Cauta in 20.697 retete
Se pune fasolea curatata, spalata si taiata într-o oala împreuna cu morcovii curatati si taiati rondele subtiri. Se toarna apa clocotita pâna se acopera si se lasa sa fiarba la foc potrivit pâna când morcovii si fasolea sunt fierte. Se adauga apoi mazarea care, fiind conservata, se va fierbe putin. Atentie! Apa în care au fiert legumele nu se arunca. Legumele se pun într-un castron si cât sunt înca fierbinti se pune peste ele unt proaspat si smântâna. Ghiveciul se serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toate ingredientele se cântaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute înainte de utilizare. Cuptorul se preîncalzeste pentru ~15 minute la 170C. Într-o tigaie se pun la încalzit untul si zaharul pâna se topeste zaharul. Compozitia se adauga într-un bol peste musli si se amesteca pâna ce acestia devin îmbibati în mixul de unt si zahar. Se lasa la racit pentru ~5 minute. Într-o tava de prajituri se pune hârtie de prajituri si se unge cu unt. Compozitia se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Minunatie, gustos si sanatos. -radacini de hrean -compozitia lichida : 50 ml otet de mere, 100 ml apa, 1 lingurita rasa de sare, 2 lingurite rase de zahar brun sau alb Se face un amestec din ingredientele pentru lichid si se dizolva bine zaharul si sarea. Hreanul curatat se da prin razatoarea mica dupa care se mixeaza cu blenderul adaugand putin lichid pana ajunge la consistenta dorita. Se pune in borcane inchise bine si se pastreaza la frigider. Se poate adauga cateva lingurite de maioneza...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Varianta I : 2.5 kg ghebe, 2.5 kg ciuperci champignon, 1/2 l apa, 1/2 l otet, 30 gr sare, cuisoare, ienibahar, marar uscat, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper mozaic, foi de dafin, hrean Am spalat ciupercile si le-am pus la scurs. Ciupercile champignon le-am taiat felii, palariile mari ale ghebelor le-am desfacut de picioruse iar pe cele mici le-am lasat intregi. Punem la fiert ciupercile in apa clocotita pentru 10-15 minute dupa care le scurgem. Facem un amestec din apa, otet, sare si...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
4 portocale mari (1 kg 300 gr cu tot cu coaja) coaja unei portocale (optional) 200-250 gr zahar 1 lamaie mica un strop de coniac Rezultatul este chiar neasteptat, potrivit pentru iubitorii gustului de portocale, putin amarui dar nu exagerat si nu foarte dulce, asa cum imi place mie Spalam fructele cu apa si bicarbonat alimentar. Curatam portocalele de coaja si pielita alba de deasupra, le taiem cubulete de 1 cm, inlaturam samburii, adaugam zaharul, 1 lg de coniac si zeama de lamaie,...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Gem de prune facut cu dragoste Cel mai reusit gem de prune, asta pentru ca am nimerit prune delicioase 2 kg si 300 grame de prune coapte bine (cantarite cu tot cu samburi) 200 grame zahar 1/2 suc de la o lamaie mica Asezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput lasam focul mare pana da in clocot apoi dam la mediu spre mic. Prunele se pot opari si...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
4 oua 4 lg de zahar 4 lg de apa fiarta 4 lg de ulei, 4 lg de faina 1 lg cacao, nuci, 2 maini de stafide 2-3 cuburi colorate de rahat, nuca, 2 lgt eneta de vanilie, 2 lgt esenta de rom, 1 lgt coaja de portocale 1 lgt coaja de lamaie. Galbenusurile se freaca cu zaharul se adauga apa si se mixeaza dupa care urmeaza uleiul, faina treptat si la urma albusurile batute spuma. Punem 1/2 din compozitie in tava tapetata punem rahatul taiat cubulete stafidele hidratate in rom si nucile prajite. ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Dragi doamne si domnisoare, va doresc o zi plina de iubire si soare! Zambiti mult, ca asa va sade bine, pentru ca ziua aceasta este despre voi! Si luati si o felie de tort de morcovi :) De fapt am vrut sa fac o prajitura, dar a ajuns tort doar pentru ca am copt aluatul in tava rotunda . Tort, prajitura...tot aia e. Inspiratia pentru acest tortulache mi-a venit de la o doamna frumoasa pe care sper sa o intalnesc candva, si anume Alina . Alinus, multumesc mult, draga mea, sa ai o zi minunata!...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Aluatul de pizza il gasiti aici , dar inlocuiti laptele cu apa! O ceapa rosie taiata felii rotunde un ardei gras rosu (mare) taiat cubulete o cutie ciuperci (mica) feliate doua rosii taiate cubulete o cescuta de sos de rosii gata preparat * intr-o tigaie am pus o lingura de ulei si una de apa si am pus toate legumele cu putina sare si cu capacul pus * cand ardeiul a fost fiert, am pus amestecul peste aluatul care era deja intins in tava, de vreo 10 minute * am decorat cu masline :) * se...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Începe prin a pune putin spanacul la oparit, timp în care poti cali ceapa taiata marunt, împreuna cu usturoiul si condimentele. Când acestea îsi schimba culoarea, adaugam treptat laptele urmat de spanacul oparit si scurs bine. Se lasa la scazut, însa daca preparatul este prea apos, puteti adauga o lingura de faina. Prajiti ouale si adaugati-le peste spanac, unele persoane folosesc chiar si ouale fierte. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg si 350 grame prune brumarii bine coapte 120 grame zahar 1 plic zahar vanilat 3 maini de nuca tocata 2 linguri de coniac alexandrion 1 lamaie mica 1 steluta de anason 1 lingurita praf de mirodenii: cuisoare, scortisoara, anason, etc Nuca se da putin la cuptor sa prinda o culoare, se curata de pielita uscata si se marunteste, o parte se taie grosier si o parte se macina la rasnita.Spalam prunele si le indepartam samburii. Asezam un rand de prune, unul de zahar si stoarcem zeama de lamaie....
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge o tava pentru cuptor cu putin ulei. Toarna uleiul de masline si usturoiul într-o punga mare resigilabila. Adauga buchetelele de conopida în punga si agita bine. Toarna continutul pungii în tava unsa si asezoneaza cu sare si piper. Coace timp de 25 de minute, amestecând o data. Presara parmezanul si patrunjelul si mai lasa la cuptor timp de 3-5 minute, pâna se rumeneste usor.
Reţetă de pe retete.eva.ro
aroma exotica si racoritoare, yammy 2 kg de capsuni mai coapte intre 500 gr-1 kg de zahar 2 lamai potrivite 1 legatura de menta proaspata sau uscata 2 linguri de coniac Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune legatura intreaga si la sfarsit o scoateti. Eu am pus menta uscata intr-o bucata de tifon pe care am inlaturat-o dupa fierbere. Puteti...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
O reteta de post gustoasa si sanatoasa, cu cat folositi mai multe feluri de ciuperci cu atat iese mai buna Ciuperci de mai multe feluri, eu am folosit 1 kg de ghebe si 1/2 champignon 1 ceapa rosie, 1 ceapa alba cativa catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 lgt boia dulce 1 lgt curry condimente sare Ciupercile champignon spalate le-am taiat felii iar la celelalte am lasat palariile intregi si am tocat marunt cozile. Nu se curata pielita ciupercilor, nu este necesar daca se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Rezultatul este grozav se fac pe 9 martie 200 gr mucenici 2 l apa fiarta un praf de sare 1-2 bete scortisoara 1 steluta de anason 1 lgt coaja de portocala 1 lgt coaja de lamaie scortisoara pudra dupa gust 2 linguri de faina 150 gr zahar 200 gr nuca putin rumenita la cuptor zahar vanilat esenta de vanilie si rom Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca sunteti in cautarea unei retete de friptura pentru puiul intreg, care sa fie aromata si usor de facut, aceasta este reteta perfecta. De fapt, dupa puiul in lapte a lui Jamie Oliver , aceasta a devenit rapid reteta mea preferata pentru puiul intreg. Ingrediente 1 pui intreg 2 lingurite sare 1/2 lingurita piper 1 lingurita cimbru 1 lingurita oregano 1 lingurita patrunjel 1 lingurita tarhon 1 lamaie 2 capatani de usturoi 2 cepe rosii 3 linguri de unt moale Amestecati in unt sarea, piperul,...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Pentru ca se apropie weekendul va propun un mic-dejun, pe cat de simplu pe atat de gustos si satios. Ingrediente pentru 2 persoane: - 4 felii bacon afumat, taiate cubulete - 1 praz sau cca 10 cm praz (in cazul in care prazul este mai gros), tocat - 3-4 cartofi (de marime mijlocie) - ulei de masline - unt - sare - piper Baconul tocat se caleste la foc mic cca. 5 minute, intr-o tigaie antiaderenta; se adauga inelele de praz tocat si se mai lasa pe foc inca 5 minute dupa care se scot pe o ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Varianta I facuta : eu am pus 1 l otet la 3 l de apa si au iesit cam acrisoare, puteti folosi mai putin otet sau otet de mere sa mai taie din acreala, sunt foarte bune si se pastreaza bine Legume : 1 kg gogonele, 1 kg castraveti, 1/2 varza rosie, 1/2 varza alba, cativa gogosari optional, 1/2 telina cu frunze, 1/2 kg morcovi, 1/2 conopida mica, radacina de hrean, usturoi, puneti si cateva boabe de strugure alb daca aveti sau un ardei iute Mirodenii : marar uscat, boabe de piper, boabe de...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Cea mai buna investitie in bucatarie de anul acesta a fost aparatul de inghetata si o recomand tuturor amatorilor de inghetata buna de casa. In cazul nostru, aparatul a devenit in scurt timp cel mai bun prieten si il punem la treaba tot la 3 zile si asa avem inghetata proaspata mereu in casa. Inghetata de pepene galben una din preferatele mele, iar reteta folosita i-a pus aroma faina in valoare. Laura , multumesc pentru frumoasa reteta! Ingrediente - - 500 g miez pepene galben - 150 ml iaurt...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com