Cauta in 21.294 retete
Aceasta mancare poate fi servita si in post, dar nu numai. Daca nu postesti, poti inlocui crutoanele cu 30 g de branza sau cascaval rase. Le adaugi la pasul numarul 4, dupa care introduci vasul 5 minute la cuptor. Ingrediente necesare: Ulei de legume 2 napi mici, taiati in felii subtiri 2 dovlecei taiati felii 1 ceapa mare taiata felii 2 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de cotor si seminte, taiati felii 4 rosii taiate in patru 1/2 cana suc (supa) de legume sare de mare si piper pentru...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru cele care puneti din cand in cand dulceturi sau gemuri pentru iarna, va recomandam o reteta utila pentru camara dumneavoastra. Pepeni verzi, foarte copti Se spala, se dau in doua si se scoate miezul. Se pun la fiert intr-un cazan mare si se scad pana cand ajung un bulion gros. Se lasa sa se raceasca, se scot cu grija din cazan, lasand samburii pe fund, si se toarna in sticle cu gura mai larga. Sticlele se smolesc si se tin la rece in camara. Se mananca cu paine in zilele de post sau...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 gr. cartofi, 300 gr. carne, 1-2 buc. ceapa, o lingura faina, ulei, 2 oua, sare, piper, patrunjel, 1/2 pahar lapte (smantana) Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie felioare, se zvinta intr-o cirpa curata si se prajesc pe jumatate in ulei. Se da carnea prin masina, se amesteca cu ceapa rumenita, cu un ou, sare, piper si patrunjel tocat. Se asaza intr-o cratita mare un rind de cartofi, un rind de carne tocata, din nou un rind de cartofi, un rind de carne pana se termina. Ultimul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Musaca din cartofi si antricot, reteta culinara, modalitate de preparare reteta, instructiuni pentru gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g carne macra, 750 g cartofi, 2 cepe, 3 linguri ulei, sare, piper, verdeata, 1 lingura bulion sau 3-4 rosii, pesmet Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie felii de grosimea unui deget. Se presara cu putina sare, se lasa citeva minute sa stea cu sarea apoi se sterg cu un servet si se prajesc pe amindoua partile. Se da carnea prin masina impreuna cu doua cepe crude, apoi se pune la prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Se adauga sare si piper si se lasa ca tocatura sa se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 conserve de ton, 300 gr. orez, 2 cepe, un pachet paste fainoase, 2 morcovi, un ardei gras, 2 linguri bulion, 2 rosii, 2 oua, amestec de mirodenii pentru spaghete (se gaseste in magazinele alimentare), sare si piper Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea citeva clocote. Intr-un castron se pune pestele peste care se toarna sosul de ceapa si orez. Se amesteca bine, apoi se adauga ardeiul gras taiat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg legume, 300-400 g carne de porc slaba, de vitel sau piept de pasare, 100 g orez, 100 g ceapa, 250 ml smantana, 50 g unt sau untdelemn, marar, patrunjel. Mod de preparare: Toate legumele afara de cartofi si in plus morcovii, telina, gulia care se fierb inabusite, se pot pregati cu orez.Carnea, tocata de 2 ori prin masina, se caleste, facultativ, cu ardeiul si cu condimentele intr-o cratita cu 3-4 linguri de untdelemn si se lasa deoparte.Orezul se fierbe astfel ca bobul sa ramina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. cartofi, 100 gr. carne, verdeata, cimbru, 2 linguri lapte, 20 gr. unt, sare, 100 ml sos tomat dietetic Mod de preparare: Se da carnea prin masina si se amesteca cu verdeata si putin cimbru. Cartofii curatati se fierb in apa cu sare, se scurg, se fac pireu si se amesteca apoi cu untul si laptele pana se omogenizeaza. Se asaza intr-o forma unsa cu unt straturi alternative de piure de cartofi si carne si se da la cuptor. Mod de servire Se serveste fierbinte, cu sosul tomat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente 200 gr branza feta 200 gr sunca presata pui 5 rosii 1 ardei gras o salata 100 gr iaurt zeama de lamaie sare,piper,busuioc Mod de preparare Se rupe salata bucati,se taie rosiile felii,ceapa si ardeiul se taie rondele. Se taie sunca si branza cubulete si se adauga peste salata. Se face un dressing din iaurt,zeama de lamaie,sare,piper,busuioc si se toarna peste salata apoi se poate servi.
