pilaf braila
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
pilaf sarbesc, pilaf, pilaf dulce ca la pomana, pilaf de orez, pilaf simplu mod de preparare, pilaf de orez cu carne tocata, pilaf cu pui, pilaf cu ciuperci, pilaf cu legume, pilaf ardelenesc
Acest fel de mancare este usor de pregatit, extrem de nutritiv si sepoate servi cu salata simpla sau cu sparanghel. Ingrediente necesare: 41/2 cani ciorba de legume sau supa din conserva 3/4 cana vin alb sec 250g orez 1 ceapa mica tocata 1 catel de usturoi, tocat 1 1/2 lingura ulei de masline 3/4 cana ardei gras, taiat marunt 4 masline, taiate in felii subtiri 1 1/4 cana boabe porumb, proaspete, congelate sau din conserva 1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 lingura busuioc uscatsare de mare si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cu siguranta ai auzit cat de sanatoase si pline de vitamine sunt urzicile. Si pentru ca acesta este sezonul lor, le poti include in meniul tau, mai ales daca tii post. Ingrediente: 500 grame de urzici, 1 ceapa, 2 linguri cu ulei, 1 ceasca cu orez, sare. Preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste usor. Urzicile fierte si tocate, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul. Se toarna doua cesti cu apa in care au fiert urzicile, se adauga sare, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Reteta clasica, cel mai bun pilaf 2 pulpe de pui 1 cescuta plina ... lichidul pana la racire. Servim pilaful cu legumele si carnea. Nemaipomenit ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
o cana de orez 1 morcov 1 ceapa 1 piept de pui dezosat 2 cani supa de pui 1 pahar apa patrunjel verde sare, piper, vegeta ceapa se taie marunt, morcovul se curata si se taie cubulete, orezul se spala un vas de yena se unge cu ulei se pune ceapa, morcovul si orezul si se condimenteaza. pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza si se aseaza peste orez, se presara patrunjel verde. se toarna usor supa si se introduce vasul in cuptorul incalzit. se verifica din cand in cand si se mai completeaza...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Varianta I : Portii pentru 2 persoane 1 ceasca de orez cu bob rotund 4-5 cesti supa de legume sau carne Ulei de masline Sare sau vegeta Patrunjel verde Pastarnac, patrunjel, morcov, telina, ceapa alba si rosie, cozile de patrunjel le punem la fiert in apa cu sare, apa cat sa le acopere cu 2-3 degete. Le-am taiat felii subtiri sa fiarba mai repede si ceapa am lasat-o intreaga. Orezul se spala neaparat in 3 ape dupa care in a patra apa se lasa la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... Pilaf cu legume si costita Ingrediente: 1 cana de orez 1 morcov Cativa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Separat se oparesc urzicile, in prealabil fiind spalate. Dupa ce au fost oparite, se strecoara si se taoaca. Peste ceapa calita, se adauga urzicile si orezul deja umflat. Se lasa sa fiarba si se mai adauga zeama de supa. Se adauga spre sfarsit usturoiul pisat si sare dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orezul se spala si l punem la fiert cu 1 ceapa,ardeiul,pastarnacul toate taiete foarte mici sau date prin robot,adaugam sare ,foi de dafin ,3 linguri ulei si putin piper,pana ce fierbe orezul curatam ceapa,o tocam marunt si punem la calit cu uleiul ramas,adaugam morcovii taiati marunt si orezul fiert,patrunjelul tocat . Pestele ,se condimenteaza se stropeste cu lamaie si se pune la gratar,(am folosit tigaie grill,punand o folie de alumin ptr a nu se prinde pestele)cand este facut se lasa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare) 1 cana de orez 2 cepe catei de usturoi curry boia 3 cani zeama de urzici ulei de masline sunculita facultativ Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
orez, ceapa, ciuperci Mod de preparare: Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun la calit peste ceapa si se lasa cateva minute bune pana scad. Orezul se fierbe separat, se aduga ciupercile, se condimenteza. Cel mai inportant este ca gustul ciupercutelor sa se simta dupa preparare. Mod de servire Se poate servi cu patrunjel presarat, peste portia fiecaruia, si nu in vasul de gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. carne de pasare, 75 gr. orez, 10 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare: Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Orezul se adauga curatat si spalat, dupa aproximativ 10 minute. Se fierbe inabusit si se scade la cuptor. Mod de servire Se serveste cu unt si patrunjel tocat deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline Mod de preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si maslinele. Cratita se pune la cuptor pana se moaie legumele si orezul este fiert. Daca este nevoie se mai toarna putina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se continua astfel cu tot pilaful. Felioarele de cirnati se asaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 dovlecei, 6 linguri ulei, 4 cescute orez, 4 cepe, 4 rosii, marar verde, sare, piper Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de 1/2 cm. se prajesc. Se inabusa ceapa, orezul spalat, mararul, piperul si rosiile felii. Se amesteca si cu dovleceii prajiti si se adauga apa fierbinte, de trei ori cat cantitatea de orez. Se scade bine si se serveste rece, daca este preparat cu ulei, si cald, daca s-a preparat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea ... si sosul se pun deasupra pilafului cald cind se scoate de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
citeva fire de praz, o ceapa, o ceasca orez, 3 lunguri ulei, o lingura bulion sau citeva rosii Mod de preparare: Se taie prazul felii subtiri, se inabusa in ulei, se amesteca cu orezul pregatit ca pilaful.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
orez, 3 cepe, 3 ardei gras, 1 telina, 1 morcov, 1 cutie ciuperci, rosii, ulei Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga apa si se pune la cuptor. Mod de servire Se serveste cu marar si patrunjel tocat pe deasupra, rece sau cald
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 6 cescute orez, 2 linguri unt proaspat, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, sare Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se stinge cu putina apa rece si se pune carnea taiata bucati la fiert cu sare. Cind carnea este aproape fiarta se toarna orezul ales si spalat. La o masura de orez se socotesc 3 masuri de lichid. La un orez de calitate superioara sunt suficiente doua masuri de apa....
Reţetă de pe www.retete-bune.com