Cauta in 21.294 retete
1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se soteaza salota si dovleceii opt minute, pâna se înmoaie. Când încep sa capete culoare, se adauga usturoiul si se mai lasa doua minute. 2. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se pastreaza deoparte putina apa. Se amesteca pastele cu dovleceii si cu busuiocul, coaja rasa de lamâie, parmezanul si semintele de pin. Se asezoneaza, se presara bucatele de ricotta si se amesteca usor. Se serveste cu parmezan...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie dovleceii în felii subtiri si presara sare dupa gust. Prajeste-i într-o tigaie din teflon, cu doua linguri de ulei de floarea soarelui. Piseaza usturoiul împreuna cu putina sare grunjoasa, apoi freaca-l cu uleiul si adauga putina apa. Toarna usturoiul peste dovleceii prajiti si lasa-i câteva minute acoperiti.
Reţetă de pe retete.eva.ro
3-4 dovlecei, 1 lingura ulei, 1 lingura otet, 2 catei de usturoi pisat (dupa plac), sare, putin patrunjel si marar Mod de preparare: Dovleceii se spala, se curata si se taie bucati potrivit de mari, apoi se fierb in apa sarata. Cind sunt fierti, se scurg, se pun in salatiera, se toarna uleiul, otetul, usturoiul pisat si amestecat cu 2-3 linguri din apa in care au fiert dovleceii Mod de servire Se garniseste presarind peste ei putin patrunjel si marar tocat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... dovlecei, 1/2 pahar orez, 2 oua rascoapte, 2 cepe, 1 lingura marar tocat, 1/2 pahar lapte ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... aEUR" un sfert de litru - 2 dovlecei - Gris aEUR" 1 lingura rasa - Unt ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... in cantitati egale morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole verde, suc ... de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri de fasole oparita, o lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 100 ml vin alb, 750 g dovlecei, o lingura faina, coaja rasa de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 buc. dovlecei, 1 buc. ceapa, 300 gr. rosii, 1-2 linguri untdelemn, verdeata Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi potrivit de mari si se acopera cu rosiile curatate de coaja si taiate rondele. Se lasa la foc mic. Se adauga apoi verdeata. Mod de servire Se servesc reci
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6-8 dovlecei tineri, 2 legaturi patrunjel, 2 legaturi marar, 2 cepe, 4 legaturi ceapa verde, 4 rosii, 4 ardei Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sunt aproape fierti, se adauga rosiile felii, ardeiul, ceapa verde taiata marunt si verdeata. Mod de servire Se poate servi cu ou, smantana si zeama de lamiie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... buc. dovlecei, 1 catel de usturoi, 1 buc. ceapa, 100 gr. masline, 5 linguri ... taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Preîncalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Unge un vas pentru copt cu putin ulei. Taie dovleceii pe lungime, în fâsii subtiri, care pot fi rulate. Ar trebui sa obtii în jur de 8-10 felii din fiecare dovlecel. Încinge uleiul de masline într-o tigaie si caleste ceapa timp de 5 minute sau pâna devine translucida. Adauga usturoiul si lasa-l pâna se zevolta aroma, timp de un minut. Într-un bol, amesteca ceapa si usturoiul calite cu brânza ricotta si mozzarella. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
2 buc. dovlecei mici, o lingura lapte, 1/2 lingurita faina, 2 linguri unt, sare Mod de preparare: Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte, cu apa in care au fiert, si se fierb inca 10-20 minute. Mod de servire Se serveste cu unt si cu iaurt
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... g branza de oaie (telemea sfarimata), 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 buc. dovlecei, 1 buc. rosie, 1/4 l bors, marar verde, sare, 2 linguri smantana, o lingurita orez Mod de preparare: Dovleceii, curatati si taiati cuburi, se fierb in apa cu sare, impreuna cu rosia curatata si orezul. Se adauga mararul si borsul. Se drege cu smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. dovlecei, 10 gr. unt, 1/2 buc. morcov, 1/2 lingurita faina, sare, 2-3 linguri lapte Mod de preparare: Morcovul se curata, se taie felii si se fierbe in putina apa. Dovleceii se curata, se taie felii si se fierb separat. Cind dovleceii sunt fierti, li se adauga faina amestecata cu laptele si citeva linguri de zeama in care a fiert morcovul. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote, se ia de pe foc si se paseaza. Mod de servire Se serveste cu crutoane si unt crud; sarea...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de preparare: Se curata patru dovlecei de coaja, se taie in ... si se prajesc rondelele de dovlecei. Se scot pe rind intr ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
15-20 buc. dovlecei in floare, 1/2 kg. de rosii, 1 buc. ardei ... ulei si se asaza peste dovlecei. Se zdrobeste usturoiul si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g rosii, 400 g dovlecei tineri, 250 g salam, 150 g cascaval, 2 oua, putina smantana, sare, piper, verdeata tocata. Mod de preparare: Rosiile si dovleceii se spala bine si se taie felii. La fel se procedeaza si cu salamul. Intr-o forma termorezistanta unsa se pun legumele si salamul, ca tiglele pe acoperis. Se presara cu cascavalul ras si condimente. Se bat ouale cu smantana si se toarna peste legume. Se pune 35 min la cuptor. Mod de servire Inainte de servire se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... buc. dovlecei, 5 linguri de branza de vaca sau urda, 1 ou, o ceasca ... capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa ... smantana si se toarna peste dovlecei. Se mai dau 2-3 clocote. Mod ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se curata legumele si se spala. Dovleceii se taie rondele subtiri, iar ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in ulei.Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga ardeiul si dovleceii, se toarna putina apa si se lasa sa se inabuse la foc mic, pentru 10-15 minute. Se ia vasul de pe foc, se pun boabele scurse , apoi se presara sare si piper dupa gust. Cand legumele s-au racit, se adauga galbenusurile, cascavalul ras, faina si 4 linguri de ulei de masline. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro