Cauta in 21.294 retete
În prima faza iaurtul se sareaza-pipereaza-boiaza si se amesteca bine cu zeama de lamâie. În acest amestec se aseaza pastravii si se lasa o ora la rece. În paralel, pesmetul se pune peste fulgii de porumb usor farâmitati, iar prin acest amestec se tavalesc pastravii care mai apoi se prajesc în ulei pâna devin crocanti. Preparatul se serveste cu rosii taiate cubulete, usturoi zdrobit, sare si patrunjel verde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastravii se curata si se spala în multa apa rece. Se presara cu sare, piper si rozmarin si se lasa la rece cam 15 minute. Faina se amesteca cu malaiul. Pastravii se tavalesc în amestecul de faina, apoi se pun într-o tava acoperita cu hârtie de copt si se stropesc cu ulei de masline. Tava se pune în cuptorul încins la 250 °C, cam 20 de minute. Dupa 10 minute de întorc pe partea cealalta. Se servesc fierbinti, cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... la 180 de grade Celsius. Pastravii curatati si spalati se sareaza ... in lamele subtiri. In pielea pastravilor se fac incizii cu varful ... cateva lamele si in interiorul pastravilor, alaturi de cateva frunze de ... , apoi se pun cei doi pastravi. Pastravii se vor coace 20 ... razuit.In timpul in care pastravii se coc in cuptor, se ... piper si se tarna peste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Se curata si se spala pastravul. Se taie ceapa rondele si ... presara putina sare. Se pune pastravul in tava, se adauga restul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastravul eviscerat se asezoneaza cu sare, piper, ulei si se umple cu rondelele de lamâie si marar maruntit. Se pune într-o foaie de copt si se împacheteaza. Se lasa la cuptor 10-15 minute. Între timp se pune mazarea cu putina apa la fiert 5 minute. Se paseaza cu blenderul, adaugând menta, usturoiul, untul, zeama de lamâie si condimentele. Se mixeaza pâna când obtii consistenta dorita. Piureul de mazare cu menta merge de minune cu pastravul la cuptor.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si intoarceti usor cu o spatula pastravii pe partea cealalta. Garnisiti-i din ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Se spala pastravii în 3-4 ape, se sterg cu un prosop absorbant de ... de masline si otetul balsamic. 4. Pastravii se trec prin malai si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... la 180 de grade Celsius. Pastravii curatati si spalati se sareaza ... in lamele subtiri. In pielea pastravilor se fac incizii cu varful ... cateva lamele si in interiorul pastravilor, alaturi de cateva frunze de ... , apoi se pun cei doi pastravi. Pastravii se vor coace 20 ... razuit.In timpul in care pastravii se coc in cuptor, se ... piper si se tarna peste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cuptorul la maximum. Cresteaza fiecare pastrav de 10 ori pe fiecare ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de saramura, apoi vom face pastravul la gratar. Zdrobim usturoiul intr ... folie de aluminiu Preparare pastravi. Luam pastravii eviscerati (daca nu i-ai ... asteptarea) Dupa ce s-au facut pastravii, desfacem folia de aluminiu si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata cartofii si apoi pune-i la fiert în apa sarata timp de 15 minute sau pâna când intra furculita usor în ei. Se scurg si se lasa sa se usuce putin. Transfera cartofii într-un castron mare, adauga untul si asezoneaza-i dupa plac. Adauga apoi otetul sau zeama de lamâie, pune arpagicul tocat marunt deasupra si amesteca bine. Pastravul poate fi rupt în bucatele mici si amestecat cu cartofii sau poate fi lasat ca fileuri deasupra lor. Se serveste la temperatura camerei!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se eviscereaza pastravii, se spala foarte bine, se condimenteaza cu sare, piper si condiment special pentru peste, se ung cu ulei. Se pregateste din timp gratarul si cand e incins se aseaza pastravii! Se lasa cam 30 minute la fript! Se orneaza cu bucati de lamaie si rosie, taiate felii! Se servesc cu mamaliga calda si mujdei cu smantana! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pstele si se condimenteaza dupa care se aseaza in tava unsa in prealabil cu unt ,se adauga ceapa taiata julien,vinul si patrunjel. Sos Meuniere: Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min. Sosul astfel obtinut se toarna peste peste (scos de la MO) si legume. Legumele se fac dupa preferinta fiacaruia…la cuptor, la abur, in tigaie…
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Condimentati pastravul cu un praf de sare si de piper, pe ... turnati sucul de lamaie peste pastrav. Lasati-l la marinat 5 minute. Cat ... cozile ciupercilor. Dupa ce s-a marinat pastravul 5 minute, puneti in wok jumatate ... parte. Dupa ce ati rumenit pastravul, scoateti-l intr-o tava si lasati ... turnati sosul si ciupercile peste pastravul din tava. Adaugati apoi si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 200 de grade. Asaza pe o tava foaie de copt. Amesteca maioneza, mustarul si usturoiul într-un bol mic. Amesteca pesmetul si parmezanul într-un bol mai mare. Întinde amestecul de maioneza pe partea fara piele a fileului, apoi presara amestecul de pesment si acopera bine pestele cu el. Asaza pestele în tava tapetata cu foaia de cop si pune-l la cuptor timp de 12 minute sau pâna când crusta se întareste.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... presara cu patrunjel proaspat tocat. Pastravul se curata de solzi si ... lipi, este mai bine ca pastravul sa se infasoare in hartie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi ii umplem cu cateva jumatati de rosii, niste ace de rozmarin, putina coaja rasa de lamaie. Intr-un vas termorezistent punem restul de rosii si masline, pastravii, uleiul si vinul. Punem printre rosii restul de rozmarin si acoperim vasul. Dam vasul la cuptor la 200°C timp de 20 minute acoperit, apoi inca 15-20 minute fara sa fie acoperit
Reţetă de pe retete.eva.ro
Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert cu 250 ml apa usor sarata, impreuna cu 1 lingura ulei. Din cand in cand amesteci pentru a nu se prinde de baza cratitei. Intr-un castron amesteci faina cu rozmarinul, busuiocul si piperul dupa gust. Speli fileurile de peste, le tai in bucati de marime medie si le treci prin amestecul pregatit. Calesti bucatile de peste in uleiul ramas. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga ulei. Intre timp, cureti si speli ardeii. Ii tai in fasii, dupa care ii...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Intr-o tava de teflon am pus pestele spalat si curatat cu bucatele de ardei inauntrul . 2.Am adaugat ulei de masline si condimente pentru peste si l-am pus in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 15 minute. 3.L-am intors, am adaugat 1 cana de vin si i-am mai lasat 5 min.
Reţetă de pe retete.eva.ro