Cauta in 28.391 retete
Pentru astazi, iti propunem o salata sanatoasa si usor de preparat, din legume extrem de apreciate pentru vitaminele pe care le contin. Pentru o combinatie cromatica de efect, recomandam sa folosesti pentru aceasta reteta ardei rosu, verde si galben. Ceapa si ridichea vor da o aroma speciala acestei salate. Sosul aromatizat cu plante - busuioc de padure, maghiran, rozmarin, salvie - va contribui si el la savoarea sa. O reteta "ca la mama acasa"! Ingrediente si cantitati: 1 ardei rosu taiat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun la fiert cartofii in coaja si separat ouale. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, adaugati morcovul taiat foarte fin (feliute si bastonase) si ceapa taiata fasii subtiri. Caliti cateva minute, adaugati putina apa, mai lasati pe foc pana scade zeama si puneti-le intr-un castron. Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa, curatati-i de coaja, taiati-i in jumatate si apoi in felii subtiri.Ouale fierte tari se curata de coaja si se taie in jumatate. Scoateti galbenusul si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... iesit o nebunie Gem asortat 2 kg si 1/2 fructe (600 gr caise, 400 ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
O reteta de post gustoasa si sanatoasa, cu cat folositi mai multe feluri de ciuperci cu atat iese mai buna Ciuperci de mai multe feluri, eu am folosit 1 kg de ghebe si 1/2 champignon 1 ceapa rosie, 1 ceapa alba cativa catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 lgt boia dulce 1 lgt curry condimente sare Ciupercile champignon spalate le-am taiat felii iar la celelalte am lasat palariile intregi si am tocat marunt cozile. Nu se curata pielita ciupercilor, nu este necesar daca se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... in copt si sa domoleasca pofta de muraturi. Asadar, o reteta de muraturi instant, gata intr-o saptamana, pentru a va bucura mai repede de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
2 bucati mari file de peste 2 oua zeama de lamaie faina pesmet apa minerala 1 morcov 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii si verzi 1 dovlecel 1 ceapa rosie 1 ceapa alba usturoi 1 lingura otet balsamic 2 linguri sos sarat de soia 2 linguri ulei masline Fileurile de peste se usuca in prosoape, se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau la rece 1/2 ora. Ouale se bat bine, se amesteca cu cateva linguri de faina cernuta, sare si se subtiaza cu apa minerala sa iasa un aluat ca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , unul dintre acestea fiind salata asortata de varza acra, extrem de ...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
LEGUME ASORTATE A LA GREC CU ULEI DE GERMENI DE PORUMB Dovlecei 50 g, fasole verde 50 g, morcovi 50 g, conopida 50 g, ulei de masline, marar si sare . Se taie legumele in bucati mici si se inabusa in untdelemn cu cateva linguri de apa clocotita. Cand sunt aproape fierte, se adauga dovleceii taiati si ei in bucatele, sarea si mararul tocat. Acest mod de pregatire este foarte indicat, deoarece se pot consuma legumele cu grasime vegetala. Se pot servi ca garnitura la carne fiarta.
Reţetă de pe www.retete-slabit.net
... clasica a muraturilor de iarna, gogosarii in otet merg perfect cu fripturi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se pune fasolea la fiert si se da un clocot doua apoi se arunca apa ,se spala fasolea si se pune din nou la fiert la foc mic cu capac pe oala sa fiarba usor.Separat tocam o ceapa ,doua si o punem la undit cand este aurie se pune carnea taiata bucati,se adauga o canita de apa,condimente,sare si se lasa la foc mic cu capac pana se patrunde bine.Cand fasolea este fiarta o adaugam peste ceapa prajita si o lasam cateva minute la prajit sa capete gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pulpele de tulei, se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu cimbru sfaramat in palma si cu delikat. Ceafa si cotletul de porc se portioneaza si se condimenteaza la fel cum am procedat si cu pulpele de pui. Usturoiul se curata de coaja, se taie , se piseaza , se adauga rosiile chery pisate, se pune un praf de sare, se amesteca bine si se pune pe fiecare bucata de carne , pe o parte si pe cealalta. Se lasa la macerat 12 ore acoperite etans in frigider si se prajesc pe gratarul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ale unor astfel de borcane). Muraturile se ciopartesc bine si se ...
Reţetă de pe povestigustoase.com
2 linguri miere, 100 gr. stafide, 100 gr. smochine, 50 gr. alune macinate, 1 mandarina, 100 gr. frisca, piscoturi Mod de preparare: Se spala stafidele si smochinele, se toaca si se amesteca cu alunele macinate; se adauga zeama de la mandarina si mierea, si se amesteca. Se decoreaza cu frisca si piscoturi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
fructe de sezon (prune, caise, visine etc.), zahar dupa preferinta, 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamiie Mod de preparare: Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe in apa in care au fiert, se pune zahar dupa dorinta, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie si se fierbe sa se topeasca. Se da la rece, se amesteca continutul, se toarna in sticle si se tine in frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente 3 kg gutui 2 kg mere 1 kg zahar Mod de preparare Se curata merele si gutuile si se dau pe razatoarea mare. Cotoarele si cojile de la gutui nu le aruncati fiindca sin ele puteti face o delicioasa peltea de gutui. Se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se pun la fiert.Nu este nevoie sa puneti apa fiindca fructele si zaharul isi vor lasa suficient sirop. Se fierbe la foc mic , mestecand cand si cand ca sa nu se lipeasca, pana scade siropul si gemul este legat. Fierbinte se pune in...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Nicole de la www.alldaycooking.com Ingrediente: 1 kg mere 1 kg pere 1 kg nectarine 1 kg struguri zahar apa Mod de preparare: Desfacem strugurii de pe ciorchine bob cu bob si ii spalam. Eu am folosit struguri din soiul Muscat Hamburg fiindca sunt foarte aromati si dau un gust deosebit compotului. Spalam nectarinele, scoatem samburii si le taiem feliute. Scoatem cotoarele merelor si perelor (eu am folosit un cutit...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg din fiecare fel de fructe: prune, mere,pere, piersici, struguri tamiioasa, 400g zahar pentru fiecare kg de fructe Mod de preparare: Se spala fructele, se scurg, se scot simburii, la prune, la piersici, iar perele si merele se curata de coaja, li se scot simburii si miezul tare. Strugurii se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul si se lasa pana a doua zi cind se fierb si se leaga.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
gogosari gogonele verzi morcovi varza alba telina ceapa conopida Condimente pentru muraturile turcesti: boabe de mustar, boabe de piper, sare, zahar sau miere de albine, foi dafin. Saramura de muraturi: 1/3 otet, 2/3 apa.
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
12 felii de franzela, pasta de peste, 100 g unt, 100 g masline, 1 cutie de sardele mica, 4 felii salam, 2 felii sunca, 2 oua Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se amesteca cu pasta de peste si se ung feliile. Deasupra se asaza masline taiate in forma de rozeta, sunca si salamul taiat in triunghiuri, o felie de ou fiert si cite o bucatica de sardea. Printre goluri se orneaza cu unt frecat spuma, frunzulite de patrunjel si mici patrate de gogosari
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 salate verzi, 2-3 buc. gulii, 3 buc. castraveti, o legatura ridichi, 1 buc. ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamiie), sare, piper Mod de preparare: Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoare mare. Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com