Cauta in 21.294 retete
o varza, 2 oua, 150 gr. faina, 1 buc. ceapa, condimente (piper, cimbru, marar, foi dafin), 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Se alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile intr-o cratita cu putina apa calduta, peste care se taie marunt o ceapa, se adauga citeva boabe de piper, cimbru, marar (sau foi de dafin) si se acopera cu bulion. Se da la cuptor. Se poate pune si carne tocata pregatita ca pentru musaca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O mancare lacto-vegetariana gustoasa, hipo-calorica si foarte satioasa, asa ar putea fi descris acest piure atipic, realizat dintr-o cereala aparte si o branzica de zi cu zi. Preparati aceasta reteta ca garnitura pentru pui sau peste la gratar sau pentru a o servi ca atare alaturi de o salata. Portii: 2 Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: 1 pahar de quinoa 3 cani supa legume (sau de pui) 300 grame branza dulce de vaci 2-3 linguri de iaurt 1 lamaie 1 lingura cozi de ceapa verde 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O varza, 600 g carne de porc, o lingura untura, o lingura faina, 3 linguri smantana, o ceapa, marar, cimbru, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, impreuna cu carnea taiata in bucati se inabuse intr-o lingura de untura, adaugind cite putina apa calduta. Cind carnea a fiert mai mult decit pe jumatate, se adauga varza taiata si oparita, sarea necesara, rosiile taiate in bucati, se adauga marar si cimbru dupa gust si atita apa calda cat sa se acopere. Se fierbe la foc incet. Cind toate...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se pun la fiert intr-o oala de 1,5 l apa clocotita, sare, legumele. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina, galbenusul, in vasul in care se serveste supa. Dupa ce au fiert cartofii, se adauga o lingura de smintina, verdeata tocata. In loc de smintina, se pot pune taietei, sau crutoane de piine prajita. - 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa mare, sare, verdeata, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
200 g orez, 400 g carne bucati, 2 linguri sos de soia, o lingura ceapa verde, o doza de 227 muguri de bambus, 15 rosii mici, 3 catei usturoi, 100 ml supa de legume, 4 linguri sos asiatic iute, o lingura curry pasta rosie Mod de preparare: Orezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si mugurii de bambus. Se spala rosiile si se taie cuburi. Se toaca marunt usturoiul. Se pun toate impreuna cu carnea la calit. Se adauga...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. ciuperci, 3-4 cepe, 4-5 rosii mari, 3 linguri ulei, marar si patrunjel tocat, sare, piper Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si rosiile curatate de pielite si seminte taiate felii, sarea, piperul si verdeata. Se lasa sa fiarba incet, pana cind scade bine de tot. Mod de servire Se poate servi calda, insa este mult mai gustoasa rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o cutie mazare, 5-6 cartofi mai mici, tacimuri de pui, o ceapa mare, 2-3 morcovi Mod de preparare: Ceapa se toaca si se caleste intr-o lingura ulei cu tacimurile de pui. Se pune mazarea spalata, morcovii si cartofii taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa la fiert. Se adauga 3 linguri rosii la conserva, sare, citeva crengute de marar. Se fierbe pana zeama scade la jumate. Mod de servire Se serveste cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3-4 teline mari, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 1 lingurita faina, 2 linguri bulion, frunze de telina fin tocate, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei. Se pun feliile prajite intr-o cratita si se toarna deasupra bulionul, 1 pahar apa si uleiul ramas de la prajit. Se potriveste de sare, se adauga ceapa tocata foarte fin si se lasa sa fiarba incet acoperit, scuturind din cind in cind cratita....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg cartofi copti, 40 gr. unt, 2 oua, sare, 300-350 gr. branza de vaca, 1 lingurita zahar, 1/2 pahar smantana(iaurt), pesmet Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se sterg si uscati se dau la cuptor. Cind sunt copti, se curata si se zdrobesc cu presa. Se freaca untul, se adauga galbenusurile, cartofii presati, branza farimitata, zaharul, albusurile batute si putina sare. Se amesteca toate si se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min. la foc potrivit Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr carne porc, 200 gr. carne de pui Mod de preparare: Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc cam 5 min in unt. Separat, se oparesc floricelele de brocoli si morcovul taiat felii, in apa cu putina sare nu foarte mult sa nu se piarda din vitamine. In alta cratita se fierb pastele (taiteii). Intr-o cratita se incinge un pic de unt si se adauga carnea, legumele si pastele. Se sareaza dupa gust si se adauga...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa mare, sare, verdeata, 1 ceasca de smantana, 1 galbenus, taietei sau cuburi prajite din piine alba Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala de 1,5 l apa clocotita, sare, legumele. Cind sunt aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smantana, galbenusul, in vasul in care se serveste supa. Dupa ce au fiert cartofii, se adauga o lingura de smantana,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 morcovi mari, 1 ceapa mare, 200 grame ciuperci, 1 vanata mica, 300 grame rosii, 60- 70 grame branza de oaie sau cascaval, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, busuioc, o foaie de dafin Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 g morcovi, 3 lingur ulei, 1/2 lingurita zahar, 1/2 pahar smantana, 1 lingura faina, 1 pahar apa, sare Mod de preparare: Morcovii, curatati si spalati, se taie in felioare rotunde, late de un centimetru. Se dau prin faina si se prajesc usor la foc mic. Se punezaharul intr-o cratita, se caramelizeaza si se stinge apoi cu apa. Se toarna peste morcovi, se mai adauga sare si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cind morcovii sunt aproape gata. Se adauga smantana si se da la cuptor 15-20...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 100 gr. slanina afumata, 1 ceapa, ulei, suc de rosii, faina Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se taie felii, ceapa se caleste in ulei incins, se adauga slanina taiata bucatele, se rumeneste, se adauga faina, se pune suc de rosii, se lasa sa fierba inabusit 10-15 minute. In acest sos, se pun cartofii sa fiarba inca 10 minute. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300-400 g orez, 3-4 linguri ulei, 1/2 cutie ciuperci taiate, 3 morcovi, 2 pastirnac, 2 rosii, 4 linguri pasta tomate, condimente (usturoi, dafin, oregano, cimbru, maghiran, ienibahar, marar, boia iute sau dulce, sare, piper) Mod de preparare: Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea gras e gretos si nesanatos) si mararul tocat marunt. Dupa ce orezul s-a inmuiat se adauga cimbrul, maghiranul,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 verze potrivit de mari, 4 linguri grasime, 6 linguri sos alb, o lingurita otet, 4-5 buc. rosii, frunze de marar, sare, smantana Mod de preparare: Se taie varza in sferturi, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge de apa si se rumeneste in grasime fierbinte. Se pune intr-o cratita, se adauga sos alb peste varza. Se pun felii de rosii, se umple cu apa calduta si se lasa sa fiarba in clocote. Se mai adauga putina grasime si otet si se lasa sa fiarba in continuare. Se presara frunze de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina cu galbenusul in castronul in care se serveste supa. Cind cartofii sint fierti, se bate supa fierbinte cu cite o lingura din smintina preparata. La urma, se adauga verdeata tocata marunt. - 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
5 teline mari, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 pahar apa, 2 linguri bulion, 1 lingurita frunza de telina tocata, sare Mod de preparare: Se curata telinele, se spala si se taie felii groase de 1 cm. Fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si pe alta. In restul de ulei, se prajeste ceapa tocata marunt pana ce devine galbuie, se adauga o lingurita de faina si paharul cu apa, se lasa sa se rumeneasca, apoi se pune telina prajita, se sareaza si se lasa sa fiarba...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 teline mari, 5-6 ciuperci, 1 ceapa, 1/2 lingura faina, 2 linguri unt sau ulei, 1 pahar vin, 1/2 pahar apa, sare, piper, putin cimbru Mod de preparare: Se curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sunt aproape moi, se scurg de apa. Ciupercile curatate si taiate felii se inabusa in putin unt sau ulei. Se prepara intr-o cratita urmatorul sos: se rumeneste usor ceapa taiata marunt in unt sau ulei. Se adauga faina si se lasa sa se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 125 gr. lapte, 25 gr. unt, 1-2 oua, sare, pesmet Mod de preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min. Se rastoarna pe un platou si se taie felii. Mod de servire Se serveste linga fasole verde, spanac, mazare sau orice alta leguma fiarta si oparita cu unt
Reţetă de pe www.retete-bune.com