Cauta in 73.104 retete
... cat mai multe feluri de muraturi dar nu aveti timp incercati aceasta reteta simpla de muraturi asortate care va va uimi. Mareste poza " Muraturi asortate la borcan. " Ingrediente legume dupa preferinte sare ... grasi sau pepenii verzi care se regasesc in retetele de muraturi asortate. Daca doriti sa adaugati ... . Pentru a oferi un gust special...
Reţetă de pe www.retete-on-line.ro
Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa) Ingrediente: 1 sfecla rosie cubulete, 1 conopida buchetele, 6 gogonele intregi sau jumatati, 3 morcovi rondele, 1 ghimbir bucatele, 1 telina radacina si frunze, 1 ceapa rosie rondele, 8 gogosari rosii bucati, 1 gutuie felii, 1 capatana de usturoi. Zeama : boabe de piper, boabe de mustar, 1 cana otet, 3 l apa, 2,5 linguri de sare mare, 2 cani zahar, 3 frunze de dafin. Mod de preparare: Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si ... se aseaza in camara. Aceasta muratura puteti sa o pregatiti din cate ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Varianta I facuta : eu am pus 1 l otet la 3 l de apa si au iesit cam acrisoare, puteti folosi mai putin otet sau otet de mere sa mai taie din acreala, sunt foarte bune si se pastreaza bine Legume : 1 kg gogonele, 1 kg castraveti, 1/2 varza rosie, 1/2 varza alba, cativa gogosari optional, 1/2 telina cu frunze, 1/2 kg morcovi, 1/2 conopida mica, radacina de hrean, usturoi, puneti si cateva boabe de strugure alb daca aveti sau un ardei iute Mirodenii : marar uscat, boabe de piper, boabe de...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... de sare. Turnam fierbinte peste muraturi, lasam sa se raceasca complet ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Mod de Preparare: Pregatirea muraturilor asortate este asemanatoare cu a patlagelelor verzi (gogonele) murate, cu deosebirea proportiei ce trebuie stabilite intre legumele folosite. Se mai pot adauga frunze de visin cite 500 g, castraveciori, pepeni verzi mici, gogosari verzi etc. Pentru componentele de mai sus se foloseste cantitatea de 5 litri de saramura. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
... fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie ... doua degete cu apa. Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... locul unde doriti sa depozitati muraturile , puteti adauga in saramura putin ... atunci va trebui sa vanturati muraturile cu un furtun,pentru a agita ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Timp de preparare: 2 ore (complexitate medie) Ingrediente: 15 kg gogonele 4 buc mari conopida 2 buc telina radacina 2 buc sfecla rosie 5 kg castraveti 1 kg ciuperci champignon 4 buc ceapa - alba sau rosie 5 buc morcovi 2 buc dovlecei 1 litru otet din vin, sare, 1 pg. boabe mustar, 20 foi de dafin, usturoi, frunze de telina, marar uscat, hrean Mod de preparare: Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja. Se folosesc de preferinta borcane de 5...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Muraturi asortate in saramura Ingrediente Necesare : 2 capatani de conopida 1 varza alba mai ... 3-4 buc hrean taiate in fasii 1 pachet piper boabe sare mare Muraturi asortate in saramura Mod de preparare Conopida se desparte buchetele, varza ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa) Ingrediente: apa sare fara iod gogonele castraveti ardei ardei iute varza rosie morcovi ceapa taiata rondele gutuie struguri conopida hrean frunze si radacina ramuri de visin telina cu tot cu frunze Mod de preparare: Saramura: la 1 litru apa se pune 1 lingura plina cu sare grunjoasa (fara iod) se fierbe, fierbinte se toarna peste legume, fructe si verdeturile puse pentru murat.
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Timp de preparare: 45 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 2 buc . conopida de marime medie 2 buc. sfecla rosie de marime medie 1/2 kg castraveti 2 buc. ardei iute ( se poate reduce cantitatea daca nu se doreste foarte iute ) 1 bucata maricica hrean marar uscat , bete + floare bobite de mustar frunze de visin sare apa Mod de preparare: Conopida se desparte in bucatele, se spala si se tine 30 min. in apa cu sare pentru a elimina viermisorii in cazul in care are. Sfecla se curata , se...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
3 kg vinete mici 2 kg castraveti 1 varza 1 kg gogonele 1 kg morcovi 2 sfecle rosii 1 conopida 2-3 radacini de hrean 4 bucati ardei gras 5 capatani de usturoi 1/4 kg fasole verde 1/4 kg ardei iuti Otet pentru muraturi: 350 ml otet, 650 ml apa, 25 g sare la litrul de otet de muraturi. Condimente muraturi asortate: marar, patrunjel, menta, busuioc, 10 foi de dafin, 1 lingura boabe de mustar, 1 lingura boabe de piper negru
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
castraveti de murat patlagele pentru murat ardei capia pepeni pentru murat morcovi taiati fasii, in lung telina tulpini de marar, telina, crengi de visin, catei de usturoi Saramura din 50 g sare la litrul de apa
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
... intra in borcanul plin cu muratura si se pune la fiert ... apa da cateva clocote se toarna peste muratura din borcan.Este ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Mod de Preparare: Se taie felii toate legumele se sareaza si se lasa pana a 2-a zi. Se face o solutie din 1 kg. otet, 1/2 kg. zahar, 2 kg. apa, se pun pe soba, cand clocotesc se adauga pe rand cu paleta legumele taiate si putin stoarse, se oparesc doar ca sa-si schimbe culoarea. Se aseaza in borcane cu cimbru, marar, hrean, solutia ramasa se adauga in borcane, conservant, si se sigileaza. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
... a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea ... la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se ... pentru patlagele verzi sau murate asortate atunci cind oul pus in ... in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 kg gogonele 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 kg telina 2 kg gutui 2 kg mere 1 buc sfecla rosie 3 legaturi frunze de telina usturoi frunze de visin bete de marar piper sare
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Ingrediente necesare 4- 6 portii ? 40 minute, plus timpul pentru murare Ingrediente si cantitati: 1 conopida mare, 4-5 morcovi mici, 4-5 castraveti mici, 1 sfecla (sau o varz rosie mic), 2 mere acre mici, 2-3 dovlecei tineri, 500 g fasole pastai lunga, moarea din: 2 cani apa, 1 cana otet concentrat, 1 lingura zahar, usturoi, foi de dafin, dup gust, 2 linguri sare. Mod de preparare: 1. Toate legumele se spala. Conopida se desface buchetele, morcovii mici curcaci se taie in lungime, sfecla...
Reţetă de pe www.retete-online.com