Cauta in 28.391 retete
... borcane, pe frunze de telina, asortate, apoi se toarna saramura fiarta ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
5 kg gogonele 1 conopida 1 varza rosie 2-4 morcovi mari 1 telina Otet pentru murat (1l): 300 ml otet, 700 ml apa, 25 g sare grunjoasa, 20 g zahar, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe piper, 1 frunza dafin
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cat de dulce vreti sa fie compozitia),...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Una dintre cele doua metode de murare a castravetilor  alaturi de cea in saramura  consevarea in otet da un gust mai proaspat si mai acidulat. Iar castravetii murati in otet au un gust deosebit. O reteta clasica, mereu la moda. Reteta: Castraveti murati in otet Ingrediente: 4 kilograme castraveti cornison 4 litri apa 1 litru otet de buna calitate 1/2 cana de sare grunjoasa, neiodata 4 linguri de zahar 3 radacini de hrean 2 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana boabe de mustar 1 lingura boabe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
500 gr. cirese rosii, 250 gr. cirese albe, 250 gr. capsuni, 250 gr. fragi, 400 gr. zahar, 3 pahare apa, zeama de la o lamiie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresile spalate, scurse bine, fara codite si simburi. Se fierbe pana ce ciresile s-au inmuiat. Separat se spala repede capsunile si fragii, se scurg de apa si se asaza intr-o compotiera sau castron. Cind ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente necesare Ingrediente: 1/2 varz alb, 2 morcovi, 1 celin, 1 ceap, 2 fire praz, 1 linguric sare, 2 linguri ulei, 2-3 linguri suc de lmaie Mod de preparare: Se curc _i se spal legumele. Varza, morcovii _i celina se dau pe rztoarea mare. Ceapa se taie fideluc iar prazul rondele. Se pun toate intr-un castron _i se amestec cu sarea, uleiul _i sucul de lmaie. Este o salat frumos colorat _i gustoas, foarte hrnitoare. Se serve_te proaspt. Va dorim pofta mare Politica de...
Reţetă de pe www.retete-online.com
400 gr. cartofi noi, 200 gr. morcovi, 250 gr. mazare boabe, 2 1/2 linguri unt, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cind sunt gata, cartofii si morcovii se taie cuburi. Se asaza pe o farfurie in rinduri legumele fierte si se toarna deasupra untul fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 g orez, 50 g mazare boabe (congelata), 30 g porumb (congelat), 50 g morcovi Mod de preparare: Se taie morcovii in cubulete cam de marimea unui bob de mazare si se pun la fiert in apa cu sare (se pot opari mai multi odata si se pun la congelator). Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga mazarea si porumbul si se mai fierb putin. Se scurg de apa bine pentru a nu ingreuna orezul. Se fierbe orezul in 0,5 l apa cu sare cca 20 min dupa care se scurge bine. Se amesteca orezul cu legumele....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
LEGUME ASORTATE A LA GREC CU ULEI DE GERMENI DE PORUMB Dovlecei 50 g, fasole verde 50 g, morcovi 50 g, conopida 50 g, ulei de masline, marar si sare . Se taie legumele in bucati mici si se inabusa in untdelemn cu cateva linguri de apa clocotita. Cand sunt aproape fierte, se adauga dovleceii taiati si ei in bucatele, sarea si mararul tocat. Acest mod de pregatire este foarte indicat, deoarece se pot consuma legumele cu grasime vegetala. Se pot servi ca garnitura la carne...
Reţetă de pe www.retete-slabit.net
Se curata gogonelele de seminte si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt, fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas, se fierb impreuna otet (1 l la 2 l de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cat de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustarul, foile de dafin. Intr-un borcan de 800 ml, se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un vas, se amesteca varza acra, scursa si tocata mare (sau rupta cu mana) si celelalte ingrediente. Se lasa cateva minute sa se patrunda si apoi se poate servi. - 150 g varza acra, 1/2 portocala taiata in cubulete, 100 g boabe de struguri taiate in jumatati, 1 lingura suc proaspat de lamaie, cateva picaturi de miere, 2 linguri alune taiate. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pentru 4 portii " 1 salata verde " 2 oua fierte tari " 1 ardei verde " 1 ardei rosu " 1 castravete " 250 g sparanghel " 3 linguri ulei " 2 linguri otet " sare, piper Mod de preparare reteta
Reţetă de pe www.retete-online.com
1 morcov 1 patrunjel 1 telina 100 g boabe de mazare verde 100 g fasole verde 1 conopida mica 2 rosii 200 g smantana 150 g ulei
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
Legumele se spala, apoi se toaca in functie de preferinte. Ridichea neagra trebuie obligatoriu data prin razatoarea cu gauri mici. Se pregateste dresdingul de salata din otet, sare, zahar, ulei si piper, care se toarna peste legume. Se lasa la macerat aproximativ 20 de minute, pentru ca ridichea neagra sa mai piarda din iuteala, apoi se poate servi. Cine doreste, poate adauga si putina smantana. - 1 ridiche neagra (cca. 300 g), 1/2 varza alba (300-400 g), 1 morcov (100 g), 1 ceapa mica, 100...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se portioneaza in bucati mici de cca 6 la portie. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele, ardeii se curata de cotoare, se spala si se taie felii patrate, rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Se pregatesc frigaruile de sirma unse cu putina grasime si se infig pe fiecare frigare rinduri alternative cu bucati de carne si ardei, ceapa, rosii. Frigaruia astfel pregatita se pune pe gratarul incins, uns cu grasime. In timpul frigerii, se intorc pe toate partile. Cind sint...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cand sunt gata, cartofii si morcovii se taie cuburi. Se aseaza pe o farfurie in randuri legumele fierte si se toarna deasupra untul fierbinte. - 400 g cartofi noi, 200 g morcovi, 250 g mazare boabe, 2 1/2 linguri unt, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cascavalul taiat cuburi se amesteca cu salata frantuzeasca, merele taiate fasii, ouale taiate marunt. Se decoreaza cu rondele de ridichi. Se serveste imediat. - 1 portie de salata verde frantuzeasca, 100 g cascaval, 100 g parizer sau sunca, 2 mere, 2 oua fierte tari, 1 legatura de ridichi de luna. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro