Cauta in 18.496 retete
Aceasta mancare poate fi servita si in post, dar nu numai. Daca nu postesti, poti inlocui crutoanele cu 30 g de branza sau cascaval rase. Le adaugi la pasul numarul 4, dupa care introduci vasul 5 minute la cuptor. Ingrediente necesare: Ulei de legume 2 napi mici, taiati in felii subtiri 2 dovlecei taiati felii 1 ceapa mare taiata felii 2 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de cotor si seminte, taiati felii 4 rosii taiate in patru 1/2 cana suc (supa) de legume sare de mare si piper pentru...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru cele care puneti din cand in cand dulceturi sau gemuri pentru iarna, va recomandam o reteta utila pentru camara dumneavoastra. Pepeni verzi, foarte copti Se spala, se dau in doua si se scoate miezul. Se pun la fiert intr-un cazan mare si se scad pana cand ajung un bulion gros. Se lasa sa se raceasca, se scot cu grija din cazan, lasand samburii pe fund, si se toarna in sticle cu gura mai larga. Sticlele se smolesc si se tin la rece in camara. Se mananca cu paine in zilele de post sau...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg legume, 300-400 g carne de porc slaba, de vitel sau piept de pasare, 100 g orez, 100 g ceapa, 250 ml smantana, 50 g unt sau untdelemn, marar, patrunjel. Mod de preparare: Toate legumele afara de cartofi si in plus morcovii, telina, gulia care se fierb inabusite, se pot pregati cu orez.Carnea, tocata de 2 ori prin masina, se caleste, facultativ, cu ardeiul si cu condimentele intr-o cratita cu 3-4 linguri de untdelemn si se lasa deoparte.Orezul se fierbe astfel ca bobul sa ramina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente 200 gr branza feta 200 gr sunca presata pui 5 rosii 1 ardei gras o salata 100 gr iaurt zeama de lamaie sare,piper,busuioc Mod de preparare Se rupe salata bucati,se taie rosiile felii,ceapa si ardeiul se taie rondele. Se taie sunca si branza cubulete si se adauga peste salata. Se face un dressing din iaurt,zeama de lamaie,sare,piper,busuioc si se toarna peste salata apoi se poate servi.
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg. cartofi, 6 oua, 200 gr. telemea, 100 gr. unt, 200 gr. smantana, sare, piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sunt gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; telemeaua se rade. Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se aseaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. carne, 300 gr. dovlecei tineri, 15 gr. ulei, marar, 1 ou, sare, 1-2 linguri sos de rosii, 2-3 linguri lapte Mod de preparare: Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se stropeste cu ulei si se presara mararul verde tocat, apoi se acopera cu oul batut cu lapte. Se fierbe in baia de apa la cuptor. Mod de servire Se serveste cu suc de rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1-2 verze, 1/2 kg carne, 3-4 cepe, 3 linguri grasime, 2 oua, 4 legaturi verdeata, 1/2 kg rosii, 1-2 ardei grasi, sare, piper, un graunte usturoi Mod de preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si sare. Se amesteca bine. Varza se fierbe mai mult de jumatate inainte de a se taia fideluta, apoi se prajeste cu putin bulion sau rosii si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. ciuperci, 1 kg. carne tocata, ceapa, verdeturi, sare, piper, 2-3 oua, 100-200 gr. smantana Mod de preparare: Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza, se pipereaza dupa gust. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea si zeama lasata de ciuperci a mai scazut, se da vasul deoparte. Cind tocatura s-a racorit, se amesteca cu ouale batute si cu verdeata tocata. Palariile ciupercilor, spalate si scurse, se frig pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5-6 vinete mai lungi si nu prea groase (cca 1 1/2 kg ), 300-500 g carne de porc, vitel, vaca sau piept de pasare, sau amestecata, o ceapa mare, 750 g rosii, 1-2 ardei grasi, patrunjel, piper, sare. Mod de preparare: 1.Vinetele se spala, se taie pe grosime in felii de 1 cm si se pun intr-un castron.Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca si se lasa cca 30 minute sa-si lase zeama .Apoi, se spala bine in 2-3 ape reci si se storc in pumni sau in tifon, fara sa se striveasca. Se asaza...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza.Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ce fel de musaca va place? Retete-s multe si variate. Una care usor se face E-n pozele alaturate.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
500 g carne porc, 500 g carne vita, 3 oua, 23 teline frumoase, 500 g rosii in conserva, 200 g cascaval ras, 3 cepe, 2 linguri pesmet, sare, piper. Mod de preparare: Carnea se macina, se amesteca cu ou, sare, piper si ceapa calita. Feliile de telian se prajesc in ulei. Se unge o tava cu putin ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza un start de felii de telina, unul de rosii, si unul de carne. Deasupra se termina cu felii de telina. Se bat 2 oua cu sare, piper si cascavalul ras. Se pune la ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne tocata, 1-2 verze, 4-5 cepe, 3 linguri grasime, 1/2 kg rosii sau 1 cana bulion, 1 cana smantana Mod de preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata piper si sare. Se amesteca bine. Varza se taie marunt si se caleste in grasime. Se asaza apoi in cratita astfel: la fund se tapeteaza cratita cu felioare de slanina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
...pentru ca la noi, zilele astea, gradina parca a explodat cu bunatati :)) ...printre care si cu mult-asteptatele vinete, pe care de-abia asteptam sa le degust, am purces in executarea unui delicios sufleu cu carne tocata si vinete, varianta de vara :P Varianta de iarna :P, o gasiti la finalul postarii... ...un sufleu proaspat, de vara, pe care vi-l recomand din toata inima (sa nu va cramponati de termenul de sufleu, prepararea lui nefiind atat de inspaimantatoare precum pare, veti vedea :D)...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
800 g carne de porc, 1,5 kg conopida, 300 g rosii, sare, piper, 200 g cascaval, 2 oua, marar, 2 cepe, pesmet Mod de preparare: Carnea si ceapa se toaca si se calesc impreuna in ulei. Se adauga un ou, sare, piper si marar. Conopida se desface buchetele si se fierbe pe jumatate in apa sarata. Intr-o tava tapetata cu pesmet se pune un start deconopida si unul de carne, astfel incit ultimul stat sa fie de conopida, iar peste el se pun ouale batute cu cascaval ras. Se introduce in cuptor 30 min....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg cartofi, 500 g carne, 2 oua intregi, 3-4 cepe, verdeata, 2 linguri grasime, 2 linguri bulion, piper Mod de preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si sare. Se amesteca bine. Cartofii taiati felii rotunde se prajesc la foc iute sau se fierb si se asaza in cratita un rind de cartofi, un rind de carne, bulion sau rosii, si se termina cu un rind de cartofi. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7-8 clatite, 1/2 kg carne, 3-4 cepe, 2 linguri grasime, 2 oua, verdeata, nucsoara, 2 linguri smantana Mod de preparare: Tocatura inabusita cu ceapa si trecuta a doua oara prin masina de tocat carne se amesteca cu doua oua intregi, verdeata, nucsoara si doua linguri smantana. Se asaza intr-o cratita un rind de clatite si un rind de carne, terminindu-se cu un rind de clatite. Se rumeneste la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o varza frumoasa, 750 gr. carne de vita tocata, 5-6 linguri smantana, 1/2 kg. rosii, verdeata, 1 buc. ardei gras, 3 linguri de grasime, o ceapa mare, sare, piper, zeama de carne, pesmet Mod de preparare: Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface varza, se taie cotorul, se scot foile inlaturind vinele groase si se opareste. Se unge apoi o cratita cu untura, se presara cu pesmet, se intind citeva foi de varza si bucati fine de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Un kg de carne tocata, 500 g vinete, 800 g catofi, 5 cepe mari, 150 g pasta de tomate, 100 ml ulei, 100 g cascaval, 5 oua, 100 g smantana, mirodenii. Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cu 2 linguri de apa. Cand se ingalbeneste usor se adauga carnea tocata si mirodeniile. Se lasa sa fiarba amestecand continuu, apoi se adauga pasta de tomate si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic, pana fierbe carnea. Cartofii si vinetele se curata de coaja,se taie rondele si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com