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg. cartofi, 6 oua, 200 gr. telemea, 100 gr. unt, 200 gr. smantana, sare, piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sunt gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; telemeaua se rade. Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se aseaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. carne, 300 gr. dovlecei tineri, 15 gr. ulei, marar, 1 ou, sare, 1-2 linguri sos de rosii, 2-3 linguri lapte Mod de preparare: Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se stropeste cu ulei si se presara mararul verde tocat, apoi se acopera cu oul batut cu lapte. Se fierbe in baia de apa la cuptor. Mod de servire Se serveste cu suc de rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1-2 verze, 1/2 kg carne, 3-4 cepe, 3 linguri grasime, 2 oua, 4 legaturi verdeata, 1/2 kg rosii, 1-2 ardei grasi, sare, piper, un graunte usturoi Mod de preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si sare. Se amesteca bine. Varza se fierbe mai mult de jumatate inainte de a se taia fideluta, apoi se prajeste cu putin bulion sau rosii si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. ciuperci, 1 kg. carne tocata, ceapa, verdeturi, sare, piper, 2-3 oua, 100-200 gr. smantana Mod de preparare: Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza, se pipereaza dupa gust. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea si zeama lasata de ciuperci a mai scazut, se da vasul deoparte. Cind tocatura s-a racorit, se amesteca cu ouale batute si cu verdeata tocata. Palariile ciupercilor, spalate si scurse, se frig pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 salata verde, 2 rosii, 2 castraveti, 2 oua fierte tari, 200 gr. sunca presata, 2 ardei grasi(unul rosu si unul galben), sare, piper, ulei, otet Mod de preparare: Se spala legumele, se taie fisii salata verde si ardeiul gras, castravetii si rosiile se taie rondele, ouale fierte se taie cubulete, sunca se taie si ea feliute. Se amesteca toate ingredientele, se sareaza, se pipereaza, se adauga dupa gust ulei si otet. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamiie. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5-6 vinete mai lungi si nu prea groase (cca 1 1/2 kg ), 300-500 g carne de porc, vitel, vaca sau piept de pasare, sau amestecata, o ceapa mare, 750 g rosii, 1-2 ardei grasi, patrunjel, piper, sare. Mod de preparare: 1.Vinetele se spala, se taie pe grosime in felii de 1 cm si se pun intr-un castron.Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca si se lasa cca 30 minute sa-si lase zeama .Apoi, se spala bine in 2-3 ape reci si se storc in pumni sau in tifon, fara sa se striveasca. Se asaza...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 300 gr. carne, 1-2 cepe, 1 lingura de faina, ulei, sare, 2 oua, piper, patrunjel verde, 1/2 pahar lapte Mod de preparare: Se taie felii cartofii, se usuca intr-o cirpa curata, se prajesc in ulei incins. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa calita, oul, sarea, piperul, patrunjelul tocat. Intr-o cratita, se aseaza straturi de cartofi, carne, ultimul strat de cartofi. Se da la cuptor, cind este aproape gata, se acopera cu sosul obtinut din ou, faina, lapte, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza.Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ce fel de musaca va place? Retete-s multe si variate. Una care usor se face E-n pozele alaturate.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
rosii, castraveti, ardei gras, sunca, ardei iute, branza, oua, masline Mod de preparare: Se curata castravetii, se taie rosiile cuburi, se taie ardei gras. Se pun intr-un bol, deasupra se pune sunca presata, se orneaza cu branza rasa, ou fiert, masline si ardei iute. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g carne porc, 500 g carne vita, 3 oua, 23 teline frumoase, 500 g rosii in conserva, 200 g cascaval ras, 3 cepe, 2 linguri pesmet, sare, piper. Mod de preparare: Carnea se macina, se amesteca cu ou, sare, piper si ceapa calita. Feliile de telian se prajesc in ulei. Se unge o tava cu putin ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza un start de felii de telina, unul de rosii, si unul de carne. Deasupra se termina cu felii de telina. Se bat 2 oua cu sare, piper si cascavalul ras. Se pune la ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com