pilaf romanesc clasic
Pagina 4 din 5
Te-ar mai putea interesa:
pilaf sarbesc, pilaf, pilaf dulce ca la pomana, pilaf de orez, pilaf simplu mod de preparare, pilaf de orez cu carne tocata, pilaf cu pui, pilaf cu ciuperci, pilaf cu legume, pilaf ardelenesc
Pune o oala mare cu apa utor sarata la fiert, iar dupa primul clocot adauga pastele si fierbe-le pâna se înmoaie, aproximativ 8 minute. Apoi se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Într-un bol mare se amesteca împreuna maioneaza, otetul, zaharul, mustarul, sarea si piperul. Apoi, adaugam ceapa, ardeiul, morcovul si pastele. Se introduce salata la frigider pentru cel putin patru ore (sau se lasa peste noapte) înainte de servire.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pe cat este de usor de facut, pe atat este de gustos. Carbonara in stil italian au un gust special dat de combinatia de paste, kaizer, vin si usturoi. O reteta legendara, se poate spune. Carbonara se poate face cu spaghete, fettucine sau penne. Ingredientele sunt pentru patru portii. Ingrediente: 300-400 grame paste, doua cepe albe, 200 grame kaizer (si mai bine e sa pui costita usor afumata), cinci oua, un pahar de vin alb, 200 grame parmezan, sare piper, ulei. Preparare: - Fierbe pastele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se lansa prima provocare Dulce Romanie , initiata de Mihaela . Cu timpul ... ca reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii februarie 2012 cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Mi-e dor in fiece clipa. Chiar daca nu sunt prezenta activ in dor, el este acolo si macina in maduva fiintei mele. Alteori imi sopteste pervers despre lucruri si fiinte dragi mie. Sau mi le arata pe rand in fotografii usor deteriorate de vreme, semn ca memoria nu-i asa de fidela precum imi place sa cred. Si rand pe rand trec prin mine amintiri si dorul se hraneste cu ele si ranjeste satisfacut. Mi-e dor de primele raze de soare calde din mai, de florile pomilor fructiferi, de bulbucii pe...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
... 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla ... tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de ... , primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende! Vineri, 27 ... volumul 7, dedicat sarbatorilor crestine, la romani, si bucatelor ritualice care le ... nationale, scrisa de Radu Anton Roman. Traditia...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Vinegreta este cel mai popular dressing (sos pentru salata) al lumii, iar francezii au o adevarata slabiciune pentru el. Nu exista local in Franta, de la cel mai modest pana la cel mai luxos, care sa nu ofere clientilor vinegreta. Atat de mare e slabiciunea francezilor pentru vinegreta incat, pentru a atrage clienti, si restul restaurantelor etnice din Paris ofera langa pachetele de primavara chinezesti sau salata greceasca acest sos rece caruia englezii ii spun dressing frantuzesc. Numele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
ingrediente Paine feliata oua fierte si rase mozzorella gata razuita rosii medii taiate feliute salam de sunca sau de care preferati ardel rosu sau galben und sau cremechesse pentru uns feliutele de paine Intr-o tava potrivita se vor aseza feliutele unse cu unt sau creamchesse si peste ele salaum de sunca , o feliuta de rosie+ouale razuite +mozzarella +ardelul se serveste ca aperitiv la onomastice sau la alte aniversari ...... pofta buna ?
Reţetă de pe anca-retetedelicioase.blogspot.com
Sa vezi si sa nu crezi, dar 123 de bloggeri au raspuns initiativei lui Chinezu si au facut un top al cartilor citite in 2013. Topul meu il gasiti aici . Mai jos va las infograficul realizat pe baza preferintelor bloggerilor. Eu recunosc ca in urma acestuia mi-am cumparat cartea Alinei Nedelea, Soseaua Catelu 42, si urmeaza sa achizitionez si alte titluri care mi-au atras atentia. Ma bucur ca lumea citeste si sper ca 2014 sa fie un an si mai bogat in lecturi (pentru mine anul a inceput bine...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Simplu si gustos! - rondele de calamari - 1 ou batut - faina - sare - apa - lamaie, optional Se face o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite, se dau calamarii prin ea si se prajesc in ulei incins. Se scot pe foaie absorbanta si se aduc la masa cu o jumatate de lamaie, pentru cei care doresc sa serveasca cu lamaie stoarsa .
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Pune o oala mare cu apa usor sarata la fiert, iar dupa primul clocot adauga pastele si fierbe-le pâna se înmoaie, aproximativ 8 minute. Apoi se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Într-un bol mare se amesteca împreuna maioneaza, otetul, zaharul, mustarul, sarea si piperul. Apoi, adaugam ceapa, ardeiul, morcovul si pastele. Se introduce salata la frigider pentru cel putin patru ore (sau se lasa peste noapte) înainte de servire.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... parte din proiectul ,,Biblioteca Bloggerului Roman", Editia a II-a. Contributia mea la ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
1 cescuta de orez 4 cani de supa curcan 1 catel mare usturoi ulei de masline 1 ceapa alba mare 1 ceapa rosie mare 1/2 capia rosu 1 morcov 1/2 albitura condimente curry, boia, piper alb 1 lg vegeta patrunjel Supa de curcan: Intr-o oala mai mica am pus apa , o aripa mare de curcan, o lgt boia, o lgt curry, piper. Se caleste in uleiul incalzit cepele tocate foarte fin, se aduga morcovul ras fin dupa care orezul. Urmeaza ardeiul si apoi albitura tocate marunt. Se stinge cu supa fierbinte ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... si se serveste impreuna cu pilaful. - 400 g carne de miel sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . Chinezu a lansat prococarea Biblioteca bloggerului roman si ma simt oarecum obligata ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... . Intre timp, se prepara sosul romanesc. Faina se amesteca intr-o tigaita ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... broccoli si dovleceii, se pune pilaful din nou la fiert (5-7 minute ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun intr-o cratita ciorba si vinul si se pun pe foc. Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga orezul, ceapa si usturoiul si se lasa 2 minute pe foc sau pana cand orezul devine maroniu si ceapa este moale. Se pune in tigaie o cana de ciorba din cratita si se lasa pe foc amestecand continuu, pana scade lichidul. Se mai adauga o cana de ciorba si se repeta procedeul. Se continua pana cand se termina ciorba iar orezul este moale. Se adauga ardeiul gras, maslinele, porumbul, busuiocul si se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se pune la foc in 3 l de apa rece. Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru. Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupa gust, cu sucul stors din rosii. Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Apoi, tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se inabusa ceapa taiata fin cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se aseaza intr-o tava un rind de rosii taiate felii, curatate de pielita, un rind de ardei taiati felii, inabusiti separat cu sare, verdeata, un rind de orez inabusit cu ceapa si rosii. Se continua pina ce se termina toata cantitatea, deasupra raminind un strat de rosii si verdeata. Se toarna ulei rece si se da la cuptor pina se rumeneste bine. In momentul servirii, se mai...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cea mai buna reteta Ingrediente pentru 4 persoane : 200 gr paste cu ou la molisana 300 gr fructe de mare pentru paella 200 ml vin alb sec 1 conserva cirio rosii tocate 1 lg pasta concentrata de tomate 1 lgt zahar 6 catei mari de usturoi 5 boabe de piper mozaic 3 boabe de coriandru 2 foi de dafin 2 fulgi de ardei iute 1 ceapa mare rosie Busuioc uscat Oregano uscat Patrunjel proaspat Busuioc proaspat 2 lgt curry 1 lgt boia dulce Sare de Himalaya proaspat rasnita Piper proaspat rasnit Ulei de...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com