frunze de patrunjel, telina, sare, untdelemn sau unt. Mod de preparare: Carnea se fierbe in supa de carne cu zarzavatul. Orezul curatat de impuritati, spalat in sita de sirma, bine scurs, se caleste, 2 minute, cu ceapa intr-o cratita cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, amestecand mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi se stinge cu supa de carne cintarita si o lingurita cu varf de "vegeta" pentru ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 cescute orez, 2-3 cepe, 2 linguri grasime, 2 linguri unt, 200 gr.sunca, sare Mod de preparare: Se inabusa ceapa in grasime, se adauga apa multa si se lasa sa fiarba pana ce scade. Se adauga orezul si apoi lichidul necesar. Cind orezul este pe trei sferturi fiert, se adauga sunca taiata cuburi. Cind este totul fiert, inclusiv sunca, se adauga 2 linguri unt proaspat si se serveste.
Reţetă de pe www.retete-bune.com