Cauta in 21.294 retete
1 1/2 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc,oaie,vita sau de pasare grasa, 100 g ceapa, 100 ml untdelemn, 100 g orez, o foaie de dafin, piper, ienibahar, cimbru, marar, smantana. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut, se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata, condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca bine totul,se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne tocata, 1-2 verze, 4-5 cepe, 3 linguri grasime, 1/2 kg rosii sau 1 cana bulion, 1 cana smantana Mod de preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata piper si sare. Se amesteca bine. Varza se taie marunt si se caleste in grasime. Se asaza apoi in cratita astfel: la fund se tapeteaza cratita cu felioare de slanina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
...pentru ca la noi, zilele astea, gradina parca a explodat cu bunatati :)) ...printre care si cu mult-asteptatele vinete, pe care de-abia asteptam sa le degust, am purces in executarea unui delicios sufleu cu carne tocata si vinete, varianta de vara :P Varianta de iarna :P, o gasiti la finalul postarii... ...un sufleu proaspat, de vara, pe care vi-l recomand din toata inima (sa nu va cramponati de termenul de sufleu, prepararea lui nefiind atat de inspaimantatoare precum pare, veti vedea :D)...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
800 g carne de porc, 1,5 kg conopida, 300 g rosii, sare, piper, 200 g cascaval, 2 oua, marar, 2 cepe, pesmet Mod de preparare: Carnea si ceapa se toaca si se calesc impreuna in ulei. Se adauga un ou, sare, piper si marar. Conopida se desface buchetele si se fierbe pe jumatate in apa sarata. Intr-o tava tapetata cu pesmet se pune un start deconopida si unul de carne, astfel incit ultimul stat sa fie de conopida, iar peste el se pun ouale batute cu cascaval ras. Se introduce in cuptor 30 min....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg cartofi, 500 g carne, 2 oua intregi, 3-4 cepe, verdeata, 2 linguri grasime, 2 linguri bulion, piper Mod de preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si sare. Se amesteca bine. Cartofii taiati felii rotunde se prajesc la foc iute sau se fierb si se asaza in cratita un rind de cartofi, un rind de carne, bulion sau rosii, si se termina cu un rind de cartofi. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7-8 clatite, 1/2 kg carne, 3-4 cepe, 2 linguri grasime, 2 oua, verdeata, nucsoara, 2 linguri smantana Mod de preparare: Tocatura inabusita cu ceapa si trecuta a doua oara prin masina de tocat carne se amesteca cu doua oua intregi, verdeata, nucsoara si doua linguri smantana. Se asaza intr-o cratita un rind de clatite si un rind de carne, terminindu-se cu un rind de clatite. Se rumeneste la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o varza frumoasa, 750 gr. carne de vita tocata, 5-6 linguri smantana, 1/2 kg. rosii, verdeata, 1 buc. ardei gras, 3 linguri de grasime, o ceapa mare, sare, piper, zeama de carne, pesmet Mod de preparare: Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface varza, se taie cotorul, se scot foile inlaturind vinele groase si se opareste. Se unge apoi o cratita cu untura, se presara cu pesmet, se intind citeva foi de varza si bucati fine de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Un kg de carne tocata, 500 g vinete, 800 g catofi, 5 cepe mari, 150 g pasta de tomate, 100 ml ulei, 100 g cascaval, 5 oua, 100 g smantana, mirodenii. Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cu 2 linguri de apa. Cand se ingalbeneste usor se adauga carnea tocata si mirodeniile. Se lasa sa fiarba amestecand continuu, apoi se adauga pasta de tomate si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic, pana fierbe carnea. Cartofii si vinetele se curata de coaja,se taie rondele si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. carne, 70 gr. macaroane, 1 ou, 15 gr. unt, 2-3 linguri lapte, sare, 1-2 linguri suc de rosii Mod de preparare: Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare, la foc incet pana se inmoaie, fara sa se sfarime. Se scurg, se clatesc cu apa calda si se strecoara din nou. Se pun intr-un vas "Jena" sau emailat, in straturi alternative de macaroane cu carne fiarta tocata, fara sa se umple vasul complet. Oul se bate cu laptele si se toarna deasupra. Se adauga si untul topit. Vasul in care s-au...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1kg cartofi, 100 ml ulei masline, sare, piper, 800 g vinete, 800 g rosii, 800 g dovlecei, 3 cepe, 5 catei de usturoi, 1kg carne tocata mixta, 450g rosii in bulion, 50g unt, 50g faina, 1l lapte, 5 oua Mod de preparare: Cartofii se taie felii, se pun in tava unsa cu ulei si se condimenteaza. Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 20 min. Legumele se curata si se taie felii. Se prajesc putin. Ceapa si usturoiul se toaca,se pun la calit. Se adauga carnea tocata si bulionul si se prajesc bine....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg cartofi, 500 g carne tocata, 10-15 buc gogosari murati, suc de rosii, 1 lingura ulei, faina sau pesmet pt. tapetat tava, 2 cepe, sare, piper, 3-4 oua, 1 lingura smantana, delikat, marar Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei pana se rumenesc, se amesteca intre timp carnea tocata cu 2 oua, marar, sare, delikat, ceapa tocata, putin suc de rosii. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina amestecata cu pesmet, se aseaza primul strat de cartofi, apoi din...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 - 2 kg spanac, 1/2 kg carne, 3-4 cepe, 3 linguri grasime, 2 oua, 2 linguri bulion, sare, piper Mod de preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata, sare si piper. Se amesteca bine. Spanacul se opareste cu bors sau se inabusa in grasime si apoi se toaca cu cutit de lemn. Se asaza in cratita un rind de spanac, un rind de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 vinete, 1 punga de soia cu gust de sunca (sau simpla), 50 gr. orez, 1 kg de rosii, sare si piper, delikat, putin ulei, un ardei rosu si unul verde, o ceapa mai mare sau doua mai mici, 100 gr. branza, 100 ml lapte si o lingura de smantana plus sau cascaval Mod de preparare: Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime. Se caleste in putin ulei ceapa taiata cubulete si apoi se pun rosiile decojite si taiate tot ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. vinete, 1/2 kg. ardei gras, 1 buc conopida mica, 1 kg. cartofi, rosii proaspete (bulion), 300 gr. ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida. Se unge tava sau de preferinta vasul jena cu ulei, apoi se aseaza un rind de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rind de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cartofii se fierb in coaja si se taie felii cand inca sunt calzi. Se face un sos din ulei, otet, sare si piper care se toarna peste ei. Cand s-au mai racit se adauga legumele taiate in felii subtiri. Salata se poate orna dupa preferinta cu branza, patrunjel proaspat tocat marunt sau salata verde. - 200-300 g rosii, 500 g cartofi, 1 castravete, 2 cepe rosii, 2 ardei grasi, 1 lingura otet, 3 linguri ulei, sare, piper macinat, patrunjel proaspat, salata verde taiata fasii, branza. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4. Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust). Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita. Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se da carnea prin masina si se amesteca cu verdeata si putin cimbru. Cartofii curatati se fierb in apa cu sare, se scurg, se fac pireu si se amesteca apoi cu untul si laptele pina se omogenizeaza. Se asaza intr-o forma unsa cu unt straturi alternative de piure de cartofi si carne si se da la cuptor. Se serveste fierbinte, cu sosul tomat. - 300 g cartofi, 100 g carne, verdeata, cimbru, 2 linguri lapte, 20 g unt, sare, 100 ml sos tomat dietetic. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... taie in rondele (ca la musaca), 200 g de carne tocata, 2 rosii ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... din comert din aia mare, bulgareasca sau cu felii patrate. Inlaturam ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com