Cauta in 20.692 retete
Se pune la fiert soriciul, capatâna si piciorul de porc. Când sunt aproape gata se adauga si carnea si se lasa pâna se fierb bine si zeama devine gelatinoasa. Apoi se pune usturoiul pisat si sare dupa gust. Se scoate carnea în vase, distribuita în mod egal, având grija sa nu ramâna oase. Se mai pot adauga si legume fierte (morcovi, frunze de telina etc) dupa preferinte. Se strecoara zeama ramasa si se toarna peste carnea asezata în vase, minim cât sa o acopere. Se lasa la racit...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Datorita continutului sau bogat in potasiu si acid folic, vanata este foarte apreciata. Preparate ca in reteta urmatoare, vinetele se pot servi pe paine, ca aperitiv, sau chiar ca un fel de mancare. In acest caz, salata va fi asezata pe frunze de salata verde si ornata cu rosii, ceapa verde si felii de castravete. Iti dorim pofta buna! Ingrediente si cantitati: 1/2 kg vinete; 1 ceapa de marime potrivita, tocata; 2 lingurite de patrunjel tocat; 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata; 2...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In anul 2010 am facut ultima croaziera pe Dunare la bordul unei mici ambarcatiuni. Atunci pe Dunarea romaneasca nu existau nici-un fel de amenajari pentru navigatia turistica. Am fost curios daca dupa zece ani s-a schimbat ceva. Mai multe cititi aici:
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... si ce nu este bucataria romaneasca! Cum ne mai copleseste pofta ... faptul ca in cultura culinara romaneasca ne bucuram de o atare diversitate ... ani, si saorma, in adaptarea romaneasca. Citeste continuarea in Dilema Veche
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bucataria-Romaneasca.ro partener media pentru "Cook & Soul" un eveniment caritabil organizat de Gia - Group Initiative for Animals pentru sustinerea cauzei animalelor fara stapan.
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... informatii suplimentare. GUSTA DIN CAMARA ROMANEASCA! Contact: Cluj-Napoca , str. Cometei ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Una dintre cele mai iubite ciorbite romanesti, ciorba de perisoare are o savoare aparte, data de consistenta si textura chiftelutelor plutitoare prin borsul dichisit cu legume si tamaiat cu leustean. Cea mai ieftina carne a lumii, carnea tocata isi pune din nou in evidenta versatilitatea, lasata la latitudinea bunui gust. Portii: 14 Timp preparare: 80 minute Ingrediente: 800 grame carne tocata de vita (sau amestec) 2 oua 1 ceapa marisoara 3 morcovi 1 sfert radacina de telina 2 radacini ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
600 gr. faina, 2 linguri ulei, 1 lingura otet, 1 pahar apa calda, 1 ou, 1/2 lingurita sare, 200 gr.unt pentru foi. Umplutura: 500 gr. branza de vaci, 2-3 oua, 2 linguri zahar cu vanilie, coaja de lamiie, 50 gr. stafide, 4 lingurite gris, 1 pahar lapte, putina sare Mod de preparare: Se pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si sare. Se aduce faina cite putin spre mijloc cu varful unei linguri de lemn pana se formeaza...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Placinta cu branza si stafide, desert fara varsta si sezon, imprastie arome placute si bucurie indiferent de ziua saptamanii. O placere dulce la indemana fiecaruia. Portii: 8-12 Timp de preparare: 100 de minute Ingrediente: aluat: 500 grame faina 250 grame unt gras (minim 80%) 2 galbenusuri 6 linguri de zahar 2 linguri zeama de lamaie 1 plic praf de copt (10 grame) 1 plic de zahar vanilat 200 ml smantana umplutura: 600 grame branza de vaci 3 oua 2 plicuri zahar vanilat coaja de o lamaie 50 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se pregateste blatul astfel: se pun ouale intr-un bol peste care se pune 200 ml suc rosii si apoi se adauga faina si condomentele dupa gust. Totul se amesteca cu mixerul sau manual pana se obtine o compozitie ca cea de clatite dar putin mai consistenta (dupa caz, se mai adauga faina sau suc de rosii). Se unge tava de la cuptor si se pune blatul intinzand uniform cu lingura. Peste el se pune salamul taiat cubulete, se pun maslinele intregi sau curatate de samburi, se stropeste cu restul de suc...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de noi toti, este inventie romaneasca. La inceputul secolului XVIII Anton ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... fie cautata si pe piata romaneasca, mai ales ca branza telemea ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... ) as zice ca este o salata romaneasca. Ingrediente: o legatura ceapa verde 3 rosii ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... e delicioasa cu polenta (celebra mamaliga romaneasca). Timp de pregatire : 15 minute ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si denumire 100% de origine romaneasca. Apare in documente scrise inca ... de cascaval este de origine romaneasca si s-a raspandit apoi in Ungaria ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... gama de produse. Pe piata romaneasca a ambalajelor, apare in 1999, Art ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... retete culinare specifice din Bucataria Romaneasca Drob de miel traditional Oua ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... este o leguma traditionala in bucataria romaneasca, dar si in cea internationala ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... friptura autentic romaneasca, simpla si totodata densa care se mananca de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro