Cauta in 20.697 retete
Pentru inceput curatati rosiile de piele si de seminte , apoi taiati in bucati mici. Intr-o tigaie puneti uleiul, usturoiul si rosiile si gatiti la foc mare pentru 10 min.Dupa, adaugati maslinele si lasati pe foc inca 2 minute. Acum puneti feliile de carne in tigaie si gatitile cate 2 minute pe fiecare parte.Secretul este ca , carnea sa nu devina dura . Cand este aproape gata presarati cu oregano. Se serveste cald ,cu piure de cartofi. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si patarunjelul. Pestele se acopera cu zeama si se da la frigider pentru doua ore. Se unge o bucata folie de aluminiu cu ulei de masline pentru a nu se lipi pestele si se aseasa medalionul putin scurs. Peste se pun 3-4 capere, un cubulet de unt si sare daca mai este cazul. Se ruleaza folia si la sfarsit se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
- painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici; - taiem mozzarella felii subtiri; - spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare; - curatam si spalam ciupercile; taiem morcovii in doua pe lungime( ca sa se aseze mai bine in tava), iar ciupercile-feliute; - broccoli il desfacem buchetele mici; - ungem cu ulei un vas termorezistent si tapetam cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Compozitia Se iau buretii/ciupercile si se toaca marunt, soia se pune la fiert timp de 5 minute apoi se scurge foarte bine de apa, se da ceapa si usturoiul prin razatoarea cea mica, se adauga faina pentru a se lega si condimentele dupa gust. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol. Forma Se ia din compozitie cate putin si se da forma preferata piftelutelor. Acestea se pun usor, pentru a nu se desface, in tigaia cu ulei incins. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregatim aluatul amestecand ingredientele foarte bine oua,faina si cele 2 linguri de apa .Intindem foarte bine aluatul si il impachetam de cateva ori .Eu am folosit masina pentru paste si nu mi-a fost deloc greu.Taiem pastele si le lasam sa se usuce putin pe masa Aici intervin copii mei care vor mereu sa fure pastele nefierte sau se le mai intinda o data :)))Intre timp punem apa la fiert impreuna cu sarea .Cand apa clocoteste adaugam pastele si le fierbem cca 7-8 minute.Le putem incerca ,nu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam fructele, le indepartam coditele si samburii (unde este cazul), si le le pastram la rece pana in momentul servirii. Marul , para, se curata de coaja si se taie in forma dorita. Nectarina se feliaza. Pepenele rosu se poate taia in triunghiuri mai mari. Pe post de salatiera o sa folosim pepenele galben.Acesta se taie pe lung, in jumatate si se curata de samburi. Cu ajutorul unei forme speciale sau a unei lingurite scoatem o parte din miez si dantelam pepenele pe margine. Miezul scos se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pregateste marinata amestecand toate ingredientele,astfel se obtine o pasta cu care se unge fiecare rondea de pastruga,pe ambele fete,apoi se aseaza una peste alta,intr-un celofan sau cutiuta etansa si se da la frigider,de seara pana a doua zi,sa se marineze bine,pastruga fiind un peste cu carne tare. Se scot de la marinat feliile de pastruga,apoi se spala fiecare bucata cu apa rece,de pasta cu care a fost marinata,se lasa sa se scurga bine apoi se tavalesc bine prin pesmet auriu si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Umple o oala mare de apa usor sarata si puneti-o la fierbere, apoi adaugati pastele si lasati-le cca 8-10 minute sa fiarba apoi puneti-le la scurgere. Între timp, într-o tigaie medie, încalziti uleiul de masline la foc mediu si adaugati usturoiul si ansoa. Gatiti pentru aproximativ 2 minute, amestecand constant. Se adauga pesmet si apoi stinge focul. Adaugati patrunjel si piper, apoi amestecati. Se amesteca sosul de hamsie cu paste fierbinte si brânza rasa pentru a se servi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Scoatem pachet de foietaj din congelator cu niste ore-n urma, dupa care ne apucam de branza, o punem intr-un vas mare, spardem 5 oua, adaugam frunzele de menta verde in branza, adaugam si stafide aurii, 10 linguri cu zahar si la sfarsit 10 linguri ochi cu sirop de menta. Amestecam toate ingredientele pana se incorporeaza, dupa care arunci 2 linguri cu malai si se amesteca din nou. In tava in care ai asezat o foaie de hartie, unsa cu putin ulei si-o dara de faina, intinzi un foietaj din cele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin potolite. Dupa ce au dat in clocot...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii grasi, ardeiul iute, rosiile si usturoiul. Se gatesc la foc mic, amestecand frecvent, timp de 10-12 minute, pana se inmoaie. Se adauga cele doua vinuri, verdeturile si piperul si se da in clocot. Se fierb incet, fara clocot, amestecand ocazional, alte 10-12 minute. Intre timp se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Se scurg bine pastele si se impart intre bolurile individuale. Se adauga in tigaie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dressing: Amestecam 150 g iaurt slab cu o lingura de mustar bun,o lingura cu zeama de lamaie,o lingura ulei de masline si marar tocat fin. Mod de preparare: Spalam bine legumele si le taiem in fasii lungi,subtiri.Le presaram cu sare(putina),adaugam maslinele si telemeaua de vaca taiata in cubulete. Turnam dressingul si servim minunata salata!:) Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert se taie in bucati ceva mai mari (cuburi/patratele). Se taie legumele si se aseaza in staturi, se adauga sare, uleiul de masline, zeama de lamaie sau otet desfacut cu apa rece. Se mesteca usor sa nu se sfarame ingredientele. Salata se face cu 2-3 ore inainte de a fi servita, ca sa aiba timp sa se patrunda. Pofta mare
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc(bezea),apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei,se adauga si esenta,apoi faina cernuta.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila,pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt,in cuptorul preincalzit,cca.40 minute.Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine,apoi se taie pe orizontala...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline. Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez. Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu prajituri gustoase, dar si "aratoase"! Iti prezentam cateva retete de ... Paste. Oua in forma de iepurasi, prajituri in forma de oua ... cateva idei: Briose colorate Biscuiti in forma de iepurasi "Oua" glazurate ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in urma la Nina (Nina's Art Cake ),i-a placut,si pentru ca ... .Si-a dorit acest tort care arata pasiunile celor doi ,iar eu ...
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
... acum am reusit sa pun mana pe un cocos crescut la ... cartea Juliei Child "Mastering the art of French Cooking" , editia din 1964, care arata cam asa Este o adevarata comoara ... Julia Child's book "Mastering the Art of French Cooking," 1964 edition ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Un ciolan se fierbe cu doi morcovi si sare, se condimenteaza dupa plac, se unge cu ulei apoi se aseaza intr-o tava in care se adauga o ceapa-doua si se da la cuptor pana face "fata". Cand e gata se adauga in tava o mana de fasole fiarta, doua rosii, doua frunze de dafin, cimbru, suc de rosii, sare si piper apoi se da iar la cuptor pana scade sosul format si arata ca in poza.
Reţetă de pe sara-2009.blogspot.com
... cum vi se pare ca arata aceasta prajitura, dar va spun cu mana pe inima ca este de ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com