icra dovlecei
Pagina 2 din 5
Pestele se spala bine si se pune la zvantat pe un prosop curat sau servetele. Din zeama de lamaie, ulei si condimente facem un fel de dresing cu care ungem pestele din belsug. Se pune in formele speciale de peste pentru gratar, si se mai unge din cand in cand cu dresing. Preparare: 1. Spalati dovleceii si taiati-le capetele. 2. Taiati dovleceii în fâsii groase de 5-6 milimetri,cu ajutorul unui cutit sau razatoare. 3. Stropiti dovleceii cu o lingura de ulei si putina sare – lasati-i sa se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleceii se curata de coaja si se taie felii. Oul se bate ca pt omleta se adauga faina si condimentele. Feliile de dovlecel se tavalesc prin amestecul de ou si se prajesc in ulei. Usturoiul se curata, se piseaza si se ameste cu iaurtul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
300 gr. carne de vaca, 3 buc. dovlecei, 2 buc. ceapa, 1/4 kg. rosii, 2 linguri untdelemn, verdeata Mod de preparare: Dovleceii curatati si spalati, taiati in rondele se pun la fiert cu carnea, rosiile si ceapa pana se inmoaie. Se adauga verdeata. Mod de servire Se poate servi cu iaurt
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... mari sau 50-60 dovlecei mici in floare, 2 linguri grasime, 3-4 cepe ... de carne, un rind de dovlecei. Se presara faina, sare, ceapa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 dovlecei, 3 oua, 1 1/2 pahar de faina, 3 cepe mijlocii, 1/2 pahar ulei, 1/1 pahar de apa, Mod de preparare: Se curata si se rad dovleceii (pe razatoarea mare). La sel se procedeaza si cu ceapa. Restul de ingrediente se amesteca. Se unge o tava cu putin ulei si faina si se adauga toata compozitia, apoi se pune la cuptor. Mod de servire Se taie in forma patrata. Se poate servi si calda, dar si rece e la fel de gustoasa. Se mai poate pastra la congelator. La serviciu, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se soteaza salota si dovleceii opt minute, pâna se înmoaie. Când încep sa capete culoare, se adauga usturoiul si se mai lasa doua minute. 2. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se pastreaza deoparte putina apa. Se amesteca pastele cu dovleceii si cu busuiocul, coaja rasa de lamâie, parmezanul si semintele de pin. Se asezoneaza, se presara bucatele de ricotta si se amesteca usor. Se serveste cu parmezan...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1kg dovlecei (mai tineri, usturoi, 2 oua, Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se spala dupa care se taie rondele de cca.1/2cm. Se presara un praf de sare peste ei si se lasa 10 min. Intre timp se prepara compozitia prin care se vor da dovleceii inainte de a fi prajiti: se bat ouale cu putina faina si condimente. Se rumenesc dovleceii si se aseaza intr-un vas peste care se toarna mujdeiul de usturoi si verdeata. Mod de servire Se servesc calzi sau reci
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... mi s-a pus pata pe niste dovlecei umpluti, dar cum nu aveam ... la maxim. Iata cum: Ingrediente: - 3-4 dovlecei - carne tocata amestec vita si ... acel pat de orez. Peste dovlecei punem cam 2 linguri de pasta ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se soteaza salota si dovleceii opt minute, pâna se înmoaie. Când încep sa capete culoare, se adauga usturoiul si se mai lasa doua minute. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se pastreaza deoparte putina apa. Se amesteca pastele cu dovleceii si cu busuiocul, coaja rasa de lamâie, parmezanul si semintele de pin. Se asezoneaza, se presara bucatele de ricotta si se amesteca usor. Se serveste cu parmezan presarat....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , tuturor Mariilor si Marianilor. Ingrediente: - 3 dovlecei mari - o ceapa rosie - 2 rosii - o legatura ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Legumele se curata si se pun la fiert in apa cu sare, taiate in bucati marisoare. Dupa aproximativ 15 minute se adauga si dovleceii curatati si taiati cubulete. Intr-o tigaie topesti untul si pui bucatile de pui la rumenit cateva minute. Stingi cu supa de legume fierbinte si continui fierberea pâna când carnea s-a patruns bine. Se amesteca carnea cu legumele fierte si 2 linguri generoase de smantana si cu ajutorul blenderului se paseaza. Amesteci piureul obtinut cu supa strecurata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie dovleceii pe lungime si prajeste-i pe gratarul încins. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti, pune-i pe o farfurie si lasa-i sa se raceasca. Amesteca brânza cu smântâna si apoi adauga ceapa tocata marunt, mararul, sarea, piperul si castraveciorii, curatati de coaja si taiati cubulete. Întinde crema obtinuta pe feliile de dovlecel si ruleaza-le cu grija.
Reţetă de pe retete.eva.ro
100 gr. carne, 300 gr. dovlecei tineri, 15 gr. ulei, marar, 1 ou, sare, 1-2 linguri sos de rosii, 2-3 linguri lapte Mod de preparare: Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se stropeste cu ulei si se presara mararul verde tocat, apoi se acopera cu oul batut cu lapte. Se fierbe in baia de apa la cuptor. Mod de servire Se serveste cu suc de rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se soteaza salota si dovleceii opt minute, pâna se înmoaie. Când încep sa capete culoare, se adauga usturoiul si se mai lasa doua minute. 2. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se pastreaza deoparte putina apa. Se amesteca pastele cu dovleceii si cu busuiocul, coaja rasa de lamâie, parmezanul si semintele de pin. Se asezoneaza, se presara bucatele de ricotta si se amesteca usor. Se serveste cu parmezan...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in cantitati egale morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole verde, suc ... de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri de fasole oparita, o lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Taie dovleceii în felii subtiri si presara sare dupa gust. Prajeste-i într-o tigaie din teflon, cu doua linguri de ulei de floarea soarelui. Piseaza usturoiul împreuna cu putina sare grunjoasa, apoi freaca-l cu uleiul si adauga putina apa. Toarna usturoiul peste dovleceii prajiti si lasa-i câteva minute acoperiti.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Unge un vas pentru copt cu putin ulei. Taie dovleceii pe lungime, în fâsii subtiri, care pot fi rulate. Ar trebui sa obtii în jur de 8-10 felii din fiecare dovlecel. Încinge uleiul de masline într-o tigaie si caleste ceapa timp de 5 minute sau pâna devine translucida. Adauga usturoiul si lasa-l pâna se zevolta aroma, timp de un minut. Într-un bol, amesteca ceapa si usturoiul calite cu brânza ricotta si mozzarella. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro