Cauta in 24.543 retete
Într-un mojar, piseaza cimbrul, semintele de chimen, oregano, usturoiul si sarea. Adauga uleiul de masline si zeama de lamâie, amesteca, apoi unge fiecare bucata de carne cu acesta. Bucatile de carne pot sta la marinat de la cinci minute, pâna la 8 ore, în functie de preferintele tale. Prajeste apoi bucatile de carne într-o tigaie, în functie de preferinte. Lasa-le sa se raceasca timp de 5 minute, pentru ca astfel vor deveni mai suculente.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prepara dressingul amestecând uleiul de masline, sucul de lamâie si smântâna. Pune la fiert cartofii în apa cu sare pentru aproximativ 20 de minute. Scurge-i bine de apa si lasa-i la racit, apoi curata-i de coaja cu ajutorul unui cutit, apoi taie-i în bucati mici. Se amesteca cu dressingul, apoi se adauga ridichiile, menta si arpagicul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune o tigaie pe foc unsa cu ulei de masline si las-o sa se încinga. Pune în tigaie, unele lânga altele, feliile de vinete si lasa-le pe foc pâna când se rumenesc si sunt patrunse. În alta tigaie pune 8 linguri de ulei de masline si 3 linguri de otet sau vin alb, cu patrunjelul, menta si usturoiul, iar mai apoi condimenteaza cu sare si piper. Adauga si vinetele rumenite în tigaie si lasa pe foc câteva minute. Pune mai apoi mixul aromant de vinete pe pâinea prajita si apasa usor....
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se rup în bucati mici biscuitii si se amesteca împreuna cu nucile, fisticul si ciresele confiate. 2. Pune restul ingredientelor într-un vas si lasa-le la topit la abur. 3. Combina ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolata. 4. Se amesteca bine ingredientele si se preseaza într-o tava de cozonac pe care s-a asezat în prealabil folie de plastic. Lasa marginile foliei pe lânga tava pentru a scoate cu usurinta checul. 5. Se pune la frigider câteva ore pâna se întareste bine.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... timp se pun la calit conopida maruntita, ceapa si telina. Când ... jumatate, adauga amestecul din conopida si marunteste conopida cu furculita. La ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Zilele trecute am facut macaroane cu branza la cuptor. Fara sa ... pregateste sa faca niste macaroane cu branza pentru cina. Pentru preparare ... nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g macaroane; 400 g telemea de vaca, rasa ... de la o lamaie. Preparare macaroane cu branza la cuptor: Puneti ouale ... , turnati amestecul de branza si oua peste...
Reţetă de pe www.all-food.ro
Încalzeste cuptorul la 200°C. Pune ciupercile pe o tava mare si decoreaza-le cu ceapa, usturoi si cimbru. Asaza brânza peste. Amesteca pesmetul cu patrunjelul si împrastie-le peste ciuperci. Lasa-le în cuptor 15-20 de minute. Între timp presara peste salata de arugula sucul de lamâie si putin ulei de masline. Ciupercile se servesc alaturi de salata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Puiul, spalat bine si sters cu un servetel absorbant, se sareaza bine si se prajeste într-o tigaie cu unt încins. Dupa ce este rumenit pe toate partile, se muta într-o alta tava, în care se mai pun laptele, usturoiul si untul taiate si frunzele de salvie. Pui, împreuna cu celelalte componente ale retetei se baga la cuptor, având grija ca din când în când sa se umezeasca suprafata care nu se afla în sos, tocmai pentru ca aceasta sa nu se usuce.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Porneste cuptorul ca sa se încalzeasca. Pune ciupercile intr-un castron si adauga peste ele apa fiarta, atât cât sa le acopere. Într-o tigaie mare pune un strop de ulei de masline. Condimenteaza bucatile de pui cu sare si piper si asaza-le în tigaie. Strecoara ciupercile de apa si pastreaza apa în care au stat. Adauga ciupercile in tigaie, alaturi de pui, si presara usturoiul feliat. Mai apoi, pune în tigaie si vinul alb cu apa în care au stat ciupercile. Tine totul pe foc pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un castron de bat smântâna si oualele cu un praf de sare si piper. Apoi se adauga brânza, spanacul, ardeiul iute, rosiile si spaghetele fierte. În paralel se topeste untul, tapetându-se în acelasi timp tigaia care va fi folosita în cuptor. În aceasta se toarna amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi sa fie introdusa la cuptor, unde se lasa pâna când compozitia capata o crusta crocanta pe deasupra. Cu putin timp înainte sa-i stingeti focul de tot, presarati pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... intr-una din emisiunile lui Jamie Oliver. Desi merge, dupa mine, cu o multime de preparate, de la ... , umplut cu un amestec de branza feta, rosii uscate, coaja de ... in mare parte cerintele lui Jamie, la partea cu lipiile am ... , neavand pitele de care vorbea Jamie, am recurs la o smecherie: am ... dezosat, cu piele 3 buc. (1,2 kg)  branza feta 150 g  rosii uscate 6 buc ... ....
Reţetă de pe gurmandino.ro
Pentru prepararea aluatului se procedeaza astfel. În putina apa calduta se pun drojdia si zaharul, faina, grisul si sarea. Se framânta zece minute, aluatul obtinut se înveleste într-o foaie de plastic si se lasa pentru 20 de minute într-un loc calduros. Sosul se obtine din usturoiul taiat felii subtiri care se caleste în ulei de masline încins. Dupa un minut, se pun rosiile din conserva cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pune busuiocul, se pun sare, piper, se amesteca bine si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie-grill foarte bine încinsa, asaza bucatile de vita asezonate cu sare si piper, si lasa-le pâna când se fac mediu sau dupa preferintele tale. Asaza apoi pe o farfurie si lasa sa se raceasca doua minute. Fierbe apoi verdeata în apa clocotita în care ai pus putina sare, pâna ce se înmoaie putin. Cât friptura este înca fierbinte, stropeste-o cu câteva linguri de sos de soia si presara usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime si uleiul de masline. Când verdeata s-a...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... branza. Cum, necum, mi-a venit in minte amintirea budincii de macaroane cu branza. Sarata sau dulce, dupa ... pus spaghete in loc de macaroane, iar pe deasupra am presarat ... de producator. Intre timp, radeti branza si amestecati-o cu ouale si ... in vas. Turnati compozitia cu branza si amestecati bine. Radeti parmezanul ... frumoasa. Budinca de paste cu branza se...
Reţetă de pe gurmandino.ro
Scoate sâmburii si împarte prunele în sferturi, iar apoi amesteca-le cu 100 de g de zahar într-un castron mare. Acopera castronul cu o folie alimentara si pune-l deasupra unei cratite cu apa la foc mic timp de 30 de minute pentru a scoate tot sucul din prune. Strecoara sucul din prune apasând peste ele cu o furculita si ar trebui sa obtii aproximativ 300 ml, însa poate fi diluat cu apa daca mai este nevoie. În 100 de ml de apa clocotita se dizolva restul de 100 de g de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... copanele bine rumenite, cu mirosul fantastic, cu carnea frageda... Gata cu ... treaba! Pui fript cu lamaie, rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Mai intai de toate, asigurati-va ca aveti urmatoarele : - una ... minunata. Pui fript cu lamaie, rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Pui fript cu lamaie ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
Încinge cuptorul la maximum. Cresteaza fiecare pastrav de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestatura trebuie sa aiba 0,5 cm adâncime. Unge pestele cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper. Umple cavitatea abdominala cu mult patrunjel tocat si cu feliile de lamâie. Asaza pestii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presara deasupra coaja de lamâie, adaugând în tava si jumatatile de lamâie. Acopera pestii cu cubulete de unt si introdu-i la cuptor, la circa 15 cm fata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de bucate "La Masa cu Jamie" am primit-o cadou de la ... imi place la cartea lui Jamie e ca retetele sunt atat de ... i-a venit lui. Si pentru ca Jamie e un suflet deosebit (poti vedea ... indragostiti iremediabil de stilul lui Jamie nu am sa va scriu ... multe-multe retete de la Jamie, un adevarat guru al artei culinare. Spor la gatit, Jamie, multam fain ca existi! Tipareste pagina...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine si apoi se pune la fiert în apa cu un vârf de cutit de sare. Vasul, partial acoperit, se lasa pe foc circa 15 minute, pâna se absoarbe tot lichidul. Se da la o parte, dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna la definitivarea salatei. În continuare, dovleceii spalati vor fi feliati si la fel se va proceda si cu ardeii copti. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adauga sare, piper, otel balsamic...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În timp ce se încalzeste cuptorul, pune cartofii curatati si taiati în patru în apa pentru a-i lasa la fiert timp de 8 minute. Scurge cartofii si lasa-i putin sa se usuce si sa se raceasca. Amesteca-i cu restul ingredientelor sau doar varianta simpla cu sare, piper, ulei de masline. Asaza o foaie de copt într-o tava si pune apoi cartofii. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pâna se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro