mincare dietetica guta
Pagina 2 din 5
Ingrediente 6 portii – Mancare de prune cu orez 100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara. Mod de preparare Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu 1l apa si batonul de scortisoara. Cand prunele sunt aproape fierte se ia cratita de pe foc , se indeparteaza batonul de scortisora si scoate prunele intr-un bol. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Secretul preparatului : se înlocuieste blatul traditional, reducandu-se, considerabil, caloriile… * Timp de pregatire: 25 min. * 15 g grasimi/portie * 477 calorii * Pret aprox. 7,5 Lei/portie 1. Se încinge cuptorul – la semnul 6/200 C. Se încalzeste, pe foc, într-un vas de dimensiuni reduse, sosul de rosii, împreuna cu zaharul, zeama de lamâie si oregano, lasându-se sa fiarba timp de 5 min. 2. Se opareste spanacul, într-un vas mai larg, se lasa în repaus, 2 min., apoi, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Noi mai mancam paste fainoase si am incercat mai multe variante dar nici una nu ne-a placut mai mult decat varianta asta cu sos de carne. In afara de faptul ca se face foarte usor este si foarte satioasa, asa ca poti sa mai pacalesti familionul sa sara peste o masa :D Ingrediente: - carne tocata (cel mai bun mi se pare amestecul de porc-vita, plus ca este si la indemana oricui) - ceapa - usturoi - rosii taiate, in suc propriu - masline - spaghete - sare, ulei Mod de preparare: Intai de toate...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Ingrediente: - 8 cartofi mijlocii nesfaramiciosi - 2 cepe rosii mici - 100 g salam taiate in fisii - 1 iaurt velute - 1 lingura de ulei - 1 lingura de mustar - un pic de sare Fierbeti cartofii in coaja, lasati sa se raceasca, curatati si taiati in felii.Amestecati cartofii cu uleiul. Curatati si taiati in felii subtiri ceapa. Amestecati intr-un bol, iaurtul, mustarul si un pic de sare dupa gust. Puneti in farfurii cartofii, presarati cu salam si ceapa, apoi asezonati cu sosul de iaurt....
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Cine-a spus ca un desert de ,,mamma mia" Trebuie sa creasca glicemia? De tii regim sau de esti diabetic Poti manca in voie cheesecake dietetic. Dar ce vorbesc? Este atat de bun Mori de pofta fiind sanatos tun! INGREDIENTE pt blat 225 gr biscuiti integrali 100 gr unt pt crema 600 gr crema de branza [&] Post-ul CHEESECAKE DIETETIC CU SIROP DE VISINE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se inpatureste in doua o folie alimentara mai mare, se unge cu ulei de masline, se pune in gura unei cani mai mari si se sparge cate un ou. Punem putina sare si piper dupa care legam bine folia. Se pune fiecare cuib astfel pregatit in apa clocotita de pe foc sa fiarba pentru 2-3 minute pana se coaguleaza albusul. Servim ouale calde cu paine prajita.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ) Castraveti murati in otet - reteta dietetica Am folosit : 4 kg castraveti 1/2 litri ... . Castraveti murati in otet - reteta dietetica Apa, otetul, zaharul si restul ... :) Castraveti murati in otet - reteta dietetica Inchei cu etichetele care mi ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
Autor : Cristina P Acest sos nu este gras, pentru ca este compus din legume si aromatele ii dau mult parfum. L-am folosit pentru a acompania carnea si amestecat cu cartofi prajiti in cuptor. Ingrediente: - 2 cepe tocate marunt - 1 morcov tocat marunt - 3 linguri de ulei - ierburi aromatice uscate : 1/2 lingurita de salvie, 1/2lingurita de busuioc si 1/2 lingurite de tarhon - 1 lingura de sos de rosii concentrat - sare si piper dupa gust Intr-o cratita incalziti uleiul,pe foc domol, adaugati...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se taie legumele cubulete, rondele sau rase (dupa preferinta fiecaruia), iar morcovul si telina trebuie puse primele la fiert în apa cu sare si piper. Carnea o fierbeti separat pentru a iesi toata grasimea din ea, si o adaugati peste legume când acestea sunt aproape fierte. Dupa ce ati testat daca sunt fierte suficient, adica nici tari, dar nici foarte moi, adaugati bulionul si mai lasati 10 min pe foc. La final se adauga patrunjelul în cantitatea dorita. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Inca o reteta simpla si gustoasa. Aceasta salata se pregateste in general cu un sos vinegrete, dar daca vreti sa fie mai legera, adaugati numai cu 2 lingurite de mustar . Ingrediente (pentru 4 persoane) : -200 g linte -1 ceapa taiata marunt -3 oua fierte -2 lingurite mustar -sare, piper dupa gust. Puneti lintea spalata intr-o oala cu apa rece la fiert. Lintea are nevoie de un volum dublu de apa. Dupa 30 minute, scurgeti restul de apa si lasati lintea sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se pun cartofii la fiert in 1,5 l de apa rece cu sare, impreuna cu zarzavaturile. Cind s-au inmuiat se dau prin sita numai cartofii, zarzavaturile se strecoara. Se adauga patrunjel verde tocat. Se serveste amestecata cu un galbenus sau unt pus in farfurie. Supa se toarna peste crutoanele din piine. - 500 g cartofi, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. pastirnac, sare, o lingura de unt (sau un galbenus de ou), verdeata, cuburi de franzela prajite. Livrare la domiciliu!...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... apa rece, desertindu-se in mincare, cu care se amesteca, lasind ... cratita de pe foc si mincarea se drege imediat cu smintina ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
O mancare lacto-vegetariana gustoasa, hipo-calorica si foarte satioasa, asa ar putea fi descris acest piure atipic, realizat dintr-o cereala aparte si o branzica de zi cu zi. Preparati aceasta reteta ca garnitura pentru pui sau peste la gratar sau pentru a o servi ca atare alaturi de o salata. Portii: 2 Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: 1 pahar de quinoa 3 cani supa legume (sau de pui) 300 grame branza dulce de vaci 2-3 linguri de iaurt 1 lamaie 1 lingura cozi de ceapa verde 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se pun la fiert intr-o oala de 1,5 l apa clocotita, sare, legumele. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina, galbenusul, in vasul in care se serveste supa. Dupa ce au fiert cartofii, se adauga o lingura de smintina, verdeata tocata. In loc de smintina, se pot pune taietei, sau crutoane de piine prajita. - 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa mare, sare, verdeata, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina cu galbenusul in castronul in care se serveste supa. Cind cartofii sint fierti, se bate supa fierbinte cu cite o lingura din smintina preparata. La urma, se adauga verdeata tocata marunt. - 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un singur rind. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita. Se servesc cu smintina sau iaurt. - 8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 g orez, 400 g rosii decojite taiate marunt (sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 g carne tocata de pui, 1 lingura...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100 g la 1 kg fructe), se amesteca si selasa cca 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea). Apoi, se pun in borcane pina sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele, fara a mai adauga apa. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute. Fructele vor lasa suficient lichid, incit vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe fasolea si, cand este aproape gata, se adauga morcovul taiat rondele. Se lasa la fiert pana cand morcovul este fiert pe jumatate. Dupa ce se raceste, se amsteca cu restul ingredientelor. - O cana fasole uscata, 16 masline, 1/2 gogosar sau ardei, un morcov, 1/2 ceapa, sare, otet. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun : sare, piper, busuioc, usturoi presat si foaia de dafin rupta in patru. Dupa ce apa din legume a scazut se pune pireul de rosii amestecat cu condimentele si mancarea se mai fierbe inca 5-10 minute. La...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie marunt ceapa si usturoiul. Se pun la fiert cu supa de pui, oreganul si mustarul pe foc moale. Cind a inceput sa fiarba, se adauga puiul si piperul si se acopera. Se lasa sa fiarba la foc mediu-moala pina cind sucurile carnii ies clare la intepat cu furculita ( aproximativ 20 minute). - 2 jumatati de piept de pui ( aprox 150 gr), dezosat si fara piele, 100 gr mustar dijon, 300 gr supa de pasare (din cubulete ), 1 lingurita de oregan, 1/2 ceapa medie, 4 catei de usturoi, piper. Livrare...
Reţetă de pe www.eculinar.ro