Cauta in 20.697 retete
Pastele se pun la fiert în multa apa cu sare, iar dupa ce sunt al dente se scurg de apa. Între timp se face în robot sosul de avocado, mixând bine avocado, frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul de masline si zeama de lamâie. Se asezoneaza cu sare, piper si fulgi de ardei iute, dupa care se toarna peste pastele calde, imediat dupa ce le-ai scurs de apa. Se adauga jumatatile de rosii cherry si se amesteca bine pâna când pastele sunt acoperite de sosul cremos de avocado.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preîncalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius. Fulgii de cocos se amesteca cu laptele condensat, se modeleaza putin cu o lingura pentru înghetata si se pun în tava de copt tapetata cu hârtie. Se lasa la cuptor aproximativ 14-16 minute pâna când se rumenesc. Mare atentie, deoarece se pot arde foarte usor!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... aluat puteti vedea reteta de Pasca cu branza dulce singura modificare ... asta am hotarat sa fac o pasca mai micuta, de aceea am ... si crucea facuta din aluat. Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte ... de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru aluat: 1 dl (60 gr.) faina, 0,5 lingura zahar, 50 gr. margarina. Umplutura: 3 mere, 1 lingura zahar Mod de preparare: Se amesteca faina, margarina si zaharul pana se obtine o compozitie gen "firmituri" (dureaza citeva minute). Se pun merele curatate si taiate felii pe fundul formei (cu diametrul de cca 23 cm), se presara zaharul (evental si scortisoara) si aluatul. Se coace la 225 grade pana cind merele se inmoaie, iar aluatul devine brun deschis, ia circa 20 minute. Mod de servire Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 300 ml lapte 100 gr zahar 2 galbenusuri 25 gr drojdie proaspata 25 gr unt 1/2 lingurita sare esenta rom coaja de lamaie si portocala 1 albus 1 lingura cacao 1 lingura zahar pentru umplutura: 500 gr branza de vaci 3 oua 3 albusuri 250 gr zahar pudra cu aroma de vanilie 50 gr ciocolata 2 linguri esenta rom coaja rasa de lamaie si portocala pentru uns: 1 galbenus 2 linguri lapte Punem faina si sarea intr-un vas. Dizolvam zaharul si drojdia in laptele...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... de buna ca cea de pasca aromata Aluatul : 25 gr drojdie ... taie 1/3 pt baza de la pasca. Din restul de aluat se ... cantitatile la umplutura, am facut o pasca mare cu aluat si cea ... la aluat si voi face o pasca mica din 500 gr branza ... mixerul. Gustam de zahar. Ungem pasca cu galbenus inainte s-o dam la ... aluat La Lena din reteta pasca cu aluat de cozonac, compozitia ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se separa albusurile de galbenusuri . Se amesteca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar , branza si smantana. Se ameateca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de branza , se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala , zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Se bat bine albusurile cu un praf de sare , zaharul ramas si cateva picaturi de zeama de lamaie.Cand sunt batute bine se adauga in cealalta compozitie cu branza amestecand incet de jos in sus cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Se înteapa cartoful cu o furculita de câteva ori, se asaza pe raftul din mijloc al cuptorului si se lasa timp de 45-60 de minute în cuptorul preîncalzit sau pâna când este copt. Se scoate cartoful din cuptor si se lasa sa se raceasca în coaja. Odata racit, se cojeste. Se pune cartoful într-un castron de dimensiuni medii si se paseaza usor cu o furculita. Se amesteca restul ingredientelor, fara sare, cu ajutorul unei linguri de lemn, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 gr faina,120 gr unt, 40 gr drojdie, o lingura zahar, o lingurita rom, 1 Mod de preparare: Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
fructe diverse, frisca Mod de preparare: Se taie marunt toate fructele si se acopera cu frisca Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
ZIUA I Pranz: 1. Bors de dovlecei Mod de preparare: fierbe 2-3 dovlecei taiati cubulete in putina apa cu un varf de cutit de sare. Strecoara-i si fierbe in zeama 3-4 fire ceapa verde tocata si 2 linguri de orez. Cand s-a fiert orezul pune dovleceii, 1 cana de bors fiert separat, verdeata tocata si mai da-le intr-un clocot. Stinge focul si presara patrunjel verde. 2. Mamaliga cu ciuperci Mod de preparare: caleste 150 g ciuperci taiate cu un catel de usturoi tocat, o lingurita de ulei de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta de baza -de vanilie: - 4 oua - 100 g. zahar - 300 ml. smantana - 1 plic de vanilie. Pentru alte sortimente de inghetata adaugati ingredientul respectiv: fructe, bucatele de ciocolata, alune sau nuci zdrobite... Eu am facut acum doar de vanilie si cacao, astfel: Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul, putin cate putin, si vanilia. Bateti smantana (eu am folosit frisca lichida). Amestecati usor albusurile, smantana si galbenusurile. Aici crema...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1 ou, o cana zahar, 1/2 cana ulei, o cana de lapte, 2 cani faina, o lingura bicarbonat, 3 linguri cu gem, 3 linguri cacao, Mod de preparare: Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina. Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si se coace la foc potrivit 30-35 minute. Prajitura fierbinte se unge cu glazura de ciocolata si se presara cu fulgi de cocos. Se taie rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa, sare, verdeata, o ceasca smantana, 1 galbenus, optional un pumn de taitei sau cuburi de piine alba prajita, 1 1/2 l. apa Mod de preparare: Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sunt aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smantana cu galbenusul in castronul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg branza de vaci, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, coaja de la o lamiie, 1 lingura plina cu faina, 5 galbenusuri, 5 albusuri batute spuma, 3 linguri cu smantana, 100 g stafide, 2 linguri cu pesmet, 50 g unt, sare Mod de preparare: Brinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou, se presara stafide si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
15 gr. drojdie, 1/2 ceasca apa calda, 1/2 ceasca zahar, 3 cani lapte cald, 4 cani faina, 6 oua; 1/2 ceasca zahar, o ceasca margarina topita, 1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita zeama de lamiie, coaja de lamiie, 12 cani faina, un ou, o lingurita apa, 2 lingurite unt topit Mod de preparare: Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina. Se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ciuperci, 2 cepe mari, o telina mare, 2-3 morcovi, sare, piper, foi de dafin. Mod de preparare: Telina, morcovii si pastirnacul se dau pe razatoare. Se pun la calit in putin ulei. Se adauga sare, piper, 1-2 foi de dafin. Se pune ceapa tocata fin. Ciupercile se fierb 20 min in apa cu sare. Se lasa la scurs si se toaca marunt. Se pun peste celelalte legume si se lasa pe foc pana se moaie. Se condimenteaza. Mod de servire Se servesc reci.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
aluat de cozonac, 1 kg smantana, 200 g zahar, 3 linguri cu faina, 4 albusuri spuma, 6 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 g stafide Mod de preparare: Se amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele. Pe planseta se intinde o bucata din aluat atit cat fundul tavii. Tava se unge cu unt si se aseaza foaia. Din alta bucata de aluat se fac doua suluri impletite care se pun pe aluatul din tava, in jurul tavii, ca un...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 4 linguri zahar pudra, vanilie, coaja de lamiie, 180 g nuci macinate Mod de preparare: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga vanilia, coaja de lamiie, albusurile spuma si la urma nucile si se amesteca totul usor. Compozitia se toarna peste aluatul din tava si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com