Cauta in 21.294 retete
Pentru ca inca mai suntem in post si poate ati vrea sa va diversificati meniul, va recomandam o reteta utila si actuala, de doua portii, ingredientele gasindu-se pe piata in acest moment. Ingrediente si cantitati: 240 g. praz 60 g. masline 10 g. faina 20 ml. ulei 10 ml. otet sare pasta de tomate Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie in bucati de circa 10 cm. lungime si se inabusa in apa cu sare. Se adauga uleiul, faina diluata in putina apa rece si pasta de tomate (bulion), ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Ciorba de la Radauti Retete vegetariene de Paste 1. Supa de morcovi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Orezul integral se fierbe, se scurge si se amesteca cu putin ulei de masline, sare, verdeata dupa gust. 2. Spanacul proaspat se spala, se scurge si se opareste 1 minute în apa clocotita. 3. Se pune ceapa tocata la calit, se adauga apoi pasta de ardei, condimentele si spanacul oparit. 4. Se amesteca bine împreuna, se mai lasa 5 minute, iar la final se adauga usturoiul pisat. 5. Se asaza orezul în farfurie, iar lânga el mâncarea de spanac.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune apa la fiert, dupa care se adauga mazarea, sarea, piperul si uleiul, lasându-se pe foc aproximativ 5 minute. Dupa ce ai oprit focul, se lasa câteva minute la racit, dupa care se toarna ingredientele într-un blender. Se adauga frunzele de menta si untul, dupa care se mixeaza pâna se obtine consistenta dorita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune tofu pe gratar câteva minute pâna capata o culoare. Orezul se fierbe si se lasa la racit. Buchetelele de broccoli se fierb la abur si se amesteca cu ulei de masline, usturoi pisat, sare si piper.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iti va lua ceva timp sa o pregatesti, insa va merita din plin tot efortul; este foarte usoara si gustoasa! Ingrediente si cantitati: 6 vinete mari 10 gogosari 4 cepe 1 pahar cu ulei 5 catei de usturoi sare Mod de preparare: 1. Se coc vinetele si gogosarii, se curata si se lasa sa se scurga. 2. Se toaca apoi foarte bine, se amesteca cu ceapa, care a fost calita putin, in prealabil. 3. Se adauga usturoiul pisat si sarea, se pune in borcanele mici, se capseaza si se fierbe in bain-marie 10...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O supa de iarna deosebita. Densa si cremoasa, alternand notele proaspete ale spanacului cu cele picante ale branzei cu mucegai albastru, aceasta supa  servita foarte fierbinte  se transforma intr-un balsam pentru suflet. Incercati-o ca pe o alternativa rapida la clasicele supe de toamna-iarna si nu veti regreta. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 50 grame de unt 1 ceapa mica 50 grame faina (2 linguri) 1 litru supa de pui 400 ml lapte 100 grame gorgonzola sau alta branza...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Intr-o reteta ca aceasta, cu multe ingrediente, este foarte important ca ele sa formeze impreuna o compozitie omogena. Aceaste rulouri se pot servi cu fasole verde sau mazare si rondele de ceapa. Ingrediente si cantitati: 1 capatana mare de varza 2 lingurite ulei de legume 1 ceapa rasa 1 cana orez (brun) 2 cani ciorba de legume sau supa din conserva 3 linguri stafide 1/4 cana seminte de floarea-soarelui prajite 1/2 lingurita chimion 1/4 lingurita nucsoara (sofran) sare de mare si piper dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... poti face o surpriza prietenilor tai vegetarieni, oferindu-le cateva alternative gastronomice ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pic de carne! Preparatele lacto-vegetariene sunt usor de facut, folosindu ... cu aceasta colectie de retete vegetariene la care pentru un plus ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În timp ce se încalzeste cuptorul, pune cartofii curatati si taiati în patru în apa pentru a-i lasa la fiert timp de 8 minute. Scurge cartofii si lasa-i putin sa se usuce si sa se raceasca. Amesteca-i cu restul ingredientelor sau doar varianta simpla cu sare, piper, ulei de masline. Asaza o foaie de copt într-o tava si pune apoi cartofii. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pâna se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente si cantitati : 1 varza mijlocie 4 linguri ulei sare piper boabe Mod de preparare: Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Varza bine stoarsa se pune intr-o cratita in ulei fierbinte, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita. Dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sanatos, apreciat mai ales de vegetarieni. Muesli a cunoscut multiple diversificari fara ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ceapa taiata marunt si ardei taiati cubulete se calesc cu ulei. În paralel, cartofii se curata, se taie cuburi si se adauga la legumele calite, acoperindu-se apoi totul cu apa. Toate legumele se lasa la fiert, dupa care se pun fasolea si porumbul fierte. Legumele se lasa pe foc pâna se amesteca aromele, se condimenteaza cu sare si piper. La final, dupa ce s-a stins focul, peste tocanita aburinda pusa în farfurie se presara partrunjel tocat marunt.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Esti mare amatoare de dulciuri? Familia ta este incantata de surprizele dulci pe care le pregatesti? In cazul in care raspunsul este afirmativ la ambele intrebari, atunci acest articol iti este dedicat! Mai mult decat atat, daca te-ai hotarat sa tii intreg Postul Pastelui, insa foarte multe retete de deserturi presupun folosirea unor ingrediente de origine animala, noi ti-am pregatit o lista cu retete dulci, de post, care vor satisface gusturile tuturor membrilor familiei tale. Retetele pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incearca acest aperitiv si nu vei simti cand a trecut postul! Ingrediente si cantitati: foi de placinta 1/2 de pachet de soia granule 1 si 1/2 ceasca cu apa pentru inmuiat soia 1/2 de lingurita de sare 1 ceapa mare, rasa pe razatoarea mica 1 fir de praz tocat foarte fin 250 grame de ciuperci taiate marunt 3/4 ceasca cu ulei 2 linguri cu pesmet 1 ardei verde tocat fin 2-3 linguri cu sos bechamel (optional) Mod de preparare: 1. Se calesc in ulei ceapa, prazul si ardeiul. Se adauga soia,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente si cantitati: 350 ml supa de legume 200 ml lapte de soia 60 g faina de soia 2 catei de usturoi 5-6 foi de dafin 300 ml piure de rosii 80 ml ulei rafinat de soia 30 g soia texturata sare si piper, dupa gust coriandru, pentru decor Mod de preparare: 1. Taie cubulete 20 g de soia texturata si rade restul pe razatoare. 2. Incalzeste 20 ml ulei rafinat de soia intr-o tigaie cu fundul gros. 3. Adauga frunzele de dafin, piperul si faina de soia. Prepara un sote. 4. Intr-o tigaie...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregateste maiaua pe care o lasi la dospit 10 minute. Amesteca apoi ingredientele pentru blat într-un vas separat, adauga maiaua si framânta bine. Lasa aluatul sa creasca pâna îsi dubleaza volumul. Fierbe ciupercile (daca sunt proaspete), feliaza ardeii, maslinele si castravetii, dupa care asaza blatul într-o tava, unsa în prealabil cu ulei. Unge blatul cu sos de rosii - si cu cel dulce, si cu cel picant, dupa preferinte -, presara apoi legumele si porumbul si da la cuptor pâna când...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Puteti sa diminuati sau sa amplificati taria prafului de curry astfel: daca doriti ca praful de curry sa fie mai iute, adaugati boia iute (chili), piper sau alte condimente iuti; pentru a mai atenua din iutime, se adauga scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie sau de portocala. Musacaua se poate servi pe paine sau cu orez. Ingrediente: 2 cani ciorba de legume sau supa din conserva; 1 lingurita praf curry; 1/4 lingurita ardei iute tocat (optional); 4-6 vinete mici (in jur de 500g), taiate...
Reţetă de pe retete.eva.ro