Cauta in 21.294 retete
Acest fel de mancare este usor de pregatit, extrem de nutritiv si sepoate servi cu salata simpla sau cu sparanghel. Ingrediente necesare: 41/2 cani ciorba de legume sau supa din conserva 3/4 cana vin alb sec 250g orez 1 ceapa mica tocata 1 catel de usturoi, tocat 1 1/2 lingura ulei de masline 3/4 cana ardei gras, taiat marunt 4 masline, taiate in felii subtiri 1 1/4 cana boabe porumb, proaspete, congelate sau din conserva 1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 lingura busuioc uscatsare de mare si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cu siguranta ai auzit cat de sanatoase si pline de vitamine sunt urzicile. Si pentru ca acesta este sezonul lor, le poti include in meniul tau, mai ales daca tii post. Ingrediente: 500 grame de urzici, 1 ceapa, 2 linguri cu ulei, 1 ceasca cu orez, sare. Preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste usor. Urzicile fierte si tocate, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul. Se toarna doua cesti cu apa in care au fiert urzicile, se adauga sare, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 gr. carne de berbec, 1 pahar de orez, 2 cepe, 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cat sa le acopere, se pune capacul si se fierb inabusit pana cind carnea este moale. Cind se serveste la masa se pun pe platou bucati de carne impreuna cu zeama in care a fiert, iar deasupra se asaza pilaf fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Reteta clasica, cel mai bun pilaf 2 pulpe de pui 1 cescuta plina ... lichidul pana la racire. Servim pilaful cu legumele si carnea. Nemaipomenit ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
o cana de orez 1 morcov 1 ceapa 1 piept de pui dezosat 2 cani supa de pui 1 pahar apa patrunjel verde sare, piper, vegeta ceapa se taie marunt, morcovul se curata si se taie cubulete, orezul se spala un vas de yena se unge cu ulei se pune ceapa, morcovul si orezul si se condimenteaza. pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza si se aseaza peste orez, se presara patrunjel verde. se toarna usor supa si se introduce vasul in cuptorul incalzit. se verifica din cand in cand si se mai completeaza...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Varianta I : Portii pentru 2 persoane 1 ceasca de orez cu bob rotund 4-5 cesti supa de legume sau carne Ulei de masline Sare sau vegeta Patrunjel verde Pastarnac, patrunjel, morcov, telina, ceapa alba si rosie, cozile de patrunjel le punem la fiert in apa cu sare, apa cat sa le acopere cu 2-3 degete. Le-am taiat felii subtiri sa fiarba mai repede si ceapa am lasat-o intreaga. Orezul se spala neaparat in 3 ape dupa care in a patra apa se lasa la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Pilaful de orez cu piept de pui pare a fi o mancarica clasica ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... Pilaf cu legume si costita Ingrediente: 1 cana de orez 1 morcov Cativa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , se sareaza si se pipereaza. Pilaful de orez cu mazare se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Separat se oparesc urzicile, in prealabil fiind spalate. Dupa ce au fost oparite, se strecoara si se taoaca. Peste ceapa calita, se adauga urzicile si orezul deja umflat. Se lasa sa fiarba si se mai adauga zeama de supa. Se adauga spre sfarsit usturoiul pisat si sare dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orezul se spala si l punem la fiert cu 1 ceapa,ardeiul,pastarnacul toate taiete foarte mici sau date prin robot,adaugam sare ,foi de dafin ,3 linguri ulei si putin piper,pana ce fierbe orezul curatam ceapa,o tocam marunt si punem la calit cu uleiul ramas,adaugam morcovii taiati marunt si orezul fiert,patrunjelul tocat . Pestele ,se condimenteaza se stropeste cu lamaie si se pune la gratar,(am folosit tigaie grill,punand o folie de alumin ptr a nu se prinde pestele)cand este facut se lasa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare) 1 cana de orez 2 cepe catei de usturoi curry boia 3 cani zeama de urzici ulei de masline sunculita facultativ Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg carne, 4 cescute orez, 2 linguri unt, 1 ceapa, sare, piper Se fierbe carnea in apa rece cu ceapa Mod de preparare: Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se socotesc 3 masuri de lichid. Se fierbe la foc domol 1/2 ora si cind orezul este aproape fiert, se adauga bucatile de carne. Se da la cuptor inainte de a servi. Daca se adauga putin piper, este si mai bun. Cantitatea de lichid este in functie de calitatea...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... potrivit. Dupa cca 25 minute pilaful este gata. Inainte de a fi ... si putin piper negru. In pilaf nu se amesteca cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg urzici, 4 cescute de orez, 1 ceapa, 3-4 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare: Se aleg urzicile (numai frunze), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata, lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se toaca nu prea marunt. Se alege si se spala orezul, se usuca in ulei fierbinte, se adauga ceapa foarte marunt tocata, sarea, piperul si zeama in care au fiert urzicile, bine limpezita. Se lasa la foc mic sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor pana cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... foc mic 25-30 minute. Pilaful nu trebuie amestecat cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
orez, ceapa, ciuperci Mod de preparare: Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun la calit peste ceapa si se lasa cateva minute bune pana scad. Orezul se fierbe separat, se aduga ciupercile, se condimenteza. Cel mai inportant este ca gustul ciupercutelor sa se simta dupa preparare. Mod de servire Se poate servi cu patrunjel presarat, peste portia fiecaruia, si nu in vasul de gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. carne de pasare (gaina), 70 gr. orez, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, 10 gr. unt, sare, verdeata, 2-3 felii de sfecla coapta Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In timpul fierberii se pune zarzavatul curatat, spalat, taiat sferturi, cu care se lasa sa fiarba pana se fragezeste. Orezul se curata, se spala si se toarna in supa. Mod de servire Se serveste cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui fara pulpe, ceapa, busuioc, salvie, menta, boia dulce, orez, 3 rosii, 2 ardei grasi, Mod de preparare: Se caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la foc foarta mic. Cand carnea este in proprotie de 80% fiarta se adauga busuiocul, salvia, menta. Se finalizeaza fiertul, cu adaugarea de rigoare a orezului care a stat la inmuiat in apa calduta cel putin 20 min. Cand este aproape gata se adauga rosiile taiate ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com