Cauta in 21.294 retete
pui sa fiarba zaharul cu sucul de la compot pana obtii un sirop gros. Lasi la racit apoi adaugi iaurtul si sucul de la o lamaie. Pui jumatate din piersici in mixer si le faci "piure". Piersicile ramase le tai bucati mici si impreuna cu "pireul" de piersici le adaugi in siropul facut. Torni compozitia in boluri mici si o dai la congelator pt 2-3 ore. Dupa, scoti inghetata, pui frisca si adaugi fructe din dulceata. Pui iar la congelator pt 1/2 ora.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 cescuta cu smantana, 1/3 pahar de cafea foarte tare, 4 linguri de zahar Mod de preparare: Se bate smantana (care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa in forme si se pune la congelator.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de preparare: Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele ... inainte, dupa care se pune la inghetat. Cind totul este aproape inghetat, se adauga 1 pahar frisca si se mai amesteca inca 10 ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... sau smantana, 3 linguri de coniac, 2 pachetele cu zahar vanilat, 200 g de zahar Mod de preparare: Se taie pepenele in jumatati, se scot ... intr-un castron si se pudreaza cu zahar vanilat. Din galbenusuri, zahar si lapte, se face o compozitie, care se fierbe la bain ... pune compozitia in forme si se da la congelator sa inghete ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g visine, 750 ml lapte, 300 g zahar tos Mod de preparare: Visinele spalate, curatate de codite si simburi se paseaza prin sita. Simburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb impreuna cu laptele si zaharul 5-6 minute, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se strecoara, se amesteca apoi cu visinele pasate, dupa care se toarna in caseta si se da la frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 1/2 kg fructe de sezon, 1 litru apa Mod de preparare: Se amesteca 1 litru de apa cu sucul sau pulpa de fructe(de preferat cu diverse adaosuri), intr-un vas. Se strecoara bine prin sita, zdrobind fructul cu o lingura de lemn. Se adauga zaharul si se pune pe foc citeva minute pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca si se pune la inghetat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 l zeama de cirese, 500 ml de apa, 500 g de zahar Mod de preparare: Se aleg cirese amare, de buna calitate, care se pot curata usor de simburi. Se paseaza prin sita sau mixer si sucul obtinut se pune intr-un vas de sticla. Intre timp, se face sirop din zahar si apa si se fierbe pana se leaga ca de dulceata. Peste siropul clocotit se toarna zeama de cirese, se amesteca si se lasa compozitia sa se raceasca. Se pune inghetata in cupe si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... albusuri, sare, 175 g zahar, o lingurita suc da lamaie. Mod de preparare ... bezea cu putina sare si zaharul, sucul de lamaie. Se pun ... piure. Galbenusurile, vinul alb si zaharul se bat pe aburi. Gelatina ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 pahare cu lapte, 2 pahare cu zahar, 3 oua, 2 plicuri cu zahar vanilat, un varf de cutit de sare, 2 pahare cu smantana Mod de preparare: Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pana cind zaharul este complet topit. Se adauga apoi laptele si se pune castronul la bain-marie, amestecand continuu pana cind compozitia se ingroasa. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, se pune...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg zmeura strivita, 1/2 g zahar, 1 litru apa, zeama de la 2 lamii Mod de preparare: Se face sirop din apa si zahar. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu zeama de lamiie si fructele. Se da la frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 albusuri de ou, 200 g frisca, 150 g zahar, 2 lingurite de nescafe Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, foarte usor, apoi frisca se incorporeaza si se parfumeaza cu nescafe. Se pune in forme si se lasa sa inghete.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, un praf de copt. Mod ... se bat ouale cu zaharul si un zahar vanilat, se adauga ... blatul. Se pun fructele si inghetata pe blat. Se da tortul 5 ore la congelator. Zaharul se bate foarte bine cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Primul etaj: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri smantana proaspata, 2 lingurite cacao; Al ... cu aroma de vanilie (2 pliculete zahar vanilat); Al treilea etaj: identic ... . Se bat albusele bine cu zaharul si se adauga galbenusurile, iar ... si se lasa 2 ore sa inghete. Se continua cu etajul al ... sunt toate cele trei etaje inghetate se servesc taiate ca feliile ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 galbenusuri, 1/4 litru lapte, 250 gr. frisca, 150 gr. zahar, vanilie Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cite putin laptele clocotit cu vanilia, amestecandu-se bine. Dupa ce s-a pus tot laptele si compozitia s-a racit, se adauga frisca batuta. Se toarna in forma cu capac si se da la gheata 3-4 ore. Se rastoarna si se orneaza cu frisca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. unt, 4 linguri zahar, 2 table de ciocolata, 4 oua Mod de preparare: Se freaca putin untul, se adauga zaharul si ciocolata topita in putina apa, apoi pe rind galbenusurile, iar la urma albusurile batute spuma. Se uda o forma cu apa, se pune crema si se lasa la rece in gheata 24 de ore.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g zahar, 70 g apa, suc de la 6 lamii Mod de preparare: Se fierbe un sirop gros (din zahar si apa) si se amesteca cu zeama lamiilor. Se pune in forme, se lasa sa se raceasca si lasa la congelator.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 lamii mari, 1 litru de apa, 360 g de zahar Mod de preparare: Intr-un vas curat, se pregateste un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, se adauga coaja de la lamiie taiata in bucati mici, se ia siropul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune in sirop sucul lamiilor bine stoarse, se omogenizeaza, se toarna amestecul in cupe si se pune la congelator. Mod de servire Cind se serveste inghetata, se poate decora cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g zahar pudra, 4 pahare pulpa de fructe, 1 pahar lapte, 1 albus Mod de preparare: Se trec capsunile prin sita pana se obtin patru pahare de pulpa. Se amesteca cu 300 g zahar pudra, un pahar de lapte si un albus de ou. Pentru o inghetata mai fina, se inlocuieste laptele cu un pahar de frisca. Se asaza aceasta compozitie in forme si se ingheata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg lapte, 400 gr. zahar, 3 cescute cafea concentrata si strecurata, 300 gr. frisca, vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu putina vanilie (baton). Se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul si cafeaua. Cind s-a racit bine, se adauga frisca si se pune la inghetat Mod de servire Se serveste cu putina frisca batuta
Reţetă de pe www.retete-bune.com
280 gr. zahar, 1 pahar apa, 3 lamii, coaja rasa de la 1/2 lamiie Mod de preparare: Se fierbe citeva minute zaharul cu apa, apoi se adauga coaja de la 1/2 lamiie si zeama de la cele trei lamiie. Se lasa sa se raceasca acoperit. Se strecoara apoi si se pune la inghetat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com