Cauta in 20.697 retete
Acum cativa ani, Marchesi Antinori, unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri din Italia, impreuna cu Halewood Romania, a pus bazele unui parteneriat unui parteneriat cu nume liric: Vitis Metamorfosis. Primul vin al acestui joint-venture a fost Cabernet Sauvignon Cantus Primus 2007 (DOC-CMD Dealu Mare, 13,5 % vol. alc., sec, prod. Cramele Halewood). Acest vin reuseste sa fie foarte placut si totusi auster si sobru in acelasi timp. Are tipicitate de soi foarte buna, aromatic...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon (DOC Dealu Mare, 14,3 % vol. alc., Producator: Davino) care emana forta, dens, intens si sobru, cu atac si postgust caracterizate de caldura taninurilor condimentate. Usoarele senzatii dulcege de curmale si prune care se fac simtite inca din atac caracterizeaza intreg parcursul gustativ, in postgust transformandu-se in note de condiment si de visine si cirese coapte. Reuseste sa fie convingator de la primul contact si datorita caracterului concentrat...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1. Pasca cu aluat de cozonac 2. Cozonac cu fructe confiate 3. Cheesecake cu sirop de mure4. Prajitura Imperial 5. Drob din pui si porc 6. Pulpa de miel macerata la cuptor 7. Tocanita de berbecut 8. Rulada din carne tocata 9. Rulada de pui in foitaj 10. Vita la cuptor in bere Post-ul IDEI PENTRU MENIUL DE PASTE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Valentin Ceafalau, Vinul.Ro Proaspat medaliat cu aur la cea de-a doua editie a Premiilor de Excelenta Vinul.Ro, Enira 2006 (14.5% vol. alc., sec, Bessa Valley Winery, Bulgaria) a reusit performanta sa intreaca vinuri mult mai galonate inscrise in competitie. Cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot, vinul pare usor excentric la primul contact, aromele de tomate uscate si lemn din nas avertizand asupra faptului ca aveti un fata un vin care necesita o aerare puternica. Chiar si...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1/2 pui, o lingura untdelemn, 2-3 buc. rosii, o lingurita bulion, 1 buc. ceapa, o lingurita faina, patrunjel, doua capatina usturoi Mod de preparare: Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii sau bulionul, faina desfacuta in putina apa, verdeata si usturoiul si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Vinul.ro recomanda Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz, 2004, 14,5% alc S-a lasat racoare afara, asa ca putem trece fara mari ezitari si spre vinuri ceva mai grele... Un shiraz greu de gasit, chiar si la magazinele online de afara, dar care, pare-se, a fost considerat ca fiind prea scump in Romania, asa ca il mai puteti gasi pe la cateva magazine specializate. Isi face banii fara nici un fel de ezitare, in cazul in care criza nu v-a lasat decat cu bugete de entry-level-uri. Desi bate spre al ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Un nou star din Chile: Carmenere Aromo Private Reserve 2007 (recomandat de Valentin Ceafalau, Vinul.Ro ) (Maule Valley, Chile, 13,5% vol. alc., vin rosu sec) Istoria soiului Carmenere seamana cu cea a Malbec-ului: soi obisnuit, aproape banal, in tara in care s-a nascut (Franta) si transformat in star in cea adoptiva (Chile, respectiv Argentina). Astazi, Carmenere inseamna Chile, tara si soiul promovandu-se reciproc pe plan international. Carmenere Aromo Private Reserve 2007 este vin usor de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1-2 carne de pasare, 100 g ulei, 50 g faina, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 50 g bulion, 50 g usturoi, 30-40 g otet, sare Mod de preparare: Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura ramasa se prajeste zarzavatul, faina si bulionul, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba 10-15 minute, dupa care se strecoara peste pasare si se fierbe pana se moaie carnea. Cand este gata, se adauga usturoiul taiat marunt, prajit...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 2-3 cepe, 1 lingura grasime, 1/2 lingura faina, 1 capatina usturoi, 1/2 l bulion de rosii, sare Mod de preparare: Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Se poate prepara sosul fara ceapa. Bucatile de carne inabusite in grasime se pun in sosul ostropel. Se lasa sa fiarba pana ce carnea este bine patrunsa si sosul scazut. La sfirsit se adauga bulionul si se lasa sa mai dea citeva clocote.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... zile. De aceea, pentru a-i compune meniul, mi-am creionat eu un ... alti parinti. Asadar, iata structura meniului: La micul dejun, painea o sarim ... poate o jumatate de paine pe saptamana. Evident, exista variatiuni, nu e nimic ... . Doar ca seara, cand fac meniul zilei urmatoare, cu ce am ... reveni cu alte instantanee din meniul Nataliei. Pana atunci astept intrebarile ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Partea din fata a iepurelui, 5 linguri ulei, 5 linguri otet, 2-3 cepe, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, 100g slanina, 1/2 kg arpagic, 1 lingura faina, 1/2 l vin Mod de preparare: Se rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure, marinate mai inainte 2-3 ore in ulei cu sare, ceapa, patrunjel si mirodenii. Cind carnea s-a rumenit usor, se presara faina si se subtiaza cu vin si bulion. Se adauga bucatile de slanina, ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Evident, in stilul meu! ;) Ingrediente: - carne de pui (spate, pulpe) - praz - usturoi - sos de rosii facut in casa - pasta dulce de ardei Mod de preparare: Carnea de pui se pune la fiert in apa cu 2 linguri de ulei si se lasa pana se patrunde bine. Dupa ce puiul sa fiert se scoate si se lasa sa se "odihneasca". In sosul ramas se pune sucul de rosii si pasta de ardei si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga prazul si se mai lasa la fiert, la foc mic, pana ce si acesta se inmoaie. Se pun...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... acelasi mod se prepara si ostropelul de gisca sau de gaina ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Un vin de la Cramele Rotenberg care se potriveste bine cu acest inceput de iarna. Misa Rotenberg il descrie ca fiind un vin de terroir, pentru cunoscatori, drept pentru care nu a produs decat 4.000 de sticle (si se pare ca vor urma si vreo 600 de magnum-uri). Un corp rotund, mediu, usor gliceric, care nu are mult de-a face cu pasiunea lui Misa pentru vinuri taninoase. Exista tanini, dar moi si bine integrati. Nasul este o demonstratie pedagogic` de-a dreptul pentru nuante de visina: visine ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
o a doua camasa de ciocolata sau de piele as putea spune ca i se mai spune piele de ciocolata,am fost incantata sa onorez aceasta comanda. am avut putin de furca cu gulerul dar in rest imi place cum a iesit,cum zicea o prietena e calcata si apretata frumos. bineinteles ca trebuia sa fie si eticheta cu firma si cravata cu servetul la buzunar,nu stiu cum i se spune. interiorul a fost blat maro,spuma de ciocolata alba si spuma de zmeura imbracat in exterior in pasta de lapte praf. inca odata...
Reţetă de pe adrianareteteculinare.blogspot.com
In perioada 20 - 26 noiembrie, se va desfasura Saptamana Bucatariei Italiene in lume. In acest cadru, la data de 22 noiembrie, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior organizeaza, la Athene Palace Hilton, prima editie a evenimentului ,,Degusta Italia". Evenimentul, care include o prezentare cu degustare de vinuri si produse alimentare Made in Italy, [&] Post-ul Saptamana bucatariei italiene in lume apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Cateva dintre aperitivele festive de la masa de Craciun: Aperitiv cu crema de branza, crema de avocado si manciuria Salata de vinete Salata de icre cu macrou afumat Va doresc tuturor o zi excelenta si mult spor!
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com