Cauta in 21.292 retete
Orezul se spala si l punem la fiert cu 1 ceapa,ardeiul,pastarnacul toate taiete foarte mici sau date prin robot,adaugam sare ,foi de dafin ,3 linguri ulei si putin piper,pana ce fierbe orezul curatam ceapa,o tocam marunt si punem la calit cu uleiul ramas,adaugam morcovii taiati marunt si orezul fiert,patrunjelul tocat . Pestele ,se condimenteaza se stropeste cu lamaie si se pune la gratar,(am folosit tigaie grill,punand o folie de alumin ptr a nu se prinde pestele)cand este facut se lasa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
UPDATE: Am generat, pe random.org, un numar intre 1 si 350 (numarul comentariilor). Potrivit extragerii efectuate prin intermediul site-ului, castigatoarele concursului sunt cele care au postat comentariile numarul 151 si 142: Andreea Ionita si, respectiv, Claudia Hossu . Le rugam sa ne trimita datele de contact pentru livrarea premiului fie la adresa retetehaplea2013@gmail.com, fie in [&] Post-ul UPDATE: castigatoarele premiilor de la Podravka Romania apare prima data in...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare) 1 cana de orez 2 cepe catei de usturoi curry boia 3 cani zeama de urzici ulei de masline sunculita facultativ Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 kg carne, 4 cescute orez, 2 linguri unt, 1 ceapa, sare, piper Se fierbe carnea in apa rece cu ceapa Mod de preparare: Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se socotesc 3 masuri de lichid. Se fierbe la foc domol 1/2 ora si cind orezul este aproape fiert, se adauga bucatile de carne. Se da la cuptor inainte de a servi. Daca se adauga putin piper, este si mai bun. Cantitatea de lichid este in functie de calitatea...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... potrivit. Dupa cca 25 minute pilaful este gata. Inainte de a fi ... si putin piper negru. In pilaf nu se amesteca cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Provocarea secreta a lunii ianuarie m-a dus pe paginile blogului Andreei, In bucataria mea . Dupa ce am rasfoit toate paginile am ales sa fac o reteta de spanac cu orez, combinatie pe care nu am incercat-o pana acum desi am mai intalnit-o. Nu pot sa spun ca am fost foarte incantata de combinatiune, sunt asa putin intre, mai trebuie sa prepar de 2-3 ori ca sa imi dau seama :)) Oul mi-a placut mult, nu am mai incercat sa il prepar asa dar imi place de numa. Andreea, multumim de reteta! ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... se lansa prima provocare Dulce Romanie , initiata de Mihaela . Cu timpul ... ca reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii februarie 2012 cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Mi-e dor in fiece clipa. Chiar daca nu sunt prezenta activ in dor, el este acolo si macina in maduva fiintei mele. Alteori imi sopteste pervers despre lucruri si fiinte dragi mie. Sau mi le arata pe rand in fotografii usor deteriorate de vreme, semn ca memoria nu-i asa de fidela precum imi place sa cred. Si rand pe rand trec prin mine amintiri si dorul se hraneste cu ele si ranjeste satisfacut. Mi-e dor de primele raze de soare calde din mai, de florile pomilor fructiferi, de bulbucii pe...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
... 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla ... tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de ... , primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende! Vineri, 27 ... volumul 7, dedicat sarbatorilor crestine, la romani, si bucatelor ritualice care le ... nationale, scrisa de Radu Anton Roman. Traditia...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
1/2 kg urzici, 4 cescute de orez, 1 ceapa, 3-4 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare: Se aleg urzicile (numai frunze), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata, lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se toaca nu prea marunt. Se alege si se spala orezul, se usuca in ulei fierbinte, se adauga ceapa foarte marunt tocata, sarea, piperul si zeama in care au fiert urzicile, bine limpezita. Se lasa la foc mic sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor pana cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Vinegreta este cel mai popular dressing (sos pentru salata) al lumii, iar francezii au o adevarata slabiciune pentru el. Nu exista local in Franta, de la cel mai modest pana la cel mai luxos, care sa nu ofere clientilor vinegreta. Atat de mare e slabiciunea francezilor pentru vinegreta incat, pentru a atrage clienti, si restul restaurantelor etnice din Paris ofera langa pachetele de primavara chinezesti sau salata greceasca acest sos rece caruia englezii ii spun dressing frantuzesc. Numele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pune o oala mare cu apa utor sarata la fiert, iar dupa primul clocot adauga pastele si fierbe-le pâna se înmoaie, aproximativ 8 minute. Apoi se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Într-un bol mare se amesteca împreuna maioneaza, otetul, zaharul, mustarul, sarea si piperul. Apoi, adaugam ceapa, ardeiul, morcovul si pastele. Se introduce salata la frigider pentru cel putin patru ore (sau se lasa peste noapte) înainte de servire.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foc mic 25-30 minute. Pilaful nu trebuie amestecat cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ou, o lingurita unt, 2 lingurite faina, 100 ml lapte, 50 gr. branza telemea, sare Mod de preparare: Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga branza rasa. Se serveste sosul alaturi de un ochi romanesc, fiert in apa cu sare, in care s-a pus si o lingurita de unt sau margarina, sa nu se lipeasca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
ingrediente Paine feliata oua fierte si rase mozzorella gata razuita rosii medii taiate feliute salam de sunca sau de care preferati ardel rosu sau galben und sau cremechesse pentru uns feliutele de paine Intr-o tava potrivita se vor aseza feliutele unse cu unt sau creamchesse si peste ele salaum de sunca , o feliuta de rosie+ouale razuite +mozzarella +ardelul se serveste ca aperitiv la onomastice sau la alte aniversari ...... pofta buna ?
Reţetă de pe anca-retetedelicioase.blogspot.com
orez, ceapa, ciuperci Mod de preparare: Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun la calit peste ceapa si se lasa cateva minute bune pana scad. Orezul se fierbe separat, se aduga ciupercile, se condimenteza. Cel mai inportant este ca gustul ciupercutelor sa se simta dupa preparare. Mod de servire Se poate servi cu patrunjel presarat, peste portia fiecaruia, si nu in vasul de gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. carne de pasare (gaina), 70 gr. orez, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, 10 gr. unt, sare, verdeata, 2-3 felii de sfecla coapta Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In timpul fierberii se pune zarzavatul curatat, spalat, taiat sferturi, cu care se lasa sa fiarba pana se fragezeste. Orezul se curata, se spala si se toarna in supa. Mod de servire Se serveste cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui fara pulpe, ceapa, busuioc, salvie, menta, boia dulce, orez, 3 rosii, 2 ardei grasi, Mod de preparare: Se caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la foc foarta mic. Cand carnea este in proprotie de 80% fiarta se adauga busuiocul, salvia, menta. Se finalizeaza fiertul, cu adaugarea de rigoare a orezului care a stat la inmuiat in apa calduta cel putin 20 min. Cand este aproape gata se adauga rosiile taiate ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pe cat este de usor de facut, pe atat este de gustos. Carbonara in stil italian au un gust special dat de combinatia de paste, kaizer, vin si usturoi. O reteta legendara, se poate spune. Carbonara se poate face cu spaghete, fettucine sau penne. Ingredientele sunt pentru patru portii. Ingrediente: 300-400 grame paste, doua cepe albe, 200 grame kaizer (si mai bine e sa pui costita usor afumata), cinci oua, un pahar de vin alb, 200 grame parmezan, sare piper, ulei. Preparare: - Fierbe pastele...
Reţetă de pe retete.eva.ro